top image

Sretenje u Hilandaru 2023


Sretenje u Hilandaru 2023 - Hodočašće koje će Vas odvesti u Bogorodičin vrt na Halkidikiju i otkriti Vam sve duhovne i spomeničke lepote Svete Gore i manastira Hilandara! Više polazaka u 2023. godini.


Datum putovanja
12-16. feb 2023.

Cena aranžmana
400€


Aranžman obuhvata:
prevoz turističkim minibusom (klima, audio) na naznačenoj relaciji
smeštaj u hotelu sa 2* ; 3*, u Solunu u dvokrevetnim, trokrevetnim sobama i apartmanima sa kupatilom, kao i u višekrevetnim sobama u konacima manastira Hilandar i u Kareji
taksu za ulazak na Svetu Goru
brodove
obilaske po programu
usluge stručnog vodiča
putno zdravstveno osiguranje
troškove organizacije putovanja

Aražman ne obuhvata:
Individualne troškove putnika
kao ni troškove koji nisu naznačeni u programu
Način plaćanja
30% vrednosti ugovorenog putovanja prilikom prijavljivanja
15 dana do početka putovanja kompletan iznos

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti, po zvaničnom srednjem kursu NBS na dan uplate. Cena aranžmana je izražena u evrima.Organizovan prevoz prema programu putovanja.


Opšti uslovi
Aranžman je pravljen na bazi 10 uplata
Agencija zadržava pravo da otkaže aranžaman najkasnije 5 dana pre planiranog polaska
Za putovanje važe Opšti uslovi putovanja
NAPOMENE:

U SLUČAJU LOŠEG VREMENA AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO PROMENE PROGRAMA!!!
AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA UKOLIKO DOĐE DO PROMENA CENA NA TRŽIŠTU, IZMENI CENU ARANŽMANA ZA ODGOVARAJUĆI IZNOS.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Organozatora "Poklonička Agencija Dobročinstvo" OTP 154/2021, kategorije A. Ovlašćeni subagent Time Travel.


12.FEBRUAR (NEDELJA)
BEOGRAD – SOLUN
Polazak iz Beograda u 20.00 časova ispred Vaznesenske crkve (Ulica admirala Geprata 19). Usputna kraća zadržavanja radi odmora.

13.FEBRUAR (PONEDELJAK)

SOLUN
Dolazak u Solun u ranim jutarnjim časovima. Ovaj prelepi mediteranski grad čije uže gradsko jezgro broji preko milion stanovnika, čuva mošti svoga zaštitnika, Svetog velikomučenika i ratnika, Svetog Dimitrija. Obilazak crkve Svetog Dimitrija . Brojne srednjevekovne crkve iako pomešane sa ostacima islamskih spomenika iz vremena otomanske imperije ukazuju da je Tesaloniki bio stub hrišćanske vere od najranijih dana. Obilazak srpskog vojničkog groblja na Zejtinliku. Ovo mesto na kome počivaju zemni ostaci srpskih vojnika iz vremena proboja Solunskog fronta, nezaobilazno je mesto hodočašća svakog Srbina koji se nađe u prestonici Makedonije. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel. Noćenje.

14.FEBRUAR (UTORAK)

SOLUN – HILANDAR
Doručak. Odlazak u Uranopolis i u krcavanje na brod. Odlazak u manastir Hilandar i obilazak: Katolikon ili saborni hram posvećen prazniku Vavedenja Presvete Bogorodice u kome se čuva u igumanskom tronu najčudotvornija ikona vascelog srpstva – Bogorodica Trojeručica; trpezarija koja se nalazi preko puta sabornog hrama, podignuta oko 1300. godine u velikoj obnovi manastira za vladavine Svetog kralja Milutina; manastirski krug koga okružuju gorostasni bedemi manastira sa isprepletanim hodnicima, paraklisima i monaškim kelijama; manastirsko groblje sa kriptom u kojoj se čuvaju zemni ostaci predstavljenih hilandarskih monaha. Prisustvovanje bogosluženjima. Noćni odmor.

15.FEBRUAR (SREDA)

HILANDAR – KAREJA
Prisustvivanje Svetoj Liturgiji na praznik Sretenja u Hilandarskom sabornom hramu. Ručak. Polazak za Jovanjicu. Ukrcavanje na brod i odlazak do manastira Ksenofont. Obilazak Svetoandrejskog skita. Večernje bogosluženje u Isposnici Sv. Save. Smeštaj u sobe. Noćenje.

16.FEBRUAR (ČETVRTAK)

KAREJA – KAKOVO – BEOGRAD
Doručak. Obilazak Protatske crkve – saborne i najstarije svetogorske crkve. Odlazak do manastira Stari Rusik. Obilazak manastira Pantelejmon. Ukrcavanje na brod i odlazak brodom u Uranopolis. Polazak za Beograd. Kraća usputna zadržavanja radi odmora. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim časovima.

....

 

 


Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2023