top image

Letovanje Grčka Parga 2024


Leto Grčka Parga 2024 - Avionom / Autobusom

Letovanje Grčka Parga 2024 - Ovo mesto ima jednu tako posebnu energiju, koja se prosto oseti istog momenta kada se kroči nogom u Pargu. Parga nekako ima dušu. Oni koji su bar jednom bili ovde vrlo dobro znaju o čemu goovorim, a oni koji nikada nisu obavezno da to urade. Ovaj prelepi jonski dragulj ušuškan u zelenilo poseduje dve plaže gradsku-Piso Krioneri i Valtos plažu jednu od najlepših u ovoj regiji. Gradska plaža je šljnkovito-peskovita a more kristalno čisto sa postepenim ulaskom u more. Nalazi se u samom centru Parge i odličan je izbor turistima koji su smešteni u ovom delu. Valtos plaža je udaljena oko 2km od samog centra i takođe okružena apartmanima i hotelima, i do nje se dolazi stepenicama ili zaobilaznim putem. Ova plaža je poznata po sitnom belom peskom, jako je dugačka i veoma široka. More je kristalno čisto i preliva se u divne plave nijanse. Lepotu Parge čine šarene grčke kućice sa crvenim krovovima, popločano šetalište, divna tvrđava koja se izdiže iznad ovog mesta. Malo ostrvce koje se nalazi nedaleko od obale čini posebnu egzotiku i daje neverovatan šmek ovom mestu. Samo mesto je brdovito, i kućice za izdavanje su uglavnom smeštene na visini, pa samim tim pružaju divne poglede na grad, tvrđavu i more. Mesto ima puno restorana, kafića, barova, supermarketa, raznih prodavnica...Ono što posebno krasi Pargu je mala luka koja uveče dominira i svetli u svim bojama. Parga je preporuka za parove koji će sigurno ovde provesti jedan nezaboravni romantični odmor.
Plaže u okolini Parge:
1. Plaža Piso Krioneri
Podrazumevamo da ćete gradsku plažu Krioneri svakako uočiti i obići i sami, te nema potrebe da vam je preporučujemo. Pored glavne plaže, postoji još jedna, manje popularna i manje posećena plaža, a vredna pažnje – Piso Krioneri. Iako se nalazi u neposrednoj blizini plaže Krioneri, tj. na 100m udaljenosti, dosta je drugačija. Manje je komercijalna, manje posećena i uređena, te na njoj vlada mir, a pogotovo u rano jutro kada je skoro prazna. Takođe, stene je čine nepristupačnijom od glavne gradske plaže, voda je čistija i hladnija, a pošto je zavučena, na njoj sunce nešto ranije zalazi i treba iskoristiti jutro.
2. Plaža Valtos
Treća plaža koja se nalazi u Pargi, ili se makar na nju naslanja, je plaža Valtos. Nalazi se sa druge strane tvrđave, pod brdom koje je razdvaja od centra Parge. Dovoljno je dugačka i široka, da za svakog ima ponešto da ponudi. Sa jednog kraja je mirna, pusta i pomalo divlja, za one koji vole da imaju privatnost na plaži, a sa drugog kraja je bogata suncobranima raznih plažnih barova i kafića, muzikom i vodenim sportovima. Ne samo da je Valtos plaža nešto prelepo za uživanje, već je i put do nje, kroz maslinjake prijatan i poseban.
3. Plaža Lihnos
Lihnos plaža je jedna od omiljenih onima koji vole pesak pod nogama i prijatan ulazak u vodu. Takođe, razni interesantni sadržaji, kako na plaži, tako i na putu do nje, čine da ona predstavlja zanimljivo iskustvo za sve one sa malo avanturističkog duha. Od centra Parga je udaljena oko 4,5 km, a do nje vas može dovesti brodić, po ceni od 10e u oba pravca, ili taxi koji se često više isplati. Naša preporuka je ipak da pratite putokaze koji će vam se pojaviljivati nakon skretanja za plažu Piso Krioneri, i da samo pratite put.Iako peške do nje treba nešto više od sat vremena - put je uživanje. Najveći deo puta je kroz hlad maslinjaka, a ukoliko bi vam i bilo naporno, možete da odmorite u Elei – simpatičnoj kombinaciji kafića i butika. Od sadržaja na samoj plaži, pored suncobrana i kafića, možete iznajmiti pedaline kojima možete istražiti pećine u vodi.
4. Plaža Spartila
Plaža Spartila, udaljena 7km od Parge je parče raja za one koji vole divljinu, prirodnu lepotu i privatnost. Naravno sve to ima svoju cenu, pa tako prilaz do nje nije baš jednostavan. Plaža još uvek nije popularna među turistima, tako da ova malena pruža potpuni mir, sa pogledom na velike stene i čisto more. Boravak na ovoj plaži predstavlja pravo stapanje sa prirodom i samim sobom. Već posle par sati na Spartili osećaćete se odlično, a pošto na njoj nema prirodng hlada ili hrane i vode, a često ni drugih ljudi, duži boravak ni ne preporučujemo.
5. Plaža Agios Sostis
Na približnoj razdaljini od Parge kao Spartila, nalazi se još jedna dosta veća, izolovana plaža, po imenu Agios Sostis ili Ai Sostis. Prilično je mirna, s obzirom na to da ne poseduje kafiće, barove ili restorane, a voda je dosta duboka, te je idealna za plivanje i ronjenje. Agios Sostis je jedan od naših ličnih favorita i predstavlja pravo osveženje i interesantnu promenu nakon klasičnih, uređenih plaža.
6. Plaža Sarakiniko
Sarakiniko je jedna od plaža na koju retko ko ne ode tokom svog boravka u Pargi, jer važi za jednu od najlepših. Od naše destinacije je udaljena skoro 10km, a do nje voze brodići sa glavne plaže. Brod na Sarakiniko polazi u 11h, a sa nje u 17h i ova vožnja košta 11 evra u oba pravca. Put do plaže je kao mini krstarenje od pola sata, u toku kojeg se prolazi pored mnogih malih divljih plaža, a kapetan ponekad i improvizuje, te usput poveze radoznale putnike do neke interesantne uvale. Pošto je Sarakiniko okružena prirodom i smeštena u zalivu, voda je uvek mirna, a ima i plićaka za najmlađe. Organizovana je, pa se tako na plaži nalaze dva bara sa ležaljkama, od kojih jedan nudi i bazen svojim posetiocima. Ljubitelji fantastičnih fotografija ili romantičnih morskih krajolika, svoje mesto mogu naći u restoranu iznad plaže, do kog od peska vode strme stepenice.
Time Travel vas vodi u nezaboravnu avanturu jer vreme je za putovanja.

letovanje-grcka-parga-1


letovanje-grcka-parga-3

letovanje-grcka-parga-7


letovanje-grcka-parga-6
100m od plaže Piso Krioneri
200m od luke
Pogled na Valtos plažu
40m od plaže
Vila sa bazenom
400m od Krioneri plaže
750m od Piso Krioneri
650m od plaže Krioneri
350m od plaže Piso Krioneri
Vila sa bazenom
550m od plaže Piso Krioneri
450m od plaže
Vila sa bazenom
400m od Valtos plaže
450m od Krioneri plaže
800m od plaže Piso Krioneri
250m od plaže
U centru grada
550m od plaže Krioneri
300m od gradske plaže
100m od plaže Krioneri
500m od gradske plaže
250m od gradske plaže
600m od gradske plaže
Vila sa bazenom
Vila sa bazenom
300m od centra
Povoljna cena
Preporuka
350m od gradske plaže
Na Valtos plaži
700m od gradske plaže
Povoljna cena
350m od Valtos plaže
100m od centra
80m od Valtos plaže
100m od plaže Piso Krioneri
350m od Valtos plaže
450m od gradske plaže
400m od centra

 

 
Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024