top image

Letovanje Grčka Posidi 2024


Leto Grčka Posidi 2024 - Apartmani


Letovanje Grčka Posidi 2024 - Possidi je primorsko mesto zapadne Kassandre, okruženo bujnom vegetacijom koja doseže do zlatne peščane plaže, i takva privlači posetioce željne mirnog odmora. Može se pohvaliti brojnim luksuznim hotelima, sobama i apartmanima, kao i barovima, kafeima i restoranima duž plaže. Nalazi se na oko 100 kilometara od Soluna, ide se preko Nea Mudanje i Afitosa, prati se odvajanje za Siviri i nastavlja se južno ka ovom popularnom letovalištu. Posidi je dobio ime po Posejdonu, Olimpskom bogu mora, pa ovde možete posetiti Posejdonov hram i svetionik. Ime Possidi je povezano sa drevnom tradicijom i obožavanjem boga mora Posejdona čiji su ostaci pronađeni u regionu drevnog svetilišta. Possidi preporučujemo roniocima koji mogu videti ostatke olupine iz doba pre nove ere, ali savetujemo oprez jer morate pripaziti na struje koje su u ovom delu mora izuzetno jake. Najveća atrakcija je svakako Possidi rt (Possidi cape) koji je od samog mesta udaljen oko 7 km. Ovde na krajnjem zapadu Kasandre se nalazi peščani rit i prelepa plaža. Dejstvom plime i oseke plaža stalno menja svoj oblik i kada se more povuče često se plaža prikaže u totalno drugačijem obliku. Jedan deo plaže je uređen, prekirven ležaljkama i suncobranima, koji se mogu iznajmiti iz obližnjeg kafića. Drugi deo je dugačak oko 1 km i totalno je neuređen, prekriven belim peskom i zbog svoje prostranosti na njemu nikada nije gužva. Poznat je i po prelepom pogledu koji se odavde pruža na zaliv Termaikos, a kada je vreme vedro, iz Posidija se mogu videti vrhovi planine Pilio, kao i ostrva severnih Sporada. Najtraženiji hotel prošle sezone, a verujemo i ove, biće Hotel Dolphin Beach Possidi, koji se raspordao pre kraja decembra. Ukoliko ove godine želite da letujete u Dolphin Beachu, brza rezervacija je obavezna. Gradska plaža Possidija je šljunkovita, par metara ispod šetališta, sa laganim ulaskom u vodu. Na smaoj plaži postoji nekoliko beach barova i taverni, kao i vrlo dobar riblji restoran.
Najveći broj turista u Posidiju je smešten u hotelima sa obezbeđenom ishranom, pa im ne smeta što u mestu postoje samo 2-3 prodavnice. Poslednjih godina se sve više grade luksuzne vile i apartmani na brdu iznad Posidija, odakle se pruža fenomenalan pogled na more i zelenilo kojim je Posidi okružen.
Sunce zalazi dosta kasno pošto je u pitanju zapad, pa na plaži možete uživati do samog mraka. Sa druge strane spruda pruža se plaža Egeopelagitika, udaljena oko 2km od centra Posidija. Ubraja se u najlepše plaže na Kasandri, veoma je dugačka i široka, sa peskom i plićakom. More je na njoj uvek mirno i providno, a plaža čista i odlično održavana. U zaleđu plaže nalazi se nekoliko smeštajnih objekata i barova sa ležaljkama i suncobranima. Zapadno ka špicu prsta se prostiru peščane plaže, a malo iza sela Aploma je i prelepa kilometarski duga peščana plaža, koja se prostire sve do Skala Furke, i na kojoj se nalaze luksuzni hotelski kompleksi. Pored hotela u poudi su i apartmani i privatni smeštaj. Agencija Time Travel je spremila ponudu za vaše letovanje u ovom prelepom grčkom mestu. rezervišite svoje letovanje iz snova jer vreme je za putovanja.

grcka-halkidiki-smestaj-posidi-letovanje

grcka-halkidiki-smestaj-posidi-letovanje-first-minute
50m od plaže


Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2023