top image

Letovanje Grčka Santorini 2024


Leto Grčka Santorini 2024 - Avionom

Letovanje Grčka Santorini 2024 - Santorini je neopisiva Grčka umetnost kakva se nikada više neće ponovoti dok je sveta i veka. Mnogi kažu da ovo ostrvo ima više magaraca nego ljudi, više crkava nego kuća i više vina nego vode. Malo ostrvo ali samo za hedoniste i to one koji istinski umeju da uživaju u svakoj sekundi ove čarobne atmosfere kojom Santorini odiše. Santorini je nastao velikom erupcijom vulkana koji je uspeo da iz dubine mora uzdigne tlo na 300 metara nadmorske visine u vidu visokih i oštrih litica. Posle 35000 godina, nakon erupcije pomenutog vulkana, visoke litice su ukrašene najlepšim crkvama, vetrenjačama i kućicama koje preovladavaju belom bojom i plavim krovovima. Tako ukrašene litice, okićene raznobojnim cvećem prerasle su u pravi raj, takozvani Santorini. Ostrvo pripada grupi ostrva Kiklada. Njegova zapadna strana po nazivu Kaldera je veoma strma i okrenuta je ka vulkanu. Stanovnici ovog divnog ostrva su pre svega ugostitelji, a bave se i vinarstvom i uzgajaju posebne vrste sitnog paradajza. Poseban ukus vina je upravo na Santoriniju, jer se pravi od posebne vrste vinove loze. Vino ima svoj brend po nazivu nychteri. Ovo belo-plavo ostrvo je posbno posećeno od strane mladih bračnih parovam koji provode na ovom ostrvu svoj romantični medeni mesec. Po mnogima je na Santorinij najlepši zalazak sunca na svetu. Ovo ostrvo turistima nudi neobičan ali jako lep smeštaj. U pitanju su hoteli apartmanskog tipa, veoma elegantno uređeni sa belim tonovima i uglavnom svaki od njih poseduje bazen sa pogledom na spektakularnu čitavu pučinu i daljinu. Najpoznatija turistička mesta Santorinija su: Kamari, Perisa, Perivolos, Kaldera (Fira, Firostefani, Imerovigli, Oia).
Kamari je manje ali veoma popularno turističko mesto. Odlično je povezano redovnom autobuskom linijom sa glavnim gradom ostrva Fira. Od aerodroma Kamari je udaljen svega 5km. Krasi ga divno popločano šetališteu belo plavim nijansama, koje je prepuno cveća, restorana, kafića, barova, prodavnica i raznih radnji. Poseduje dugu peščanu plažu koja se proteže čitavim mestom i zauzima dužinu od oko 3km. Posuta je autentičnim crnim peskom, izazvanim erupcijom vulkana. U ovom delu ostrva, priroda se poigrala pa tako u neposrednoj blizini ove crne plaže, možete da uživate u beloj i crvenij plaži – „Red beach“ koja je glavna atrakcija ostrva. Kamari je savršeno mesto za porodična letovanja i parove koji će naći svoj mir i izolaciju od svih.
Perisa je mesto smešteno u južnom delu ostrva, ispod planine Prophitis Ilias. Ovo je jedno veoma urbano mesto prepuno restorana, barova, kafića, raznih prodavnica. Plaža je crna i posuta je kombinacijom šljunka i peska. Kamari i Perisa su mesta smeštena uz samu obalu i deli ih jedna velika stena, ša je nemoguće plažom prelaziti iz mesta u mesto. Postoji put preko Fire, ili taksi brodićem kojim stižete u susedno mesto za nešto manje od 10 minuta.
Perivilos je takođe mesto smešteno uz obalu, i nadovezuje se na Perisu. Za razliku od Kamarija i Perise ovo mesto je savršeno za miran i opuštajući odmor. Perivolos poseduje restorane, taverne, radnje i sve ostalo štoje neophodno za boravak turista. Čak ni omladini ovde ne može biti dosadno jer Perivolos poseduje i par dobrih klubova za mlade. Plaža je crna i peščana.
Kaldera je obojena u plavo bele boje. Ovaj deo Santorinija najlpeše oslikava tipičnu autentučnost ostrva. Fira je glavni grad Santorinija i spoj je istroije- tradicionalnih grčkih belih kuća sa plavim krovovima, lepih crkvica i urbanizma -modernih zlatara i najboljih diskoteka za provod. Autentičnost ovog mesta je žičara koja se spušta sa vrha pa sve do stare luke gde se ukrcavaju kruzeri i staju magarci koji prevoze razne stvari. U nastavku mesta Fire, nadovezuju se jako slična mesta Firostefani i Imerovigli. Malo dužom šetnjom, mogu se obići sva tri mesta.
Firostefani se nadovezuje na grad Firu i predstavlja najviše uzvišenje ove regije. Nalazi se na većoj nadmorskoj visini i iz ovog mesta se pruža fantastičan pogled na more i pučinu. Ovo je jedno od najromantičnijih mesta na čitavom ostrvu. U Firostefaniju je atmosfera romantična i čarobna, pogotovo u večernjim satima kada ceo Santorini sija kao na dlanu.
Imerovigli je šarmantno mesto sa svega 500 stanovnika. Nalazi se na samom rubu Kaldere i od glavnog grada Fire je udaljeno svega 2km. U ovom mesto vlada jedan poseban arhitektonski stil plavo belih nijansi sa blagom dozom luksuza i prelepim pogledom na more.
Oia je selo sa niskim grčkim kućicama, uskim uličicama i mnogobrojnim crkvama sa plavim i roze krovovima. Ulice su prepune sadržaja: restorana, kafića, taverni, suvenirnica...Oia je poznata po svom zalasku sunca i najlepšem domaćem vinu. 
Time Travel vas vodi u nezaboravnu avanturu jer vreme je za putovanja.

letovanje-grcka-ostrvo-santorini-1


letovanje-santorini-smestaj-time-travel

letovanje-grcka-ostrvo-santorini-3


letovanje-grcka-ostrvo-santorini-2


    
Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2023