top image

Letovanje Grčka Kos 2024


Leto Grčka Kos 2024 - Aranžmani Letovanje Grčka Kos 2024- Ostrvo Kos je jedno od većih ostrva smešteno u Egejskoj regiji, pripada grupaciji ostrva Dodekaneze. Najveći i ujedno glavni grad ostrva je istoimeni grad Kos, koji ima preko 17.000 stanovnika. Specifičnost Kosa je njegova neverovatna blizina Turske obale. Tačnije, od popularnog turističkog letovališta Turske, Bodruma, udalje je svega 7km. Ostrvo je sunčano i poseduje prijatnu mediteransku klimu, a krase ga fascinatne peščane plaže. Poznato je i po mnogobrojnim izvorima termalne vode, koje je preporučivao poznati grčki doktor Hipokrat još pre 2000 godina, pa samim tim i na neki način ostao simbolička ličnost ostrva. Veoma popularno prevozno sredtsvo ostrva Kos je bicikla, pa samim tim možete da se upustite u avanturu i istražite ostrvo Kos, upravo na ovaj način.
Kos je glavni grad istoimenog ostrva koji je moderan i urban. Ovaj grad je pristanište za brodove, jahte i kruzere koji ovde prolaze. Kos je spoj raznih arheoloških znamenitosti, uređenih parkova i stazica za šetnju. Posebnu lepotu ovom gradu daje luka koja očarava svojom lepotom i to naročito u večernjim satima kada sve sija u milion šarenih boja. Ulice su žive i prepune svega, a Kos poseduje i Delfinov trg i Palminu promenadu koja takođe krasi ovo divno primorsko mesto.
Psalidi je malo mestašce koje je bukvalno predgrađe glavnog grada Kos. Savršeno je za odmor i opuštanje. Uz svoju dugu obalu poseduje načičkane luksuzne hotele koji pružaju pansioonsku uslugu turistima.
Lambi je mesto spojeno sa glavnim gradom i predstavlja jedno od najpopularnijih mesta ostrva. Plaža u Lambiju je odlična za bavljenje raznim sportovima na vodi, a u večernjim satima možete da uživate u nekom od restora ili barova koji se nalaze tik uz more, i koji nude odličan večernji provod i zabavu. Ovo je jedno moderno i opuštajuće mesto koje će svima učiniti boravak nezaboravnim.
Tigaki je turistički centar koji se nalazi u severnom delu ostrva. Poseduje divnu peščanu plažu dugačku čak 10km. Ova plaža važi za jednu od najpopularnijih i najlepših na čitavom ostrvu, i zbog svojih talasa je veoma popularna kod surfera. Tigaki je udaljen od glavnog grada oko 10-ak km. Ovo mesto sadrži veliki broj kafića, taverni, restorana i raznih prodavnica.
Marmari je nesvakidašnje lepo mesto koje je od Kosa udaljeno oko 14km. Posebnu lepotu ovom mestu doprinosi Izuzetna plaža posuta belim peskom i plavim tirkiznim morem. U blizini ovog mesta se nalazi specifično selo Pili koje je preporuka za posetu. Od Marmarija je udaljeno svega par kilometara pa do njega možete doći i laganom šetnjom.
Mastihari je mesto smešteno u kristalnom zalivu i od glavnog grada je udaljeno oko 20-ak kilomtara. Poseduje glavnu prelepu plažu sa koje se pruža spektakularni zalazak sunca. Ovo mesto se posebno razvilo u pravu uturističku destinaciju koja ima puno sadržaja koje zadovoljavju osnove potrebe. Poznato je po izuzetnim restoranima koji nude tradicionalna grčka jela. Pored ovog mesta se nalaze i par skirvenih plaža i uvala koje možete lako da obiđete.
Kardamena je nekadašnje mirno ribarsko mesto, a sada preraslo u pravi turistički centar sa mnogo luksuznih hotela, restorana, kafića i ostalog sadržaja. Pozicija ovog mesta je odlična, pa je od aerodroma udaljeno svega 5 minuta vožnje. Kardamena je spoj tradicionalnih i modernih građevina. U svom kristalnom zalivu smeštena je luka koja je odlično povezana sa drugim ostrvima i redvnim linijama se obraćaju brodovi.
Agios Fokas je poznata plaža smeštena između glavnog grada i termalnih izvora. Plaža je nesvakidašnje lepote i prekrivena je crnim sitnim šljunkom, a u nekim delovima i peskom. Na njoj možete naći mnogobrojne taverne koje nude veliki izbor hrane i pića i iz kojih možete da uživate u fascinatnom pogledu na Egej, naročito u večernjim satima.
Time Travel vas vodi u nezaboravnu avanturu jer vreme je za putovanja.


Letovanje Grcka Ostrvo Kos
 

 
Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024