top image

Letovanje Grčka Amudia 2024


Leto Grčka Amudia 2024 - Apartmani

Letovanje Grčka Amudia 2024 - Amudia je je malo mestašce između Parge i Preveze koje je prepoznatljivo po svojoj dugačkoj i peščanoj plaži i pliktom moru. Mesto je raj za porodice sa malom decom i prvenstveno će vam pružiti pravi odmor. Ono što je posebno upečatljivo za ovo mesto je grčka reka Aheron, koja se na nekih 20km od Amudie uliva u more i prEdstavlja istoriju grčke mitologije-ulaz u podzemni svet boga Hada. Ovde su usidreni mali brodići i čamci koji plove dužinom ove reke pa sve do Jonskog mora. Plaža u Amudiji poseduje najfiniji sitni pesak i more je za koji stepen hladnije, pa samim tim nikada nije gužva na plaži. Zbog bujne vegetacije, oko same plaže se stvara prirodni hlad. Većina plaže je slobodna za turiste, dok se u manjem delu nalaze ležaljke i suncobrani koji su turistima na raspolaganju uz konzumaciju pića iz obližnjih beach barova. Ono što je mnogima značajno a prednost je ove plaže je to što ona poseduje tuševe. U Amudiji ima puno organizovanih sportskih dešavanja kao što su: pecanje, odbojka na plaži, paraglajding, rafting niz mitsku reku Aheron i najpoznatiji vodeni sport iz ove oblasti jahanje konja u mitskoj reci. Mesto je malo ali bogato svim sadržajima: restorani, pekare, razne prodavnice, picerije, kafići, barovi...sve to u manjem broju jer je Amudia prvenstveno destinacija za odmor. Na par kilometara udaljenosti se nalazi veće i poznato mesto Parga gde turisti mogu da zadovolje sve svoje potrebe. U ovom mestu turistima su na raspolaganju samo manje kuće za izdavanje i mali hoteli koji nude pansionsku uslugu. Plaža Ammoudia je, kao i samo selo Amoudia u kom se nalazi, savršena za porodični odmor, posebno ukoliko putujete sa malom decom. Plaža je okružena tipičnim tradicionalnim grčkim pejzažima, sa solidnim brojem taverni koje nikada nisu prepune turista, tako da mozete uživati punim plućima. Za plažu Ammoudia je poznato da se svako zaljubio u nju kada je posetio. Plaža je peskovita sa veoma dugačkim i sporim rastom dubine. Veoma je topla voda, pa je prosto nemoguće kratko ostati u vodi. Sam boravak na plazi je miran i prijatan, a taj osecaj moze biti samo bolji uz prilično jeftin paket od 2 ležaljke uz suncobran, a to zadovoljstvo će vas koštati samo 4 eura za ceo dan (u trenutku kad smo pisali tekst). Ukoliko se nađete u ovom delu prelepe Grčke, posetite Ammos zaliv i divnu i mirnu Ammoudia plažu koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
Time Travel vas vodi u nezaboravnu avanturu jer vreme je za putovanja.

letovanje-grcka-amudia

letovanje-grcka-amudia1

 

 
Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024