top image

Putovanje Evropski Grad Krakov 2024


Putovanje Metropola - Krakov 2024Putovanje Evropski Grad Krakov 2024 - Svakog sata sa tornja crkve svete Marije oglasi se prodorna truba, a zatim njen zvuk naglo nestane. S velikim ponosom konobarica sa crnim velom preko kose u kafani Rinek Glovni na glavnom trgu objašnjava da ta Hejnalova truba svira u spomen na trubača koji je nastojao da upozori grad na napad Tatara 1241. godine. Iznenada ga je u tome prekinula strela koja ga je pogodila u srce. Krakov nije samo grad kamenja koje govori, već je to i grad legendi, jedan od najstarijih i najvećih gradova u Poljskoj. Nalazi se na obalama reke Visle i u podnožju grada Vavel na jugu Male Poljske. Takođe je poznat kao naučni i umetnički centar Poljske, mnogi ga smatraju srcem Poljske. Prekrasan, nekadašnji glavni grad, na prvi pogled oduševiće vas svojim pitomim izgledom i mnogim znamenitostima. Netaknut u II Svetskom ratu, stari deo grada prepun crkvi i muzeja, sa dominantnim kraljevskim dvorcem Wawelom, podseća na slavne dane viševekovnog sedišta poljskih kraljeva. Osim mnogih mesta u samom gradu koje treba posetiti, nedaleko se nalazi i rudnik soli Wieliczka, kao i ozloglašeni Auschwitz.
Grad posebne atmosfere i izuzetno toplih i gostoljubivih ljudi, grad za istraživanje, provod i šetnju u prošlost. Pridružite nam se u avanturi i otkrijte magični Krakov. 

 
Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024