top image

Letovanje Grčka Jerisos 2024


Leto Grčka Jerisos 2024 - Apartmani


Letovanje Grčka Jerisos 2024 - Ovaj prelepi biser smešten je na trećem prstu - Atosu, popularnog poluostrva Halkidiki. Od Soluna je udaljen oko 110km a od glavnog grada poluostrva Poligirosa svega 70km. Ono što krasi ovo mesto je dugaščka i široka peščana plaža sa izrazito čistim i plavim morem. Današnji Uranopolis izgrađen je na temeljima nekadašnjeg antičkog grada Akantosa, čije osnivanje seže u sedmi vek pre nove ere. Istorijski gledano, Jerisos je nastao kao ribarsko naselje pa se vremenom transformisao u poznati turistički centar Halkidikija. Ono što vezuje ondašnji i današnji grad jeste prelepa peskovita plaža, čija dužina seže koliko i sam pogled. Grad ima i luku odakle brodovi najčešće isplovljavaju u pravcu Svete Gore i krstare oko Atosa omogućavajući gostima da uživaju u nekim očaravajućim prizorima. Izvanredna plaža, čisto plavi Egej i sve veći broj posetilaca uslovili su izgradnju velelepnih hotela i vila. U tavernama se mogu probati lokalni, nacionalni i internacionalni specijaliteti za čiji ukus se dobar glas pročuo i izvan granica Grčke. Neposredno izvan Jerisosa, između mesta Roda i Tripiti, persijski kralj Kserks iskopao je kanal dužine 2900 metara 480. godine pre nove ere kako bi njegova vojska mogla da plovi sa jedne strane poluostrva na drugu. Kasnije je zatvoren, ali su ostaci vidljivi i dan danas. Kroz vekove, najrazličitije kulture prolazile su kroz i držale Jerisos što je ostavilo uticaja u sferi arhitekture, običaja i tradicije, kao i mentaliteta. Mesto turistima nudi apartmanski smeštaj ali i veliki broj hotela i to luksuznih, koji su turistima na raspolaganju. Grad je sadržajan i pun svega, od restorana, taverni, kafića, prodavnica suvenira, supermarketa i mnogo toga...Ono što posebno krasi Jerisos je njegova luka iz koje se stalno iskrcavaju brodovi koji plove ka Svetoj Gori i oko samog poluostrva. Mesto je savršeno za porodice sa malom decom kao i za one koji uživaju u prirodnim lepotama i čistom moru. Ovo mesto je na neki način romantično pa je preporuka i parovima. Evo koje plaže u okolini Jerisosa naši turisti najviše preporučuju:
Plaža Xiropotami udaljena je desetak kilometara od Jerisosa. U pitanju je divlja, uska i mirna plaža prekrivena belim peskom, sa finim plićakom i pogledom na Amuljani i vrh Atosa. Turisti takođe savetuju dolazak ovde kada je more na gradskoj plaži uzburkano.
Kakudia plaža - Smeštena svega dva kilometra od Jerisosa, Kakudia je još jedna dugačka, divlja, peščana plaža, prepozantljiva po svom specifičnom stetonovitom reljefu. Plaža je neuređena, bez objekata i ležaljki, ali i bez hlada. Zato treba poneti sopstvenu opremu, ali i pripaziti na morske ježeve.
Plaža Komitsa, posle mesta Nea Roda, smatra se jednom od najlepših na Atosu, Zapravo se radi o dve plaže koje su podeljene rtom, pri čemu je jedna uređena, a druga nije. Uređena plaća je kraća, ali široka, sa zlatnim peskom, čistim i prozirnim morem i brojnim sadržajima, uključujući igralište za decu.
Legend je jedna od omiljenih plaža u ovoj oblasti, prekrivena sitnim belim peskom, sa tirkiznim morem i dugačkim plićakom. Time Travel vas vodi u nezaboravnu avanturu jer vreme je za putovanja.

letovanje-grcka-atos-jerisos-smestaj-hoteli-apartmani-prevoz-autobuski-sopstveni-first

letovanje-grcka-atos-jerisos-smestaj-hoteli-apartmani-prevoz-autobuski-sopstveni-last
300m od plaže
60m od plaže
250m od plaže
120m od plaže
450m od plaže
70m od plaže
70m od plaže
80m od plaže
50m od plaže

 

 
Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024