top image

Letovanje Grčka Lutraki 2024


Leto Grčka Lutraki 2024 - Hoteli


Letovanje Grčka Lutraki 2024 - Peloponez je arhiv svetske istorije, pažljivo složenih stranica neolita, mikenskog perioda, Sparte, Rimske republike, Otomanskog carstva...Nalazi se na samom jugu Grčke, odvojen primerom ljudske upornosti - Korintskim kanalom, od ostatka kopna 1893. godine. Usecanjem kanala kroz prevlaku, plovni put oko Peloponeza skraćen je za oko 700 km. Četiri poluostrva, okrenuta jugu – Mesenija, Mani, Epidaurus i Argolida, svojim oblikom podsećaju na javorov list, koji je u kontaktu sa ostatkom kopna preko nekolicine mostova, od kojih je najmoderniji Rio Antirio iz 2004. godine. Loutraki je jedan od najlepših grčkih primorskih gradova. Smešten je u Korintskom zalivu u podnožju planine Gerania. Udaljen je 4 km od Korintskog kanala i oko 80 km od Atine. Mediteranska klima, dugo i toplo leto, kristalno čisto more sa prelepim šljunkovito peščanim plažama koje okružuju grad, bujna vegetacija, termalni izvori, vodopadi, Plavo jezero, učiniće da letovanje u Lutrakiju bude jedinstveno iskustvo, kao i desetinama hiljada turista iz celog sveta. Lutraki ima idealnu poziciju za ljude koji vole aktivan odmor i žele da se bolje upoznaju sa antičkom istorijom i posete fakultativne izlete.Lutraki je jedan od najlepših gradova Korintskog zaliva. Odlično je lociran i od Atine je udaljen svega 80km. Pored prelepih plaža kojimaLlutraki može da se pohvali, kako u samom mestu, tako i u okolini, ovo mesto izdvajaju i nekoliko prelepoh vodopada, termalni izvori i Plavo jezero. Mesto nije previše veliko ali je sadržajno i zadovoljava sve osnovne potrebe turista. U Lutrakiju možete uživati u brojnim kafićima, restoranima, grčkim tavernama, a poseduju i razne radnjice u kojima možete da pazarite suvenire i ostale potrebne stvari kao što su neophodne namirnice. Ono što posebno krasi ovo mesto i stvara pravu morsku atmosferu je prelepo dugačko šetalište uz samu obalu koje je okruženo palmama. Lutraki predstvalja spoj prelepih kontrasta legendi i istorije. Poseduje dosta istorijskih znamenitosti i ima št ada ponudi. Plaža je prelepa peskovito-šljunkovita a more je čisto i kristalno plave boje, i izdvaja ga od drugih mesta to što je more dosta toplije zbog raznih termalnih voda koje su ulivaju baš ovde i stvaraju topliju temperaturu vode. Mesto je jako živo kako u sezoni, tako i van sezone. U Lutrakiju možete probati najukusnija grčka jela u tavernama i posetiti pijacu gde možete da pazarite prave domaće proizvode. Lutraki je odlična baza za obilazak i pored uživanja u samom mest nudi mogućnost različitih obilazaka znamenitosti, mesta i prelepih plaža i uvala. Lutraki je pravi morski grad koji uglavnom nudi hotelski smeštaj i bogatu i sadržajnu pansionsku uslugu. Retkost je da u Lutrakiju iznajmite Vilu ili apartman.
Time Travel vas vodi u nezaboravnu avanturu jer vreme je za putovanja.

letovanje-grcka-lutraki-2

letovanje-grcka-lutraki

75m od plaže
Deo sopstvene plaže


Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2023