top image

Pokloničko putovanje u Jaši 2023


Pokloničko putovanje u Jaši 2023 - Opis smeštajnih jedinica:

Hotel Moldova 3*, http://www.hotelmoldovaiasi.ro/ ili sličan

Hotel se na nalazi u centru grada u blizini Palate kulture, Sabornog hrama Mitropolije Moldavske, Gradske kuće i tržnog centra Palace Mall. Hotel poseduje recepciju, restoran, besplatan kablovski interenet, besplatan parking i moderan bazen u zatvorenom i teretanu sa saunom. Svaka soba ima klima uređaj, televizor sa kablovskim kanalima, mini-bar, kupatilo, fen za kosu. Usluga u hotelu je na bazi noćenja sa doručkom po principu samoposluživanja.


Datum putovanja
23-27. mar 2023.

Cena aranžmana
150 evra

Aražman obuhvata:
prevoz autobusom visoke turističke klase (klima, audio i video oprema) na navedenim relacijama
smeštajna bazi 2 noćenja sa doručkom u 1/1, 1/2 i 1/2+1 (francuski + dodatni ležaj) standardnim sobama u hotelu Moldova 3* u Jašiju
razgledanja i obilaske po programu
troškove organizacije putovanja
usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

Aražman ne obuhvata:
Individualne troškove putnika
međunarodno putno zdravstveno osiguranje

Doplate:
za 1/1 sobu 65 evra

Popusti:
Deca 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u sobi)
Deca 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u sobi)


Način plaćanja
30 % prilikom rezervacije, ostatak 15 dana pre početka putovanja
30 % prilikom rezervacije, ostatak na 4 mesečne rate čekovima građana

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti, po zvaničnom srednjem kursu NBS na dan uplate. Cena aranžmana je izražena u evrima.


Organizovan prevoz prema programu putovanja.


Napomene:

U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14.00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 9.00 časova.
Opisi smeštajnih objekata su infrmativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnnih objekata organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
Sva vremena u programu putovanja data su po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
Kod autobuskog aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta.
Usled promene cene goriva na tržištu agencija „Dobročinstvo“ zadražava pravo da izmeni cenu aranžmana za određeni iznos.
Dužina slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (dužine trajanja obilazaka, termina polazaka i sl.).
Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je isključivo pisani program putovanja, koji je istaknut u agenciji ili na zvaničnoj internet stranci agencije.
Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granicama…).
Nosilac Ugovora o putovanju ili predstavnci grupe putnika u obavezi su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se sami informišu kod nadelžnog konzulata o uslovima koji važe za tranzitnu ili odredišnu zemlju (vizni, zdravstveni i sl.)i da pre polaska na put u matičnoj zemlji urade putno zdravstveno osiguranje sa uključenim pokrićem za Covid 19
Usled pandemije Covid-19, obaveza putnika je da se upozna sa zdravstvenim i drugim neophodnim uslovima ulaska u zemlju, napuštanja zemlje i povratka u Republiku Srbiju.
Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.

Organizator putovanja je Poklonička agencija Srpske pravoslavne crkve – Dobročinstvo. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo da otkaže aranžman najkasnije 5 dana pre planiranog polaska. Agencija zadržava pravo da, ukoliko dođe do promena cena na tržištu, izmeni cenu aranžmana za odgovarajući iznos
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Organozatora "Poklonička Agencija Dobročinstvo" OTP 154/2021, kategorije A. Ovlašćeni subagent Time Travel.


DAN 1.

BEOGRAD – RUMUNIJA
Polazak u 12.00 časova iz Beograda (Ulica admirala Geprata 19), Noćna vožnja kroz Srbiju i Rumuniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

DAN 2.

JAŠI
Dolazak u Jaši u jutarnjim časovima. Odlazak u Sabornu crkvu, gde ćemo prisustvovati Svetoj Liturgiji. Crkva je zidana u periodu od 1881. do 1886. godine po uzoru na renesansne crkve u Debrecinu i Lavovu, kao i na crkvu Trinita del Monte (Sv. Trojica od brda) u Rimu. Pečat unutrašnjoj dekoraciji utisnuo je poznati rumunski slikar Grigorije Tataresku. Na zidovima crkve, u kupoli, na stubovima i na ikonostasu naslikao je preko 250 pojedinačnih likova i kompozicija. U crkvi se nalaze mošti Svete Petke, koje su velika svetinja vascelog Pravoslavlja. Obilazak manastira Sveta Tri Jerarha, gde su nekada boravile mošti Svete Petke. Manastir je podignut 1635.godine i zadužbina je vojvode Vasilija Lupua. Predstavlja remek delo i uzvišeni simbol rumunske istorije i umetnosti. Izrasla je u legendu koja ne prestaje da očarava posetioce. Crkva predstavlja vrhunac rumunske srednjovekovne kamene plastike, a njena nadahnuta lepota isklesana je u kamenom vezu. Smeštaj u hotel, slobodno vreme.

Naša preporuka – obilazak obližnjih svetinja: Crkve Svetog Georgija, Svetog Spiridona, Svetog Save Osvećenog i manastira Golija. U popodnevnim časovima odlazak na večernje bogosluženje u Sabornu crkvu. Noćenje.

DAN 3.

JAŠI
Doručak. Odlazak u Sabornu crkvu na Svetu Liturgiju kraj moštiju Svete Petke. Obilazak manastira okoline Jašija. Odlazak do manastira Vladičeni, koji se nalazi na obodu grada Jašija, podignut na mestu gde su u 15. veku dočekane mošti Jovana Sočavskog pri njihovom prenosu u Sučavu. Nova crkva podignuta je u periodu između dva svetska rata od strane rumunskih monaha koji su se vratili sa Svete Gore u duhu moldavskih crkava 15. veka, a poslednji put je obnovljena krajem 20.veka. Poseta manastiru Četacuja, zadužbini vojvode Đorđa Duke sagrađene u periodu 1668-1672. Manastirska crkva ističe se svojom elegancijom, jednostavnošću i tačnošću proporcija. Reprezentativni je spomenik moldavske feudalne umetnosti 17. Veka. Manastir se nalazi na istoimenom brdu u Jašiju, okružen plantažama vinove loze od koje se u manastiru proizvodi nekoliko vrsta vina. Nastavak putovanja prema manastiru Hadambu, koji je podignut 1659. godine. Manastir je podigao Grk, Janis Hadambu, na posedu koji mu je ustupio moldavski princ Đorđe Đika. Kompleks je obnovljen devedesetih godina 20. veka. U manastiru se nalazi čudotvorna ikona Presvete Bogorodice, koja je proplakala usled požara u manastiru 2003. godine. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 4.

JAŠI – NJAMC…
Doručak. Napuštanje soba i odjava iz hotela. Odlazak u Sabornu crkvu na Svetu Liturgiju, kraj moštiju Svete Petke. Slobodno vreme do polaska za Beograd. Polazak prema Beogradu i obilazak manastira Njamc – zadužbina vojvode Stefana Velikog, podignut je 1497. Godine. Manastir je podignut na temeljima starijeg manastira. Manastirska crkva impresionira svojom spoljašnošću i umetnički ukrašenim fasadama. U manastiru se nalaze dve čudotvorne ikone Presvete Bogorodice, svete mošti Pajsija Veličkoskog i neimenovanog svetitelja, čestice moštiju Svetog Simeona Stolpnika i Svetog Jovana Hozevita. Noćna vožnja kroz Rumuniju i Srbiju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

DAN 5.

BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. (Kraj programa)

....

 

 

 

 
Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024