top image

Letovanje Grčka Milos 2024


Leto Grčka Milos 2024 - Avionom

Letovanje Grčka Milos 2024 Aranžmani - Milos je čista egzotika tirkizno plavog mora i kamenih litica. Od poznate luke Pirej ovo ostrvo je najbliže od svih ostalih iz grupacije ostrva Kiklada. Smešteno je između Atine i Krita, i u samoom njegovom središtu je glavna luka koja ga deli na dva dela. Najlepša mesta na ostrvu su Plaka i Adams. Oba mesta su zadržala  tradicinolanu grčku lepotu sa belim niskim kućicama, plavim prozorima i balkonima, prepunih cveća. Celo ostrvo je veoma brdovito i na samom vrhu kod čuvene crkve se okupljaju meštani i vode duge razgovore. Ono što ga izdvaja od drugih ostrva su nesvakidašnje lepe plaže sa sivim nijansama peska, koje ima čak preko 70. Ovoj autentičnoj boji peska su doprinele nekadašnje vulkanse erupcije. Pored prelepih plaža, Milos je bogat i izvorima termalnih voda.

Plaka je glavni grad ostrva Milos, i predstavlja ravno mesto načikano lepim belo-plavim grčkim kućicama. Na vrhu Plake je spektakularni dvorac iz kojeg možete da uživate u prelepom pogledu na grad i čitavu pučinu sa susednim ostrvima. Pogled je poseban u večernjim satima, kada se sve preliva u bezbroj boja.

Adams je primorsko selo koje poseduje luku i dve prelepe peščane plaže Lagada i Papikinos. Mesto je urbano i turistima pruža bogat izbor restorana i taverni u kojima mogu da uživaju u tradicinalnim grčkim jelima. Posebni specijaliteti su sveža morska riba i hobotnice koje se love istog dana i služe na meniju. Posebnu autentičnost odaje crkva koja je smeštena na najvećem uzvišenju u selu i poseduje zanimljivu arhitekturu sa tri prolaza, kupolom i lukovima.
Milos krase neke od najlepših plaža u Kikladima. Sa više od 70 plaža i kristalnih topaznih voda koje se prostiru njegovom vulkanskom obalom, Milos predstavlja savršen beg u spokoj i odmor u Egejskom moru. Neke od najboljih plaža su Sarakiniko plaža koja tlom podseća na Mesec, divna plaža Papafragas na kojoj voda menja boje i Tsigrado plaža koja je poznata po svom spektakularnom prirodnom sjaju.
Sarakiniko plaža
Nalazi se 4 km od Plake. Bele vulkanske stene oformile su usko poluostrvo na čijem kraju se nalazi malena plaža. Voda je tu plitka, bezbedno je za malu decu i zanimljivo za one koji vole ronjenje u plićaku.
Plaža Agios Ioanis
Locirana između neravnih stena, smaragdnih voda i azurnog neba, drevna plaža Agios Ioanis je zapravo sastavljena od tri manje plaže. Prva je dostupna automobilom, dok su druge dve teže pristupačne zbog svoje zabačenosti.
Da bi se bezbedno stiglo na jednu od te dve plaže, potrebno je pažljivo se spustiti strmom kamenitom liticom, ali fini pesak i smaragdne vode čine ovaj napor vrednim. Sve tri plaže su divlje i bez sadržaja, prema tome posetioci moraju organizovati sve potrepštine.
Plaža Paliorema
Izuzetna plaža Paliorema je savršen izbor za turiste koji žele da se ukrcaju na putovanje kroz istoriju i kulturu ovog ostrva. Ova jedinstvena plaža se nalazi na mestu gde su bili rudnici sumpora i još uvek sadrži mnoge osobine iz tog perioda. Zlatni pesak, raznobojni šljunak i ostaci rudarskih postrojenja čine pejzaž veoma neobičnim. Do ove izvanredne plaže se može stići putem ili brodom iz Zefire i plaža nudi potpunu privatnost.
Plaža Pachena
Ova mala peskovita plaža pruža smirujuće sklonište od gužve svojim upečatljivim pejzažem sa velikim stenama koje izviru iz safirnih voda, samo na par koraka od obale. Dok veliki talasi nežno grle obalu, kupači mogu da uživaju u osvežavajućem kupanju u kristalno čistoj vodi i posmatraju scensku lepotu i vulkanska ostrvca Glaronisije. Ova lepa divlja plaža je bez sadržaja, ali drveće borova nudi hlad kupačima, a u blizini postoji i nekoliko taverni.
Plaža Platiena
Dvesta metara dugačka linija belog praškastog peska koji klizi u mirne smaragdne morske vode. Nalik na veliki prirodni bazen, ova lepa peskovita plaža je potpuno neorganizovana i pruža zabačeno mesto za plivanje, sunčanje i potpuno opuštanje daleko od gužve.
Rasuto drveće borova nudi širok hlad kupačima, a plitka kristalna voda je idealna za porodice sa malom decom. U blizini plaže ne postoji mnogo usluga za posetioce, stoga se turisti savetuju da sa sobom ponesu sve što im je neophodno za taj dan.
Plaža Alogomandra
Skriveno u malom zalivu i okruženo visokim stenama koje nude prirodni hlad kupačima, ovo iznenađujuće mesto je idealan izbor za turiste koji traže nezaboravno iskustvo na plaži. Fini sitni pesak i kristalna smaragdna voda formiraju savršenu lokaciju za magično i romantično bekstvo. Daleko od gužve, ova potpuno očuvana plaža lako je pristupačna. Posetioci moraju da ponesu sve potrepštine sa sobom.
Plaža Lagada
Plaža Lagada se nalazi na maloj razdaljini od luke i jedna je od dve najbolje plaže u Adamasu. Njena centralna lokacija omogućava laku pristupačnost mnogim restoranima, kafićima i smeštajima. Plitke, kristalno čiste vode i fini zlatni pesak čine ovu plažu idealnim izborom za malu decu. Borovi rasuti su po plaži nude prirodni hlad kupačima, a ribarski čamci privezani za obalu upotpunjuju slikovitost ovog mesta.
Plaža Gerakas
Okružena impresivnim geološkim stenama, ova lepa peščana plaža pristupačna je isključivo brodom. Zlatna plaža i smaragdna voda preko puta divne pozadine strmog planinskog pejzaža oduševiće sve posetioce.
Savršen je izbor za sve koji žele da uživaju u krajnjoj izolaciji i miru. Na ovoj plaži ne postoje barovi, stoga se plivači savetuju da se opreme za njihovu posetu ovom mestu.
Agia Kiriaki plaža
Magični polumesec of zlatnog peska i finog šljunka koji dodiruje egzotičnu morsku vodu. Ova idealno izolovana plaža nudi opušten spokoj i odvojenost od gužve. Uprskos njenoj neiskvarenosti, ova dragocena plaža ima ležaljke i suncobrane, kao i dva bara koji nude ukusne zakuske i ledene koktele žednim plivačima. Okružena raznobojnim vulkanskim stenama, ova neverovatna plaža je izdvojeno mesto koje nudi osećaj prilične privatnosti.
Papafragas plaža
Najimpresivnija plaža na ostrvu Milos je plaža Papafragas koju čini vrlo uzan pojas peska, odakle ka otvorenom moru vodi dug i takođe uzan fjord, okružen visokim stenama.
Zanimljiva i vrlo neobična plaža na kojoj voda svakodnevno menja boju i koju svakako treba posetiti ukoliko se nekada nađete na Milosu.
Time Travel vas vodi u nezaboravnu avanturu jer vreme je za putovanja.

Letovanje Grčka Ostrvo Milos Grad


Letovanje Grčka Ostrvo Milos Izlet

Letovanje Grčka Ostrvo Milos Plaža


Letovanje Grčka Ostrvo Milos Kuće


     

 
Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024