top image

Letovanje Grčka Kalimnos 2024


Leto Grčka Kalimnos 2024 - Aranžmani

Letovanje Grčka Kalimnos 2024 - Kalimnos je malo ali veoma naseljeno ostrvo, prekriveno gustom šumom i zelenilom. Nalazi se nedaleko od Turske i pripada grupi ostrva Dodekaneze. Glavni grad ovog ostrva je grad Pothia, koji poseduje značajnu luku. Celo ostrvo je planinsko i kamenito i poseduje mnogobrojne egzotične plaže i skrivene uvale. Kalimnos je poznat po berbi i preradi morskih sunđera. Najatraktivnija turistička mesta koja su popularna kod mnogih turista su Myrties i Masouri. 
Često mu se pripisuje naziv kao ostrvo morske sunđer industrije, zbog rasta grčke „sunđer-žetve” – trgovine u 19.veku. Posle Drugog svetskog rata, Kalimnos je ostalo jedino grčko ostrvo koje je angažovano u aktivnostima morske „sunđer-žetve, snadbevajući kako domaća tako i inostrana tržišta. Ostrvo je tako dalo prednost Kalimnosu da bude do današnjeg dana., kao što je već napomenuto, poznato kao ostrvo sunđerske indutrije. Prvi stanovovnici Kalimnosa, kaže se da su bili Karesi iz Male Azije. U 1306. Kalimnos je bio osvojen od strane Vitezova Hospitalaca sa Rodosa, koji su ostali na Kalimnosu do 1522. kada su Turci okupirali ostrvo. Italaijani su preuzeli 1912. godine, a 1948. ostrvo je integrisano u Grčku.

Pothia je glavni grad ovog ostrva i veći deo ovog mesta smešten je na obroncima brda, dok je jedan deo ušuškan u uvalu. Ovaj grad je veoma živopisan i urban pa samim tim predstvalja pravi turistički centar. Oslikan je šarenim kućicama sa obojenim prozorima i prepun je cveća. Šetajući kroz uske uličice ovog grada primetićete divne crkvice, elegantne vile i starinske ali očuvane građevine. Najlepši deo grada je njegova zelena dolina u podnožju, i svojom lepotom očarava turiste. Značajne znamenitsti ovog grada i njegove okoline su: Hristova crkva, dvorac Christoheria, pećina Kefala, arheoliški muzej sa važnim eksponatima, muzej folklora  i Pomorski muzej.

Myrties je prelepo malo selo koje se nalazi od glavnog grada na 8km udaljenosti. Ovo selo oslikavaju brdoviti predeli koji dodatno ulepšavaju ovo divno mesto. Dužinom uskih uličica koje su savršene za šetnju, načičkane su prelepe male kućice, po neki restoran i kafić. U blizini sela nalazi se plaža Mitries koja je savršena za kupanje i sunčanje. Iz ovog sela možete da uživate u čarobnom pogledu na susedno ostrvo Telendos.

Masoure je najpoznatije turističko mesto ovog ostrva, koje se nalazi nedaleko od sela Mytrise i svega 9 km od glavnig grad. Okruženo je bujnom vegetacijom i brdovitim predelima. Posebnu lepotu mu daju divne bele kućice koje su smeštene dužinom strmih ulica, odakle se pruža fascinatnan pogled na čitav zaliv. Pored mnogobrojnih tradcicionalnih kućica u ovom mestu možete videti i bezbroj manjih crkvica. Time Travel vas vodi u nezaboravnu avanturu jer vreme je za putovanja.


Letovanje Grcka Ostrvo Kalimnos 

 
Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024