top image

Putovanje Evropski Grad Prag 2024


Putovanje Metropola - Prag 2024

Putovanje Evropski Grad Prag 2024 - Ako tražite mesto gde se možete dobro zabaviti, nešto videti i potrošiti malo novca onda je magični Prag pravi izbor za vas. Ovaj grad mostova, katedrala, kula i kupola važi za jedan od najlepših i najšarmantnijih u Evropi. Poznat po svojoj srednjevekovnoj arhitekturi ovaj “Zlatni grad” na Vltavi danas je jedan od najposećenijih u centralnoj Evropi uz Beč i Krakov.
Prag je glavni i najveći grad Češke. Osnovan u 9-tom veku uskoro postaje i glavni grad Bohemije. Današnji oblik dobija u 14-tom veku i najvažnije atrakcije Praga potiču iz tog perioda. Tokom Drugog svetskog rata znatno je manje stradao od velikog broja drugih evropskih gradova tako je veliki broj starih zgrada ostao sačuvan do danas.
Prag je za razliku od brojnih gradova Evrope i sveta ostao gotovo netaknut tokom Drugog svetskog rata.
Zašto posetiti Prag:
ARHITEKTURA - Srednjevekovna arhitektura najrazličitijih stilova.
PIVO - Češka jeste zemlja piva i u njoj se popije najviše piva po glavi stanovnika. Mnogo je mesta u Pragu u kojime možete naći vrhunsko pivo u tradicionalnim pivnicama po pristojnim cenama.
HRANA - Jednostavna ali vrlo ukusna hrana.
POVOLJNE CENE - Cene su povoljne, ne samo za goste koji dolaze sa bogatijih zemalja.
ODLIČAN JAVNI PREVOZ - Ako imate smeštaj van centra možete računati na dobru povezanost i jeftinu kartu. Vremensku kartu od 90 minuta možete koristiti za autobus, tramvaj ili metro.
Glavne atrakcije Praga:
Karlov most
Praški dvorac
Katedrala Svetog Vida
Starogradski trg
Astronomski sat
Hram Device Marije Tinske
Venceslavov trg
Jevrejski kvart Jozefov
Zgrada koja pleše
Zlatna ulica
Lenonov zid
Saveti:
U menjačnicama budite jako pažljivi i obavezno pitajte koliko novca dobijate pre nego što ga razmenite pošto se nula odsto provizije često odnosi na velike iznose
Obratite pažnju na kusur koji dobijate
Džeparenje je uobičajena pojava na Karlovom mostu, Praškom dvorcu, Starogradskom trgu i ostalim mestima gde ima dosta turista
Ako se vozite taksijem obratite pažnju na rutu i pratite taksimetar
Obavezno kupite i čekirajte svoju kartu ako koristite javni prevoz
Autobusi ne voze u najstroži centar grada da bi se izbeglo zagađanje vazduha i buka, ali možete stići do njega tramvajem ili metroom.
Time Travel vas vodi u bajkoviti zlatni grad Prag. Doživite sa nama nezaboravne trenutke u jednom od najlepših gradova Evrope. 


Prag - 8.Mart 2024 od 139€
Autobusom
Prag - Uskrs 2024 od 169€
Autobusom i Avionom
Prag - 1.Maj 2024 od 169€
Autobusom

 

 
Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024