top image

Letovanje Grčka Koufonisia 2024


Leto Grčka Koufonisia 2024 - Avionom


Letovanje Grčka Koufonisia 2024 - Koufonisia je još uvek neotkriveno ostrvo smešteno u središnjem delu Kiklada. Ostrvo je grupa od dva ostrva Ano i Kato Koufonisi. Oblast Ano je naseljen i poseduje selo sa lukom u kojem je smešten i sav smeštaj, restorani, taverne i radnje. Obzirom da je Koufonisa ostrvo netaknute prirode, sve plaže su rajske i poseduje prozirnu i prelepu morsku vodu. Ostrvo je namenjeno samo onima koji žele beg od urbanog životau rajskoj prirodi, daleko od svih. Geografski ostrvo pripada malim Kikladima zajedno sa ostrvima Donousa, Schinousa i Amorgos i jedva da je vidljivo na mapama. Koufonisi ima svega 300 stanovnika, i čine ga zapravo tri ostrva: Pano Koufonisi koje je naseljeno i opremljeno komercijalnim, turističkim sadržajima; Kato Koufonisi koje vam nudi beskrajne plaže bez ikakve infrastrukture; i Keros (zaštićeno arheološko nalazište).
Ostrvo preporučujemo za opuštajući odmor, šetnju i vožnju bicikla. Ostrvo je stvoreno za tišinu, udobnost i izolaciju od gradske vreve. Mnoge plaže nisu uređene, vrlo su egzotične sa kristalno tirkiznom bojom mora a postoji veliki broj nudističkih plaža, od kojih su najpopularnije plaže Pori i Fanos. Možete iznajmiti brod i diviti se mnogobrojnim pećinama koje su izuzetne lepote.
Glavna dešavanja na ostrvu su skoncentrisana u glavnom gradu Chora, gde vam je na raspolaganju veliki broj smeštajnih jedinica, restorana, taverni, prodavnica…U ponudi su uglavnom manji porodični hoteli i studija za izdavanje u blizini plaža. Ostrvo možete posetiti na par ili više dana, a izuzetno su popularni jednodnevni izleti koji se organizuju sa ostrva Naxos i Amorgos. Organizovan jednodnevni izlet iz Naxosa za Koufonisi je koštao u 2016 -40 eur. Iz luke Naxosa se polazilo u 8:30 ujutro, sa povratkom oko 20 uveče. Vožnja u jednom pravcu je dva sata.
Glavni grad Chora
Chora je malo ribarsko mesto i jedina luka na ostrvu. To je prvo što ćete videti kada dodjete na Koufonisi ,kao i zaštitini znak ostrva, belu vetrenjaču koja se nalazi u samoj luci. Kuće su izgrađene u tradicionalnoj kikladskoj arhitekturi sa belim fasadama i plavim detaljima (prozori i vrata su intezivne plave boje). U selu se nalazi crkva Svetog Djordja ( Agios Georgios). Najbliža plaža je Megali Amos koja se nalazi u blizini luke. Uz obalu se nalaze odlične taverne koje nude uvek svežu ribu. Istočno od luke vodi glavni put na ostrvu dugačak samo nekoliko kilometara i završava se na plaži Finikas. Odatle možete peške do plaža Fanos i Platia Punta. Na Koufonisiju vam zapravo auto uopšte ne treba.
Ako ste zamišljali raj na zemlji, Koufanisi je verovatno najbliži tome. Uverite se i sami.
Time Travel vas vodi u nezaboravnu avanturu jer vreme je za putovanja.

Letovanje Grcka Ostrvo Koufonisia
Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2023