top image

Letovanje Grčka Samos 2024


Leto Grčka Samos 2024 - Avionom

Letovanje Grčka Samom 2024 - Ostrvo Samos je nekadašnji dom poznatog matematičara Pitagore, neverovatne lepote koja se prepliće sa peščanim plažama, planinskim masivima, liticama i gustim šumama. Najrazvijeniji turistički centar ostrva je i dobio naziv Pitagorio, po čuvenom matematičaru Pitagori. Ostrvo je poznato po retkoj vrsti grodžđa „Muskat“, od kojeg se proizvodi ukusno tradicionalno vino. Pored vina, na ostrvu je dosta rasprostranjen uzgaj limuna i maslina. Ostrvo je spoj divnih plaža i istorijskih znamenotisti, pa zbog toga privlači mnogobrojne turiste širom sveta. Najpopularnija mesta, a ujedno i turističke destinacije su: Pitagorio, Potokaki, Ireon, Kokari, Samos-grad, Karlovasi.
Pitagorio je grad koji je podignut na ruševinama starog grada i nosi naziv po poznatom matematičaru Pitagori u kojem je on živeo, i u kojem je i rođen. Odlično je lociran i od aerodroma je udaljen svega 3km. Čak je i u 7. veku pre nove ere bio jedan od najaktuelnijih centara, a danas je pravi turistički centar koji poseduje značajnu luku koju krase mnogobrojni brodovi, čamci, jahte i jedrilice. Uz samu obalu je smešteno divno šetalište načičkano restoranima, teverama i kafićima. Zapadano od ovog mesta se nalazi dugačka šljunkovita plaža u čijoj okolini su smeštena razna arheološka nalazišta i znamnitosti.
Potokaki je smeštena uvala u neposrednoj blizini grada Pitagorio. Ova plaža je čista egzotika okružena stenama i zelenilom. Potokaki stvara osećaj da se nalazite u pravom raju. U neposrednoj blizini se nalaze ostaci Pitagorine škole.
Ireon je malo mestašce udaljeno 8 km od Pitagorije. Poseduje reku Imvrasos, na čijoj obali je, po narodnom verovanju rođena grčka Boginja Hera. Simbol ovog mesta je i čuveni Herin hram kojeg obilaze mnogobroji turisti. U Ireonu se nalazi veći broj manjih šljunkovitih plaža u čijoj okolini možete da uživate u predivnim grčkim specijalitetima koje nude tradicionalne taverne.
Kokari je mesto skriveno među zelenilom i ušuškano u svoj zaliv. Kokari poseduje dve nalpeše plaže na čitavom ostrvu Lemonakija i Tsamadou. Plaže su udaljena svega 2km od ovog mesta. U Kokariju se nalazi gradska šljunkovita plaža. Mesto je lepo i sadrži krivudave popločane ulice prepune raznih radnji, restorana i kafića. Uz samu obalu možete da uživate u grčkim tavernama koje nude veliki izbor tradcinalnih jela i pića.
Grad Samos je ujedno i najveći na čitavom ostrvu. Poseduje prelepo šetalište koje se nalazi uz samu obalu na kojem je smeštena i luka. Od aerdroma je udaljen oko 12km. U centru Samosa se ponsono prostire Pitagorin trg oktužen arhitektonskim nesvakidašnjim građevinama, od kojih se izdvajaju crkva Svetog Spiridona, Vizantijski muzej, Parlament i Gradska kuća.
Karlovasi je jedan od većih gradova ovog ostrva koji je živ i u sezoni a i van nje. Sam grad je podeljen na nekoliko celine, a poseduje i Unoverzitet što mu daje poseban moderni i urbani stil. Na svega 3km od grada, nalazi se poznata plaža Potam koju obavezno treba posetiti. Specifičnost ove plaže je putić koji vodi kroz šumu do egzotičnih vodopada koji se nalaze u neposrednoj blizini plaže. 
Time Travel vas vodi u nezaboravnu avanturu jer vreme je za putovanja.

letovanje-grcka-ostrvo-samos-1

letovanje-grcka-ostrvo-samos-2


  
Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2023