top image

Letovanje Grčka Hoteli Skiatos 2023


Leto Grčka Hoteli Skiatos 2023

Letovanje Grčka Hoteli Skiatos 2023 - Ostrvo koje skriva neverovatne plaže i egzotične uvale. Ostrvo Skiatos je jedno od najposećenih Grčkih ostrva. Pored bogate ponude apartmanskog smeštaja, turistima je na raspolaganju i hotelski smeštaj koji nudi kvalitetnu pansionsku uslugu. Do ovog prelepog smaragdnog bisera je moguće doći kako kolima ili autobusom, tako i avionskim prevozom.
SKIJATOS GRAD
Relativno mali glavni grad ujedinjuje kosmopolitski noćni život i tradicionalni grčki šarm. Njegove tipične bele kućice sa crvenim kamenim krovovima, koje se terasasto rasprostiru između dve uzvisine, dom su većini stanovnika ostrva. U gradu, izgrađenom 1830. rodio se poznati grčki pisac Alekandros Papadiamantis čija je rodna kuća danas muzej. Po njemu je dobila ime glavna ulica, koja je uz šetalište u pristaništu, najpopularniji deo grada. Glavni grad je od aerodroma udaljen 3 km. Skiatos ima dva keja između kojih se nalazi stena Bourtzi. Iznad grada je čuveni Kastro i manastir Evangelistrije, mesto gde su nekada živeli stanovnici Skijatosa.
MEGALI AMOS PLAŽA
Megali Amos, što u prevodu znači "Veliki pesak", je gradska plaža poput svih onih širom cele Grčke koje se nalaze u blizini centra. Jedna od dužih na ovom ostrvu, sa mešavinom peska i sitnog šljunka. Prilično je uska, ali uređena sa organizovanim sportovima na vodi.
ACHLADIES PLAŽA
Achladies plaža, što u prevodu znači "stabla krušaka" na istoimenoj stanici gradskog autobusa broj 10. Sređena, sa prelepim sitnim peskom i prirodnom hladovinom. Ušuškana je pored mnogobrojnih voćnjaka i maslinjaka, a u njenoj okolini se nalaze razne taverne i marketi. Preporuka za porodice sa malom decom.
VROMOLIMNOS
Vromolimnos - sve popularnija plaža kada su u pitanju mlađi posetioci, na samo 10min hoda od stajališta broj 13. Za one koji dolaze automobilom u blizini se nalazi prilično prostran parking. Idealna za one koji žele pravi odmor i opuštanje.
AGIA PARASKEVI
Agia Paraskevi se nalazi u blizini stajališta broj 15 i 16, a naziv je dobila po oblasti u kojoj se nalazi i crkvi Svete Paraskeve koju možete videti prilikom posete ovoj plaži. Uređena, naravno peščana i idealna za skijanje i ostale sportove na vodi. Nudi mogućnost iznajmljivanja malih brodića za detaljnije upoznavanje ostrva. Postoji nekoliko taverni, ali i marketa u okolini.
TRULOS PLAŽA
Trulos plaža - najbolje je da stanete na stajalištu broj 20, ali nećete pogrešiti ni ako izađete stanicu ili dve ranije jer su sve tri relativno blizu. Plaža je dobila naziv po istoimenom malenom ostrvu koje se nalazi tačno preko puta nje. Jedna je od omiljenijih svim posetiocima, a posebno porodicama sa malom decom. U okolini se nalazi manji parking, mnogobrojne taverne sa odličnom hranom i pristojnim cenama, kiosci brze hrane i supermarket.
KUKUNARIES
Kukunaries - ovde je i poslednje stajalište broj 26. Ime ove plaže u prevodu znači šišarka i okružena je celom svojom dužinom od 2km gustim borovim krošnjama. Definitivno najlepša na Skijatosu i svake godine visoko plasirana na svetskim top listama po ocenama zadovoljnih turista. Voda je blistavo čista i tirkizno plava, a plažu krasi sitan i svetlucavi pesak. Izuzetno je posećena. Idealna je za sve uzraste i svako može pronaći nešto po svom ukusu i želji uz razne sportove na vodi, paraglajding, mnoštvo beach barova i prodavnica.
MIKRI (mala) i MEGALI (velika) BANANA
Mikri - ovo je mala i mirna nudistička plaža.
Megali - ova plaža je poznata po žurkama koje počinju na baru u posle podnevnim časovima i traju do kasno uveče.
Time Travel je spremio veliki izbor hotela za vas. Pogledajte našu ponudu i kontaktirajte nas , kako bi smo našli hotel koji želite. Pored ponuđenih hotela, u ponudi su mnogobrojni hoteli mimo naše web stranice. Pozovite nas i posetite ovaj smaragdni biser Grčke jer vreme je za putovanja. 


250m od Koukounaries plaže
Grad Skiatos

Yuta

Last Minute Ponude

Kursna Lista

General Osiguranje

Poslovni Partneri


Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2023