top image

Letovanje Grčka Alonisos 2024


Leto Grčka Alonisos 2024 - Avionom

Letovanje Grčka Alonisos 2024 -  Grčko, ne tako razvijeno ostrvo prekriveno gustom šumom, po nazivu Alonisos, pripada grčkoj gurpaciji ostrva Sporada. Zapadnu obalu ovog ostrva krase ponosno uzdignute litice, dok je istočna obala pokrivena prelepim malim uvalama. Plaže su pretežno pekovito šljunkovite i čitavo ostrvo poseduje neverovatnu prirodnu lepotu. 1992. godine Aslonisos je proglašen rajskim pomorskim nacionalnim parkom najvećim u Evropi. More u okolini ovog ostrva je prepuno delfina, posebnih vrsta foki, divljih koza i najlepših ptičjih vrsta. Ovo ostrvo je savršeno za avanturiste jer poseduje bezbroj staza za pešačenje i mnogo lepih plaža za obilazak. Najpopularnije plaže ovog ostrva su: Gialos, Krisi Milia, Glifa, Tzortzi, Marpounta, Agios Dimitrios.

Satari grad Alonisos se uzdiže iznad brda Patitirija, do koje se dolazi strmim stazicama koje vode od čuvene luke. U ovom gradu postoji mali autobus koji se vrlo često obraća, pa je odlično povezan sa ostalim mestima. Grad je tipičan po uskim ulicama i visokim bedemima koje su namerno tako građene radi odbrane od nekadašnjih pirata. Danas su ulice asfaltirane i divne za šetnju. Na malim trgovima u ovom gradu su načičkani kafići, restorani i barovi iz koji se pruža spektaluran panoramski pogled na ceo zaliv.

Patitiri je velika luka čitavog ostrva. Mesto je poznato po uskim strmim uličicama koje vode skroz do vrha brda. Patitiri u prevodu znači „prese za vino“. Nekada je ova luka bila ispresecana vinogradima a danas je pravi raj za uživanje u cveću, šarenim bojama i mnogobrojnim svetlima. Čtav ovaj ambijent odiše tradicionalnim grčkim duhom tipičnog morskog mesta. U ovom mestu možete pronaći divne male hotelčiće namenjene turistima, koji su smešteni na uzvišenju i pružaju divan pogled na pučinu i okolnu predivnu prirodu. Plaže su smeštena odmah uz litice i odišu autentičnom i nesvakidašnjom lepotom. Na plažama su restorani ,kafići i barovi. U samom zalivu pored luke, smeštene su peščane plaže do kojih se dolazi prolazom kroz par taverni. Ono što je posebno za plaže smeštene u ovom mestu je izuzetno lepa i čista voda.
Steni Vala je malo ribarsko mestašce koje je od Patititrija udaljeno oko 10-ak kilometara. Put do samog sela je egzotičan i vodi kriz gustu borovu šumu, maslinjake i brojne potoke koji se prepliću niz čitavo mesto. Pogled je spektaluran dok se spuštate u selo, i usmeren je na razna malena susedna ostrva, more i bujnu vegetaciju. 
Time Travel vas vodi u nezaboravnu avanturu jer vreme je za putovanja.

Alonisos

letovanje-grcka-alonisos1

 

 
Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024