top image

Letovanje Grčka Paros 2024


Letovanje Grčka Paros 2024 - AvionomLetovanje Grčka Paros 2024 - Paros je skriveni dragulj ostrvsje grupe Kiklada. Ostrvo specifično po svom čistom tirkizno plavom moru, maslinjacima i zlatnim plažama, svojom lepotom zaseniće svakog posetioca. Nekada davno Paros je bio veoma poznat po svom sjajnom mermeru od kojeg su kroz istoriju napravljeni mnogobrojni hramovi, kao i čuvena Miloska Venera koja danas krasi čuveni muzej Luvr u Parizu. Donedavno ovo ostrvo je bilo netaknuto za turiste i skoro se razvilo u turističku destinaciju. Paros je veoma apoznat po proizvodnji kvalitetnog vina i maslinovog ulja. Zadržao je svoju tradicionalnu grčku lepotu koja oslikava uske uličice i bele niske kućice. Paros je odlično povezan sa oklnim ostrvima, kao i sa popularnim Kritom. Turističke destinacije na Parosu su: Parikia i Naousa.

Parikia je glavni grad ostrva i autentičan je po svojim neobičnim belim kućicicama koje ga razlikuju od ostalih mesta. Simbol grada je venecijski dvorac koji se uzdiže na brdu i sa kojeg se pruža divan panoramski pogled na grad i obalu. U srcu grada se nalazi jedan od značajnijih istorisjkih spomenika, a to je impresivna crkva iz 6. veka. Ova crkva nosi naziv Katapolijani, što u prevodu znači crkva sa sto vrata.

Naousa je simpatično mesto koje je specifično po ruševinama venecijanske tvrđave, čiji ostaci su smešteni uz  malu luku ovog mesta. Ovo je autentično selo sa čudno popločanim uličicama i kamenim kućicama, a okruženo izrazito plavim morem. Spoj belih arhitektonskih građevina i predivnog plavog mora će svakoga ostaviti bez daha.

Plaže na Parosu:
Krisi Akti (Zlatna plaža) je jedna od najvećih i najpoznatijih peščanih plaža na Parosu, duga i vrlo široka. Nalazi se 22 km od Parikije, i dobro je organizovana, sa ležaljkama, tavernama, kao i sportskim sadržajima.
Tserdakia je ključna plaža na ostrvu za wind surfing, a na njoj se u nekoliko navrata održavao Svetski šampionat u wind surfingu. Tserdakia je od Parikije udaljena 20 km.
Santa Maria je mirna plaža u neposrednoj blizini mesta Naoussa (2 km). Tiha plaža, sa plitkim morem mestimično, idealna za one koji bi da izbegnu gužvu.
Agioi Anargiroi je duga peščana plaža sa istočne strane Naousse i vrlo je popularna, pa ima dosta gužve, ali i zabave. Većina hotela Naousse je smeštena u neposrednoj blizini ove plaže.
Lolantonis je simpatična mala plaža idealna za one koji su smešteni u Driosu. Nije previše organizovana, a od restorana postoji samo jedna mala taverna.
Kolibitres je organizovana peščana plaža sa tavernama, suncobranima i ležaljkama, a najpoznatija je po stenovitim formacijama čudnog oblika. Autobus staje 3 km od Kolibitresa, tako da treba uračunati i pola sata pešačenja. Ipak, većina turista dolazi brodićima špartaju od plaže do većih mesta na ostrvu, a poslednji čamac napušta Kolibitres oko 8 uveče.
Time Travel vas vodi u nezaboravnu avanturu jer vreme je za putovanja.

letovanje-grcka-paros-ostrvo

letovanje-grcka-paros2


Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2023