top image

Letovanje Grčka Platamon 2024


Leto Grčka Platamon 2024 - Apartmani


Letovanje Grčka Platamon 2024 - Platamon je mali gradić smešten između dva veoma popularna turistička mesta: Nei Pori i Lepotokarija. Okružen je prelepom planinskom lepoticom Olimp, na koju se pruža veličanstven pogled sa bilo kog mesta Platamona. Ovo je pravi primorski gradić koji poseduje malu luku, centralni trg, puno radnji, restorana, prodavnica, taverni i raznih sadržaja. Ono što ovo mesto izdvaja od ostalih je magični zamak koji pruža poseban utisak svim turistima i posetiocima. Pored autentičnog zamka, simbol Platamona je tvrđava koja potiče iz XIII veka i koju ne smete propustiti. Ima svoju gradsku plažu i još jednu veću koja se nalazi do čuvenog mesta Nei Pori, od kojeg je udaljen svega oko 1.5km. Plaža je šljunkovita i na njoj ima prostora za slobodan boravak, a isto tako i ležaljki i suncobrana koji su tristima na raspolaganju uz konzumaciju pića iz obližnjih kafića. Dužinom plaže prostire se prelepo šetalište okruženo zelenilom i načičkano kafićima i restoranima. Samo mesto je bogato zelenilom, poseduje raskošne platane i samim tim stvara egzotični ambijent. Ono što je svakako preporuka za obilazak je selo Stari Patelejmon koje se nalazi nadomak Platamona i koje obavezno treba posetiti. Mesto je preporuka turistima koji vole mirniji odmor, ali sa mogućnošću raznih izleta i obilazaka. Platamon je uspeo da sačuva autentičnost grčkog sela, što ga čini izuzetno šarmantnim. Poznat je po “noćnoj” zabavi pa je prava “Meka” za omladinu, tako da ovo mesto odgovara i porodicama i onima koji traže provod. Prijatna klima, toplo, bistro, čisto more, ljubazni domaćini i pristupačne cene će sigurno ispuniti Vaša očekivanja o lepom i prijatnom godišnjem odmoru. Duž dugačkog šetališta postoji gradska plaža, a posle luke, malo izvan centra je i velika plaža po svačijem ukusu. Obe su šljunkovite, uredjene, sa ležaljkama i suncobranima i brojem beach barova i taverni. Akti Platamona je jedna od najdužih plaža u Grčkoj. Ova prelepa plaža je nosilac evropske plave zastavice za čistoću. Treća, peščana plaža, koja je dosta šira, počinje na istočnom kraju letovališta i pruže se duž Nei Porija. Peščana plaža je dosta popularnija i posećenija tokom sezone, te ima i više sadržaja za turiste, a do nje se može stići laganom šetnjom.
Treba pomenuti i sledeće plaže Platamona:
Neos Panteleimonas – široka peščana plaža sa prelepim zelenilom u zaleđu
Kalamaki – plaža se nalazi između Platamona i Nei Porija, poseduje i kamp
Plaža Skotina – prelepa peščana plaža između Platamona i Leptokarije. Plaža ima tuševe, spasioce, ležaljke i suncobrane, a takođe ima i mrežu za odbojku. 
Time Travel vas vodi u nezaboravnu avanturu jer vreme je za putovanja.

letovanje-grcka-smestaj-platamon-vile-apartmani-hoteli-povoljno-first-minute

letovanje-grcka-smestaj-platamon-vile-apartmani-hoteli-povoljno-last-minute
70m od plaže
50m od plaže
60m od plaže
Na plaži
50m od plaže
80m od plaže
100m od plaže
Povoljna cena

 

 
Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024