top image

Vaskrs u Svetoj Zemlji 2023


Vaskrs u Svetoj Zemlji 2023 - Opis smeštajnih jedinica
SOLUN: Hotel Telioni 3*, https://www.telioni.gr/ ili sličan. Hotel je smešten u centru grada, nedaleko od čuvene ulice Cimiski i na oko 15 minuta hoda do Aristotelovog trga. Hotel sadrži recepciju, restoran, bar, besplatan kablovski internet. Svaka soba je klimatizovana i sadrži kupatilo, televizor sa satelitskim kanalima, fen za kosu. Usluga u hotelu je noćenje.

VITLEJEM: Hotel Eman Regency 3*, Vitlejem https://www.emanregencyhotel.ps/ ili sličan. Hotel je smešten 2 kilometara od Vitlejema. Hotel sadrži recepciju, restoran, terasu, bar, besplatan kablovski internet. Svaka soba je klimatizovana i sadrži kupatilo, terasu, televizor, fen za kosu, sef i mini-bar. Usluga u hotelu je polupansion po principu samoposluživanja.

JERUSALIM: Hotel Capitol 3*, Jerusalim http://www.newcapitolhotel.com/ ili sličan .Hotel je smešten u srcu Jerusalima, nedaleko od Starog grada. Hotel sadrži recepciju, restoran, besplatan kablovski internet. Svaka soba je klimatizovana i sadrži kupatilo, telefon, televizor. Usluga u hotelu je polupansion po principu samoposluživanja.

NAZARET: Hotel Plaza Nof Hagalil (Nazareth) 4*, Nazaret https://plazani.com/ ili sličan. Hotel je smešten među poljima Jezrelske doline i Golanske visoravni, sa pogledom na Galileju i Stari grad Nazaret. Hotel sadrži recepciju, restoran, bar, besplatan kablovski internet, bazen, spa centar. Svaka soba je klimatizovana i sadrži kupatilo, terasu, televizor, fen za kosu, sef i mini-bar. Usluga u hotelu je polupansion po principu samoposluživanja.


Datum putovanja
08-20. apr 2023.

Cena hodočašća
1.600 usd+80.000 dinara

Aranžman obuhvata:
transfer do aerodroma u Solunu i nazad
avionski prevoz na naznačenoj relaciji sa aerodromskim taksama. Aerodromske takse i eventualne doplate za gorivo su sastavni deo cene aranžmana, samim tim je i njihova promena dozvoljena do momenta polaska na put.
prevoz autobusom visoke turističke klase (klima, audio i video oprema) na navedenim relacijama, tokom boravka u Izraelu
smeštaj po programu u 1/2 i 1/2+1 standardnim sobama u hotelima: 1 noćenje u Hotelu Telioni 3* u Solunu ili sličan na bazi noćenja, 4 noćenja u hotelu Eman Regency (3*) ili sličan u Vitlejemu, 5 noćenja u hotelu Capitol (3*) ili sličan u Jerusalimu, 2 noćenja u hotelu Plaza Nazareth (4*) ili sličan u Nazaretu na bazi polupansiona (večera – doručak, švedski sto) – (po lokalnoj kategorizaciji)
kompletne obilaske sa ulaznicama po programu
ručak – riba Sv. Petra
taksi za Goru Preobraženja
vožnju brodom Galilejskim jezerom
kombi prevoz do manastira Svetog Save Osvećenog
Gramatu Jerusalimske patrijaršije
putno zdravstevno osiguranje
troškove organizacije putovanja
usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja
napojnice za lokalnog vodiča i vozača i osoblje hotela

Aranžman ne obuhvata:
Individualne troškove putnika
KRAJNJI ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU JE 1. FEBRUAR 2023. GODINE ILI DO POPUNE MESTA.

Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima


Način plaćanja
30% dinarskog dela prilikom prijavljivanja, ostatak u 6 mesečnih rata čekovima građana bez uvećanja
600$ uplaćuje se prilikom prijavljivanja, ostatak deviznog dela 25 dana pred put

Cenovnik izražen u dolarima i dinarima, plaćanje iskljućivo u dinarskojprotivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.


Organizovan prevoz prema programu putovanja.


NAPOMENA: Zbog bezbedonosnih razloga svake godine je sve više policije i vojske koji kontrolišu ulazak poklonika u Crkvu Vaskrsenja za doček Blagodatnog ognja. Ne postoji mogućnost da se obezbedi siguran ulazak u crkvu za vreme službe.

Napomene:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14.00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 9.00 časova.
Opisi smeštajnih objekata su infrmativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnnih objekata organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
Sva vremena u programu putovanja data su po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
Dužina slobodnog vremena za individulane aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (dužine trajanja obilazaka, termina polazaka i sl.).
Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je isključivo pisani program putovanja, koji je istaknut u agenciji ili na zvaničnoj internet stranci agencije.
Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granicama…).
Nosilac Ugovora o putovanju ili predstavnci grupe putnika u obavezi su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se sami informišu kod nadelžnog konzulata o uslovima koji važe za tranzitnu ili odredišnu zemlju (vizni, zdravstveni i sl.) i da pre polaska na put u matičnoj zemlji urade putno zdravstveno osiguranje.
Uslovi za putovanje u uslovima Covid-19 pandemije koji budu na snazi u vreme putovanja će se poštovati.
Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.
Organizator putovanja je Poklonička agencija Srpske pravoslavne crkve – Dobročinstvo. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na 30 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo da otkaže aranžman najkasnije 5 dana pre planiranog polaska. Agencija „Dobročinstvo“ zadržava pravo da, ukoliko dođe do promena cena na tržištu, izmeni cenu aranžmana za odgovarajući iznos.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Organozatora "Poklonička Agencija Dobročinstvo" OTP 154/2021, kategorije A. Ovlašćeni subagent Time Travel.


1.DAN (8.APRIL)

BEOGRAD – SOLUN
Polazak za Solun ispred Vaznesenske crkve (Ulica admirala Geprata 19) u 07.00 časova. Usputna kraća zadržavanja radi odmora i graničnih formalnosti. Dolazak u Solun u večernjim časovima. Smeštaj u hotel, noćenje.

2.DAN (9.APRIL)

SOLUN – TEL AVIV – VITLEJEM
Poletanje aviona za Tel Aviv grčke avio kompanije AEGEAN AIRLINES u 07.35 časova. Sletanje na aerodrom u Tel Aviv u 09.45 časova. Po obavljanju graničnih formalnosti nastavak putovanja u Vitlejem. Obilazak crkve Bogorođenja. Smeštaj u hotel. Večera, noćenje

3.DAN (10.APRIL)

VITLEJEM
Doručak. Odlazak u Jerusalim i obilazak Maslinske gore: ruski manastir Vaznesenja sa zvonikom visokim 64 metra dominira okruženjem Svetog grada. U manastiru se nalazi i kapela podignuta na mestu gde je pronađena odsečena glava Svetog Jovana Krstitelja; mesto Vaznesenja, čuva poslednju Hristovu stopu. Ovo je mesto sa koga se Gospod Isus Hristos vazneo na nebo 40 dana nakon slavnog Vaskrsenja. O značaju ove svetinje svedoče ostaci nekada monumentalnog hrama iz vremena Konstantina Velikog; crkva „Oče naš“, mesto na kome je iznedrena najlepša molitva u slavu Boga. Danas karmelićanski samostan, podignut je 1872. godine ktitorstvom francuske plemkinje Aurelije D’overn. Odlazak na Vidikovac odakle se, kao na dlanu vidi čitav Sveti grad, krunisan svetinjama tri monoteističke religije. Upoznavanje sa njegovom prebogatom istorijom. Odlazak u Stari grad, Stradalnim putem Gospodnjim do crkve Hristovog Vaskrsenja (groba). Idući pešice kroz uske ulice starog grada, podsećajući se najtužnijih trenutaka Hristovog života, poklonik kao da se vraća u vekove unazad. Neponovljiv osećaj. Na kraju Stradalnog puta konačno ostvarenje sna svakog hrišćanina. Susret sa najvećom svetinjom, crkvom Hristovog Vaskrsenja (Groba) koja je pod jedan krov sabrala Golgotu, Ploču miropomazanja, Kuvukliju, kapelu vozdviženja Časnog krsta… Poklonjenje Hristovom Grobu. Povratak u Vitlejem. Večera, noćenje.

4.DAN (11.APRIL)

VITLEJEM – JERUSALIM – VITLEJEM
Doručak. Odlazak u Judejsku pustinju i obilazak: manastir Svetog Save Osvećenog, sagrađen 484. godine, jedan je od najstarijih manastira Svete Zemlje. Ova „Princeza među pustinjskim manastirima“, nalik orlovom gnezdu, zadužbina je monaškog uzora Svetog Save Srpskog. Poklonivši joj se na svom pokloničkom putovanju u Svetu Zemlju 1229. godine, Sveti Sava je na dar dobio i svom rodu doneo do danas najveće svetinje zaštitnice, Bogorodicu Trojeručicu i Bogorodicu Mlekopitateljnicu, koje se čuvaju na Svetoj Gori; manastir Svetog Teodosija, zadužbina je ovog velikog pustinožitelja iz 476. godine. U najstarijem delu manastira nalazi se kripta u kojoj su se odmorili Mudraci sa istoka nakon poklonjenja Bogomladenac. Odlazak u Jerusalim i obilazak manastira Časnog Krsta. Odlazak do Sionske gore i obilazak Sale tajne večere i groba cara Davida psalmopojca. Odlazak do Zida plača. Povratak u Vitlejem. Večera, noćenje.

5.DAN (12.APRIL)

VITLEJEM – JERUSALIM – VITLEJEM
Doručak.. Odlazak u Judejsku pustinju i obilazak manastira Svetog Georgija Hozevite. Odlazak u Jerusalim i obilazak Getsimanskog vrta sa crkvom Bogorodičinog groba – čuva deo pećine u koju je bilo položeno predstavljeno telo One koja je rodila Spasa svima nama. Od prvih dana hrišćanstva ova svetinja bila je i ostala jedno od najznačajnijih pokloničkih mesta. Danas je grob 12 metara ispod nivoa zemlje, a iza njega se nalazi jedna od najpoštovanijih ikona Svete Zemlje – Bogorodica Jerusalimska; Bazilika agonije ili Crkva svih nacija podignuta je u maslinjaku čija stabla datiraju iz Hristovog vremena. Svoje drugo ime dobila je zbog toga što su mnogi narodi svojim prilozima omogućili da bude sagrađena. Pod njenim krovom nalazi se kamen na kome se Spasitelj molio svom nebeskom Ocu na Veliki četvrtak pre nego što će ga izdati Juda; ruski manastir Marije Magdaline, zadužbina ruskog imperatora Aleksandra III sagrađena je u periodu 1885-1888. godine. Crkva je pokrivena monumentalnim pozlaćenim lukovičastim kupolama, koje su postale jedan od simbola grada Jerusalima. Nastavak putovanja u Vitaniju i poklonjenje grobu Lazara četvorodnevnog. Povratak u Vitlejem. Večera, noćenje.

6.DAN (13.APRIL)

VITLEJEM -JERUSALIM (VELIKI ČETVRTAK)
Paket doručak. Odlazak oko 5.00 časova u crkvu Svetog Jakova na Liturgiju. Posle Liturgije prisustvovanje obredu „umivenija nogu“ u porti crkve Hristovog Vaskrsenja. Ovaj čin podseća nas na trenutak kada je Hristos umio noge svojim učenicima, učeći ih da onaj koji je poslednji će biti prvi. Smeštaj u hotel. Odmor. Prisustvovanje bogosluženjima na Veliki četvrtak. Večera, noćenje.

7.DAN (14.APRIL)

JERUSALIM (VELIKI PETAK)
Doručak. Odlazak do Grčke pretorije, odakle svake godine Jerusalimski patrijarh ili jedan od episkopa Jerusalimske patrijaršije nosi Stradalnim putem veliki drveni krst. Nakon što litija krene, poklonici sa svojim krstovima u rukama priključuju se litiji. Obučeni u tamnu odeću saosećaju u najtužnijem danu crkvenog kalendara, zastaju kod svake stanice Stradalnog puta sve vreme pevajući tropar Časnom krstu. Došavši do Golgote, poklonici polažu krstove na mesto na kome je Hristos bio razapet i na taj način ih osvećuju. Slobodno vreme. Prisustvovanje bogosluženjima na Veliki petak. Večera, noćenje.

8.DAN (15.APRIL)

JERUSALIM (VELIKA SUBOTA)
Paket doručak. Rani odlazak u Stari grad i doček Blagodatnog ognja. (Zbog bezbednosnih razloga svake godine je sve više policije i vojske koji kontrolišu ulazak poklonika u grad pa i u crkvu Vaskrsenja za doček Blagodatnog ognja. Ne postoji mogućnost da se obezbedi siguran ulazak u Crkvu za vreme službe). Svake godine u Kuvukliji na Veliku subotu, u Grobu Gospodnjem jerusalimski Patrijarh moleći se dobija blagoslov sa neba. U njegovim rukama, milošću Božijom pale se sveće. „Sveti plamen“ on će podeliti sa vernima. Ispunjena Crkva će u nekoliko trenutaka izgledati kao da gori. Plamen će se preneti u rukama vernih širom Starog grada do svih. Slobodno vreme. Večera. Priprema za Vaskrs.

9.DAN (16.APRIL)

JERUSALIM (VASKRS)
U ponoć prisustvovanje Vaskršnjoj liturgiji. Povratak u hotel u ranim jutarnjim časovima. Odmor. Kasni doručak. Slobodno vreme za individualne obilaske. Večera, noćenje.

10.DAN (17.APRIL)

JERUSALIM
Odlazak na Liturgiju u crkvu Bogorodičinog groba. Doručak. Odlazak u Jerihon. Odlazak žičarom na Goru Kušanja i obilazak manastira Četrdesetnice. Odlazak na tradicionalno mesto krštenja Gospoda Isusa Hrista – Vitavaru i pogružavanje u Svetoj reci Jordan. Obilazak manastira Svetog Gerasima, koji čuva uspomenu na velikog pustinožitelja jordanske pustinje. Povratak u Jerusalim. Večera, noćenje.

11.DAN (18.APRIL)

JERUSALIM – NAZARET
Doručak. Nastavak putovanja u Galileju. Odlazak na Goru Preobraženja – Tavor i obilazak pravoslavnog manastira posvećenog Svetom proroku Iliji. Na vrhu ove čudesne Gore koja kao da izranja iz Jezdrelonske doline, Hristos je učinio jedno od najvećih čuda preobrazivši se pred svojim učenicima Petrom, Jakovom i Jovanom. Dolazak u Nazaret – grad Blagovesti, grad Hristove mladosti. Obilazak rimokatoličke crkve Blagovesti, i pravoslavne crkve Arhangela Gavrila koja čuva bunar na kome je arhangel Gavrilo saopštio Mariji blagu vest o rođenju Deteta. Smeštaj u hotel. Večera, noćenje.

12.DAN (19.APRIL)

NAZARET
Doručak. Odlazak na obale Galilejskog jezera i obilazak: Gora blaženstva, ukrašena cvećem nalik rajskom vrtu, čuva uspomenu na biblijski događaj kada je Hristos poučio apostole kojim vrlinama će zadobiti carstvo Nebesko; Kapernaum, antički grad u kome je živeo Sveti apostol Petar, u kome se nalaze ostaci njegove kuće i sinagoge iz Hristovog vremena. Manastir Dvanaest apostola koji pripada Jerusalimskoj patrijaršiji, sa crkvom iz 1925. godine, koja čuva uspomenu na 12 najbližih Hristovih učenika. Ručak (riba Svetog Petra). Plovidba po Galilejskom jezeru brodom koji je sagrađen po uzoru na one iz Hristovog vremena, i čitanje biblijskih događaja koji su se na njemu desili. Povratak u hotel. Večera, noćenje.

13.DAN (20.APRIL)

NAZARET – TEL AVIV – SOLUN – BEOGRAD
Rano ustajanje. Paket doručak. Putovanje prema Tel Avivu. Odlazak na aerodrom. Poletanje aviona grčke avio kompanije AEGEAN AIRLINES za Solun u 10.35 časova. Sletanje na aerodrom u Solunu u 13.00 časova. Nastavak putovanja autobusom u Beograd. Usputna kraća zadržavanja radi odmora i graničnih formalnosti (kraj programa).

....

 

 

 

 
Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024