top image

Putovanje Evropski Grad Salzburg 2023


Putovanje Metropola - Salzburg 2023


Putovanje Evropski Grad Salzburg 2023 - Grad Sazburg u prevodu znači tvrđava od soli. Mondenski austrijski grad Salcburg se ugnezdio u prostranom basenu, okružen delom Alpa, na reci Salzah. Asocijacija na ovaj grad je svakako čuveni kompozitor Mocart, koji je ovde rodjen 1756.godine, i živeo na adresi ul. Getreidegasse 9, istorijski centar grada u, tada, crkvenoj državi. Danas je ovo najpopularnija adresa u Salcburgu, adresa koju svi posetioci traže! U nekada porodičnom stanu, otvoren je Mocartov muzej, sa prikazom njegovog relativno kratkog života. Iako nije imao baš sreće sa svojim sugrađanima, danas grad prilično dobro „koristi“ ime jednog od najboljih muzičkih virtuoza! U Mozartovu čast, Salzburg je 1842.godine osnovao muzički festival, danas jedna od najznačajnijih muzičkih smotri u Evropi, a najveća i najpoznatija manifestacija koja se održava u Mocartovu čast! Isto tako, u Mocartovu čast, i aerodrom grada nosi njegovo ime. U novom delu grada – nove lepote, nove atrakcije… i Nova zgrada Opere! I u ovom kvartu ćete videti Mocartovu rezidenciju, u kojoj je živeo, zatim hotel Sacher, jedan od najluksuznijih hotela na svetu, čuveni Mozarteum - jedan od vodećih svetskih Univerziteta klasične muzike, zatim kuća Herberta Karajana, čuvenog svetskog dirigenta, Doplerova rodna kuća...i najatraktivniji objekat – prelepa palata Mirabel, danas sedište Pokrajinske Vlade, a može se prošetati divnim uredjenim parkom… U svako godišnje doba Salcburg je privlačan, svoj, stamen i bogat! Posebno je bajkovit tokom zime, kad odiše prazničnom atmosferom pomešanom sa mirisima kuvanog vina i cimeta... Pošto je sve u znaku Mocarta i muzike, tako i završavamo priču o ovom gradu, savetom da obavezno kupite mocart kuglice! I da se pevajući vratite kući... Zavirite u energiju ovog grada sa Time Travel agencijom jer vreme je za putovanja. 
Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2023