top image

Letovanje Grčka Simi 2024


Leto Grčka Simi 2024 - Avionom


Letovanje Grčka Simi 2024 - Simi je malo ostrvo iz grupacije ostrva Dodekaneze. Mesto je slikovito i ukrašeno autentičnom arhitekturom. Od poznatog ostrva Rodos je udaljeno 20km. Plaže su male ali veoma čiste. Ostrvo poseduje organizovane plaže, a isto tako i skrivene uvale. Autentičnost ostrva Simi je njegova luka koja je kaskadno izgrađena i sa koje se pruža fantastičan panoramski pogled. Ostrvo je poznato po mnogobrojnim crkvicama i prelepim slikovitim selima.
Glavni grad ostrva je istoimeno mesto Simi (Chora). Sastoji se od dva dela Gialos i Chorio, i svaki deo ima svoju posebnu lepotu i šarm. Gialos i Chorio su povezani elegantnim stepeništem od mermera. Simbol Gialosa je predivna luka Simi koja je amfiteatralno raspoređena. Na samom ulasku u luku uzdiže se toranj sa čuvenim satom još iz 1890. godine. U samom gradu su smeštene lepe crkve i divne male kućice sa crvenim krovovima, obojene u pastelne boje i okićene šarenim cvećem. U podnožju Gialosa smeštene su čudne istorisjke građevine koje ukrašavaju ambijent koji je stvoren za duge šetnje i uživanje. Na vrhu grada se nalazi čuveni dvorac izgrađen od strane vitezova davne 1407. godine. Dvorac je znatno oštećen u drugom svetskom ratu i od njega su ostali samo ostaci. U drugom delu Chorio vlada potpuna suprotnost nego u Gialosu. Ovde je vesela atmosfera sa grčkim tradicionalnim tavernama, nekoliko crkvi i par vetrenjača koje ponosno stoje i dodatno krase čitav ambijent.
Gialos beach je smeštena u podnožju čuvene luke i vrlo je posećena od strane turista. Sa ove plaže možete da uživate u fantastičnom pogledu na šarene kuće i kaskadni deo grada koji fascinira. Plaža je mirna i slikovita, ali na neki način divlja i egzotična jer ne poseduje ležaljke i suncobrane, koji bi narušili njenu prirodnu netaknutu lepotu. 
Plaže na ostrvu Simi:
Pedi, mesto blizu luke Gialos, polazište je taksija na vodi i odlična startna pozicija do nekoliko plaža. Izdvojili smo nekoliko popularnih plaža ostrva Simi:
Agios Nikolaos nalazi se na severoistoku ostrva i do nje se može doći taksi brodom iz luke, ali i pešice za oko 20 minuta, preko staze koja vodi od Pedi zaliva. Plaža poseduje ležaljke i suncobrane, i bezbedna je za najmlađe, zbog plićaka i postepene dubine.
Nanou plaža u uvali na istočnoj strani ostrva okružena je stenama i svojom bistrom vodom pruža dobar teren roniocima. Ukoliko ne želite da se upuštate u ekstremno dugu šetnju, do nje dođite brodićem za oko 45min. Plaža je šljunkovita, sa nekoliko taverni sa ukusnom hranom, a njen najudaljeniji kraj je diskretni nudistički deo.
Agia Marina je plaža u severnom delu ostrva, sa tavernom, suncobranima i ležaljkama. Njena plitka, a izrazito bistro voda pogoduje kako porodicama sa decom, tako i roniocima. Na ovoj plaži se nalazi i mala bela kapela, nesvakidašnje i romantično mesto za venčanja.
Nos, popularna plaža na rubu luke Gialos. Do nje se lako dolazi peške.
Emborio, na zapadnoj strani ostrva, na oko 2km od luke Gialos, je velika šljunkovita uvala. U blizini postoji i nekoliko vila za smeštaj turista.
Marathouda je plaža na jugoistočnoj obali, ujedno i zadnja stanica taksi-broda. Organizovana je, sa ležaljkama za iznajmljivanje i jednom velikom tavernom.
Agios Vasilios - plaža do koje, osim sredom kada čamci voze do nje, možete doći isključivo pešice. Šetnja traje veoma dugo, a plaža je bez sadržaja, tako da obavezno ponesite hranu i piće sa sobom. Poslednji deo je prilično strm, te vodite računa i o obući. No, upravo zato što je toliko daleko, pruža idealan mir i uživanje u fantastičnoj prirodi.
Time Travel vas vodi u nezaboravnu avanturu jer vreme je za putovanja.

letovanje-grcka-ostrvo-simi-1

letovanje-grcka-ostrvo-simi


Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2023