top image

Letovanje Grčka Nea Kalikratia 2024


Leto Grčka Nea Kalikratia 2024 - Apartmani


Letovanje Grčka Nea Kalikratia 2024 - Nea Kalikratija je mesto koje je  iz nekadašnjeg malog ribarskog mesta preraslo u prelepu turističku destinaciju. Mesto ima dosta sadržaja (kafića, restorana, supermarketa poput Lidl-a, Masutis-a, taverni, pekara..). Ono što je idealno kada je u pitanju ova detinacija je blizina Soluna, svega 35km. Plaža u Kalikratiji je prelepa i široka. Plaža je posuta sitnim peskom i ima postepeni ulazak u more. Veći deo plaže je pokriven suncobranima i ležaljkama od obližnjih kafića koji se nalaze uz samu obalu. Postoji i jedan deo same plaže gde turisti mogu da postave svoje peškire, ležaljke i suncobrane. Mesto je mirno i prilagođeno prvenstveno porodicama, ali isto takom ože biti zanimljivo i za one koji vole avanturu i malo aktivniji odmor. Pored gradske plaže možete da obiđete i one okolne, na svega par kilometara od ovog mesta: „Shape beach“, „Kristal beach“ i „Sahara“. 
Zbog svog specifičnog položaja u Solunskom zalivu, ovo je mesto kroz koje morati proći ako idete na poluostrva Kasandra ili Sitonija. Automobilom je na oko 45 minuta od Soluna, odnosno na 30-ak minuta od aerodroma. Pored blizine Soluna i aerodroma, na 30-ak kilometara odavde je i aqua park Waterland. Udaljeno je 42,5 km od centra Soluna, odnosno 35,5 kilometara od mesta gde se oblilaznica oko Soluna uključuje na put A25 koji vodi ka Halkidikiju.
Nea Kalikratia je veliko odmaralište sa prelepim plažama, od kojih je najpoznatija Vergia koja nosi Plavu zastavu za čistoću. Plaže Nea Kalikratie su od zlatnog peska, sa velikim brojem turista, ali ima i onih sa manjim gužvama ako želite mirniji odmor. Ovo je „grad plaža“ koje dostižu širinu i do 30 metara, sa letnjim apartmanima i borovom šumom iza njih. Mesto je idealno za mlade i porodice sa decom, za koje je posebno pogodno što voda nije duboka. Time Travel vas vodi u nezaboravnu avanturu jer vreme je za putovanja.

letovanje-grcka-nea-kalikratia

letovanje-grcka-nea-kalikratia1

20m od plaže
30m od plaže
100m od plaže
100m od plaže
80m od plaže
200m od plaže
200m od plaže
150m od plaže
200m od plaže
300m od glavne i 100m od divlje plaže
Na plaži
Na plaži
Na plaži
Na plaži
230m od plaže
15m od plaže
30m od plaže
90m od plaže
Vila u centru
100m od plaže
Vila u centru
300m od glavne plaže - 120m od divlje plaže
Lux - 80m od plaže
300m od glavne plaže - 120m od divlje plaže
100m od plaže
300m od glavne plaže - 120m od divlje plaže


Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2023