top image

Putovanje Evropski Grad Transilvanija 2023

Putovanje Metropola - Transilvanija 2023


Putovanje Evropski Grad Transilvanija 2023 - Kad ljudi pomisle na Transilvaniju, prva asocijacija najčešće je grof Drakula, ali je istočna pokrajina Rumunije zapravo puna prelepih dvoraca i magičnih šuma koje bi zaista vredelo jednom posetiti.
Ime oblasti se može prevesti kao "preko šuma" i kako ono samo govori, oblas je dugo bila pokrivena gustim šumama. Kroz istoriju Erdelj je neretko bio samostalna teritorija, večito između Mađarske i Rumunije, dok konačno nije pripojen rumunskoj državi 1915. godine.
Prirodni uslovi i tragovi burne istorije su idealni za razvijanje turizma na ovom području. Oko 5.000 medveda tumaraju bukovim i hrastovim šumama Transilvanije. Veliki broj medveda u šumi je uspeo da se održi zahvaljujući tome što je tokom komunističkog režima samo predsednik Nikolaje Čaušesku imao dozvolu za lov ovih životinja.
Mnogobrojni očuvani srednjevekovni zamkovi pravi su magnet za turiste. Neki od njih napravljeni su za vreme Grofa Drakule ili su mu bili dom.
Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2023