top image

Letovanje Grčka Hoteli Lefkada 2024


Leto Grčka Lefkada 2024 - Hoteli

Letovanje Grčka Hoteli Lefkada 2024 - Lefkada je po mnogima najlepše ostrvo Grčke. Jonsko more čiji talasi zapljuskuju savršene plaže na ovom ostrvu, sigurno će vas ostaviti bez daha. Četvrto po veličini ostrvo Jonskog arhipelaga nalazi se između Krfa i Kefalonije. Samo ostrvo je veoma specifično, prvo zbog same činjenice da vam nije potreban trajekt da do njega dođete, jer je sa kopnom spojeno plutajućim pokretnim mostom dužine 50 metara, što je značajna ušteda za vaš budžet. Ovo popularno grčko ostrvo vam nudi savršeno letovanje: nenadmašne peščane plaže, kao što su Egremni, Porto Kaciki, Katisma, Jalos, Milos (neke od njih se nalaze i na listi najlepših plaža Grčke, pa i sveta), more u nijansama tirkizne boje, prirodu neverovatne raznolikosti – jednom rečju, pravi raj. Pored plivanja imate i mogućnost da se bavite surfingom, ronjenjem, paraglajdingom, jedrenjem ili da iskoristite brojne ekskurzije da upoznate okolna ostrva. Na istočnoj strani ostrva dominira Nidri, najrazvijenije turističko mesto.
NIDRI
Nalazi se na jugo-istočnoj strani ostrva. Ovo nekada malo ribarsko selo, koje je ujedno i prirodna luka, danas je postalo najrazvijenije i najpopularnije turističko mesto na ostrvu. U glavnoj ulici mesta kao i u obalskom delu, uz more i pored marine, postoji veliki broj najrazličitijih prodavnica, barova i restorana koji čine vaš odmor još raznovrsnijim i kvalitetnijim. Nasuprot Nidrija se nalazi čuveno Onazisovo ostrvo Skorpios.
LIGIA
Ovo malo, nekada ribarsko selo, se nalazi na istočnoj obali ostrva, na samo 4km od glavnog grada Lefkade i poznato je kao mirno mesto za porodični odmor. Sastoji se od glavne ulice u kojoj se nalaze prodavnice i restorani, male ribarske luke i šljunkovite plaže a okruženo je obroncima prekrivenim borovinom i maslinjacima.
NIKIANA
Ovo moderno turističko mesto se nalazi na oko 10km od grada Lefkasa i na oko 5km od mesta Nidri. Idealno locirano, u podnožju planine Skaros a na samoj obali mora, ovo mesto pruža mogućnosti za idealan odmor, kako za one koji traže mir, tišinu i netaknutu prirodu, tako i za one koji uživaju u surfovanju, skijanju i ostalim sportovima na vodi a odličan izbor je i za turiste koji traže bazu odakle će istraživati i obilaziti ovo prelepo ostrvo.
AGIOS NIKITAS
Agios Nikitas se smatra jednim od najlepših letovališta ostrva Lefkada. Nalazi se na severo - zapadu ostrva, oko 12 km od glavnog grada Lefkade, pa vam je ovaj glavni grad jako blizu i vrlo dostupan. Okolinu karakteriše veliki broj maslinovog drveća, dok pešačka zona u centru vodi pravo do plaže, gde svako može pronaći deo za opuštanje, ili deo za zabavu. U jednom delu gradića je zabranjen saobraćaj u jedinoj velikoj ulici, i ona je pretvorena u šetalište.
VASILIKI
Ovo je jedno od omiljenih letovališta na Lefkadi, smešteno u zalivu na južnoj strani ostrva. Udaljeno je 37 km jugozapadno od grada Lefkada i danas ima oko 400 stalnih stanovnika. Vasiliki ima simpatično šetalište uz obalu, ispunjeno brojnim restoranima i tavernama sa prelepim baštama u kojima vlada romantična atmosfera. Plaža je dugačka, šljunkovita, dok u okolini ima i dosta drugih manjih plaža i uvala.
LEFKADA (LEFKAS)
Lefkada je glavni grad i administrativni, privredni i kulturni centar ostrva, sa populacijom od oko 8.000 stanovnika koji uglavnom žive od poljoprivrede i turizma. Izgrađen je oko prirodne luke, na severnoj strani ostrva. Ovo je prvo naselje koje vidite kad pređete most koji spaja ostrvo sa kopnom. Grad je vrlo živ tokom cele godine, pogotovo tokom sezone. Lefkas krasi prelepo šetalište uz gradsku luku, sa velikim brojem radnji, kafića, restorana i taverni. Sam centar grad ima još jedno šetalište, glavnu ulicu, koji je takodje ispunjena objektima najrazličitije namene. Njime odiše italijanski duh zbog uticaja venecijanske arhitekture.
Mnogo je onih koji posećuju Lefkadu nizom godina, posetite je i Vi i prepustite se njenoj lepoti i čarima!Pored apartmanskog smeštaja, na Lefakdi u ponudi imamo i hotelski smeštaj. Agencija Time Travel je spremila bogatu ponudu hotela u svim popularnim letovalištima na Lefkadi. Najpoznatija mesta na ovom ostrvu su Glavni grad Lefkas, Nidri, Lygia, Agios Nikitas i mnoga druga. Iz ovih mesta vrlo lako možete da se upustite u avanturu i obiđete rajske plaže koje skriva ovo ostrvo. Pored ponuđenih hotela, tu su i mnogi drugi hoteli koji nisu na našoj web stranici. Pozovite nas i nalazimo savršenu ponudu za vas jer vreme je za putovanja. 
Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2023