top image

Putovanje Evropski Grad Bukurešt 2024


Putovanje Metropola - Bukurešt 2024


Putovanje Evropski Grad Bukurešt 2024 - Bukurešt je glavni i najveći grad Rumunije. Smješten na jugoistok zemlje i njen najvažniji industrijski ekonomski i komercijalni centar. Bukurešt je grad sa bogata istorija i raznovrsna arhitektura u prošlosti često se naziva “mali Pariz”. Sada je glavni grad Rumunije dinamički se razvija, menjajući svoj izgled u pravcu modernosti, ali zadržava jedinstveni identitet.
Bukurešt je poznat po zanimljivoj fuziji raznih arhitektonskih stilovi i istorijski spomenici: iz srednjovjekovnih građevina i drevne crkve za neoklasične vile i monumentalne zgrada socijalističke ere. Ovo je šarmantan slikoviti grad parkovi, odlični muzeji i prekrasni kulturni događaji, koji je simbol moderne Rumunije. Udaljenost od Beograda do Bukurešta automobilom iznosi 593 km i potrebno je oko 8 h vožnje. Bukurešt ima dva međunarodna aerodroma. Jedan od njih je aerodrom Henri Coandakoji se nalazi severno, u gradu Otopeni, a Međunarodni aerodrom Aurel Vlaicu koji se takođe nalazi severno od Bukurešta, tačnije 8 km i sa gradom je povezan autobuskim linijama i taksi službama.
Glavna železnička stanica u Bukureštu jeste Gara de Nord (Severna stanica). Bukurešt je povezan direktnim železničkim linijama sa svim većim gradovima regiona i Evrope, poput Beograda, Budimpešte, Varne, Sofije, Beča, Kijeva, Moskve itd. U gradu postoji jos pet železničkih stanica, a neke od njih su: Basarab, Obor, Baneasa, Progresu.
Bukurešt je takođe i pravi čvor nacionalnih puteva za motorna vozila, a neki od tih puteva povezuju Bukurešt i sa glavnim gradovima Bugarske, Ukrajine i Mađarske. Valuta koja se koristi ovde je rumunski lev, a naravno zvanični jezik jeste rumunski jezik.
 

 
Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024