top image

Letovanje Grčka Mikonos 2024


Leto Grčka Mikonos 2024 - Avionom

Letovanje Grčka Mikonos 2024 Aranžmani - Mikonos je jedno od najpopularnijih Grčkih ostrva iz grupe Kiklade. Poznato je čak u čitavom svetu I prepoznatljivo po svojim prelepim plažama, šarenolikim selima I nezapamćeno dobrom noćnom provodu. Pored grčkog ambijenta sa belim lepim kućicama, tu su najbolje svetske žurke koje počinju oko podneva I traju duboko u noć. Mikonos posećuje veliki broj turista, između kojih se nalaze I najpoznatije svetske ličnosti. Ovo ostrvo je simbol prestiža I luksuza. Rajske plaže Mikonosa, koje obavezno treba posetiti su: Ornos, Elia, Agios Stefanos, Platis Gialos, Paradise, Paranga, Psarou, Korfos, Kalo Livadi, Ftelia I mnoge druge.

Grad Mikonos se nalazi na zapadu ostrva I ujedno je glavni grad ostrva. Simbol Mikonosa je gradska luka koja odiše neobičnom lepotom, sa jedne strane mir I tišina a sa druge takozvani deo Alevkantri u kojem talasai zapljuskuju zidine kućica I asociraju na Veneciju. Ceo grad je popločan, sa uskim uličicama I belim kućicama sa obojenim rozorima u crevnim I plavim bojama. Najlepši simbol Mikonosa su  stare vetrenjače kojih ima ukupno 10. One ponosno stoje jedna do druge I gledaju ka moru. Ipak, najzanimljiva atrakcija u gradu je veliki pelikan kojem su meštani dali ime Petros, koji slobodno šeta ulicama Mikonosa I obilazi restorane I pijacu kako bi dobio neku ribu za jelo.

Ornos je mesto koje poseduje istoimenu plažu, od glavnog grada udaljeno oko 2,5 km. Plaža je posuta finim peskom I na njoj se nalaze suncobrani I ležaljke koje su na raspolaganju gostima. Na samoj obali ove plaže smešten je veliki hotelski kompleks u kojem možete da uživate u grčkim jelima I dobrom vinu, restorana i taverni koje su deo ovog kompleksa. Ornos je odlično povezan redovnom autobuskom linijom koja se obraća iz grada Mikonos. Sa ove plaže se pruža nesvakidašnji, ali zaista spektakularan pogled na kućice koje su načičkane na liticama.

Agios Stefanos je plaža koja rpripada gradu Mikonos, jer se nalazi u neposrednoj blizini, I to odmah iza gradske luke. Obzirom da je u uvali, samim tim je zaštićena od vetrova I talasa. Na ovoj plaži imate bogat izbor barova, restorana I hotela. Plaže je jako popularna I veoma posećena u letnjim mesecima, a specifična je po njenom izgledu I veličini koja se poredi sa fudbalskim terenom.

Platis Gialos je veoma dugačka plaža na ostrvu I smeštena je južno od glavnog grada Mikonos. Posuta je prlepim zlatnim peskom I prostire se dužinom od 4,5 km. Savršena je za kupanje I sunčanje, I zbog svoje dužine nikada nije gužva na njoj. Platis Gialos beach nudi I razne vodene sportove.

Elia je jedna mirna plaža ali ujedno I najduža na čitavom ostrvu. Od glavnog grada je udaljena oko 10 km. Elia je peščana plaža I jako dobro organizovana. Nudi mnogobrojne sportove na vodi, I na njoj imate puno taverni, restorana I beach barova. Pojedini delovi Elie su ušuškani I omilenji su za nudiste. Ova plaža je poslednja tačka stajlišta na tradicionalnoj ruti, pa se upravo ovde obraćaju razni taksi brodići.

Psarou je prava rasjka plaža ostrva Mikonos. Udlajena je svega 5km od glavnog grada I posuta je belim sitnim peskom. More je prelepe plave boje I stalno je mirno I bez talasa jer je sama plaža ušukana u podnižje planina koje je okružuju. Psarou odiše nekim luksuzom što doprinose privatne jahte koje se u većem broju ukrcavaju na njoj. Savršena je za kupanje I sunčanje, a turistima nudi I veliki broj vodenih sportova.Ova plaža važi za jednu od najprestižnijih na čitavom ostrvu. Poseduje I luksuzni restoran Nammos.
Time Travel vas vodi u nezaboravnu avanturu jer vreme je za putovanja.

Letovanje Grčka Mikonos Grad


Letovanje Grčka Mikonos More


Letovanje Grčka Mikonos Vetrenječe

Letovanje Grčka Mikonos Plaža


Letovanje Grčka Mikonos Pogled


Letovanje Grčka Mikonos Talasi


  

 
Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024