top image

Letovanje Grčka Naksos 2024


Leto Grčka Naksos 2024 - Avionom

Letovanje Grčka Naksos 2024 - Naksos je najveće ostrvo grupacije Kiklada, udaljeno oko 170 km od Atine. Odlično je pozicionorano i veoma dobro povezano sa okolnim ostrvima, kao na primer: od Parosa je udaljeno svega 10km, od ostrva Ios 20km, od Mikonosa 25km, od čuvenog Santorinija 30km. Obzirom da je veoma udaljeno od obale, zaštićeno je od kiše, pa je Naksos ostrvo sa najvećim brojem sunčnih dana u godini. Ovde su leta duga i topla, a poseduje i puno zelenila pa stvara jako ugodan boravak i svežinu. Atraktivne turističke destinacije ovog ostrva su: grad Naksos, Agios Georgios, Plaka, Agia Anna, Agios Prokopios.

Grad Naksos je ujedno i glavni grad ostrva koji je zadržao svoju autentičnost i pravi grčki šarm sa jarkim bojama. Naksos se nalazi na zapadnom delu ostrva i na njrgovom vrhu ponosno stoji venecijski dvorac koji ipresionira svojom lepotom i simbol je ovog grada. U severnom delu grada nalazi se jedna veoma duga ulica koja vodi do malog ostrvca Palatica, na kojem je smešten nedovršeni hram Apolona sa zaštitnim znakom ostrva, a to su čuvena vrata hrama. U južnom delu ovog grada proteže se divna plaža Agios Georgios.

Agios Georgios je smeštena nedaleko od samog centra glavnog grada ostrva. Specifična je po svom zlatnom pesku. Plaža je dugačka i veoma popularna za sve one koji uživaju u jedrenju na dasci. Zbog svoje lepote i mogućnosi koje pruža, u letnjim mesecima je ovde velika posećenost.

Plaka se nadovezuje na plažu Agia Anna i važi za jednu od najlpeših plaža ostrva Naksos. Predugačka i peščana plaža sa izrazito kristalnim i čistim morem. U nekim delovima ima glatke kamene ploče. Na samom početku su načičkani suncobrani i ležaljke, dok veći deo plaže ostaje netaknut i bez ikakvih restorana i hotela koji bu narušili ovu prirodnu lepotu. Iza plaže postoje nekoliko restorana i hotela koji su ušuškani u zelenilo.

Agia Anna je plaža koja se nadovezuje na Plaku i kasnije na Agios Prokopis. Od Grada Naksos je udaljena svega 7km a od ostalih plaža je dele impresivne stene. U sklopu plaže je istoimeno mesto, koje je malo ali urbano. U Mestu se nalaze divni restorani sa grčkim specijalitetima, taverne, suvenirnice, prodavnice, barovi i diskoteke u kojima je odličan provod.

Agios Prokopis je udaljen od glavnog grada svega 5km, pa mnogi vrlo lako dođu na ovu plažu, kako kolima tako i biciklom, a oni kji vole duže šetnje vrlo lako mogu iz glavnog grada da prošetaju do ove plaže. Plaža je veoma duga i impresionira posetioce svojim svetlucavim peskom i izrazito plavim i čistim morem, za čiju čistoću i lepotu je nagrađena. Agios Prokopis spada u najpopularnije plaže čitavog ostrva.
Time Travel vas vodi u nezaboravnu avanturu jer vreme je za putovanja.

letovanje-grcka-naksos1

letovanje-grcka-naksos2


     

 
Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024