top image

Letovanje Grčka Poros 2024


Leto Grčka Poros 2024 - Avionom

Letovanje Grčka Poros 2024 Aranžmani - Poros je malo i još uvek neotkriveno grčko ostrvo, koje se nalazi na svega 50km udaljensoti od Atine, ali vazdušnom linijom. Ovo ostrvo poseduje veliki broj uvala i skrivenih plaža. Važi za mirnu destinaciju, pa je samim tim i preporuka svima onima koji žele pravi odmor izolovan od buke i gužve. Ovde se meštani uglavnom bave pomorstvom i poljoprivredom, i jedni su od poznatijh kada je u pitanju uzgaj maslina i vinove loze. Najveće i najrazvijenije mesto na ostrvu je istoimeni grad Poros. Ovo je starinski gradić koji je uspeo da sačuva svoj tradicionalni izgled. Poros je isprepletan uskim ulicama, zanimljivim istorijskim građevinama i čuvenom svetloplavom kulom sa satom koja je izgrađena davne 1927. godine. Ova kula se uzdiže na najvišoj tački ovog mesta pa se vidi iz bilo kog ugla ovog grada. Iako je Poros jedno malo ostrvo, ono poseduje veliki broj lepih plaža koje su peščane i šljunkovite, a voda je jako čista i kristalno plave boje. Najlepša plaža na ostrvu je Askeli, i autentični zaliv ljubavi okružen gustom borovom šumom koji će impresionirati svakog. Pored glavnog grada, u letnjim mesecima budu puna i okolna sela poput Askelia i Neorija. U gradskoj ulici, kao i na čuvenoj plaži Askeli, smešteni su restorani i taverne koji nude veliki izbor grčkih jela. Postoje i klubovi koji obećavaju dobar provod i zabavu, ali su nešto dalji od centra.
Posle razornog zemljotresa 1953 godine, mesto sravljeno sa zemlje i obnovljeno uz pomoć Britanaca.
Poros nudi moguićnost šetnje i trekinga do obližnjih planina. Planinari mogu da se popnu do najstarijeg manastira na Kefaloniji, stazom koja je dugačka 3 km. Treba samo da sledite put koji se penje uz planinu Atros. Put se završava kod manastira Bogorodice na vrhu, na visini od 500 metara nadmorske visine. Pogled na okolinu sa vrha je nezaboravan.
Plaže u Porosu su odlično uredjene, većina je opremljena sa ležaljkama i suncobranima. Desno od gradske plaže se nalazi šljunkovita plaža Aragia sa čistim i kristalnim morem koje je okruženo zelenilom. Uz plažu se nalaze mnogobrojne taverne i barovi, ali nema velike gužve, čak i u avgustu.
Iz Porosa se organizuju ekskurzije na ostrva Zakintos i Itaku.
Time Travel vas vodi u nezaboravnu avanturu jer vreme je za putovanja.

Letovanje Grčka Poros Grad

Letovanje Grčka Poros Plaža

 

 
Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024