top image

Letovanje Grčka Skiatos 2024

Leto Grčka Skiatos 2024 - Avionom / Autobusom


Letovanje Grčka Skiatos 2024 - Ovo zeleno Egejsko ostrvo koje nosi naziv Skijatos, bogato je sa 66 peščanih prelepih plaža i bujnom vegetacijom. Pristuupačno je svima i važi za jedno od povoljnijih destinacija. Pored prirodne lepote, može da se pohvali i zvanjem nacionalnog parka, obzirom da na ostrvu žive autentične i zaštićene životinjske vrste, poput mediteranskih foki. Autobuske linije na Skijatosu su odlično povezane i često se obraćaju, pa svi oni turisti koji budu želeli da obilaze najlepše plaže vrlo lako to mogu da urade. Najlepše plaže ostrva koje nikako ne smete da propustite ukoliko letujete ovde su: Kukunaries, Kanapitsa, Megali Amos, Trulos, Ahladia, Vromolimnos, Banana, Kanapitsa, Achlades i mnoge druge.
Dugačko je oko 12 km i 6 km široko u proseku. Obala je blago razuđena sa uvalama i rtovima. Upravo na jugoistoku i jugozapadu, delovi ostrva imaju nežnije padine i to je mesto gde je lociran veći deo naselja i ustanova. Glavni i jedini grad na ostrvu je Skijatos grad, udaljen 46 pomorskih milja (85 km) od luke Volos. Od grada ka zapadu prostiru se peščane plaže u dužini od oko 14 km. Skiatos ima preko 60 plaža i do svake od njih je lako doći, kako do uređenih plaža , tako i do divljih uvala. Najpoznatija plaža Skiatosa jeste Kukunaries, koja se ubraja u jednu od pet najlepših plaža na svetu. Dugačka plaža sa sitnim peskom u čijem nastavku se pruža gusta borova šuma i nalazi jedan od najpoznatijih kampova na Skiatosu upotpunjuje užitak turista. Na samoj plaži se nalazi nekoliko barova koji rade i preko dana, ali isto tako pružaju i odličan noćni provod. Ništa manje nisu zanemarljive Lalaria, Megali Amos, Vasilias, Banana… Na Skiatosu živi oko 5000 stanovnika poznatih po uzgajanju badema, vinove loze i maslina. Ono što krasi žitelje Skiatosa su ljubaznost, pozitivan duh i uvek nasmejana lica, a pored toga i prelepi Skiatos apartmani.
Skiatos – savršeni spoj tradicionalnog i modernog. Malo brdovito mesto, stepeničasto poređane plavo bele kuće, tradicionalna kuhinja i mnogo modernih pabova i kafica uz samo obalu su glavne karakteristike grada Skiatosa. Arhitektura grada Skiatos vrlo je zanimljiva i nije tipično ostrvska koja se nalazi na drugim grčkim ostrvima. Autentična sa dominantnom belom bojom krečenih zidova, kao i zelenim, plavim ili crvenim žaluzinama, dok su ulice naselja kaldrmisane i uglavnom pešačke. Glavna ulica nosi naziv po nacionalnom pesniku romantičaru, Papadiamantisu. Jedno od najlepših mesta u gradu je ostrvo Burdzi, danas veštačkim nasipom povezano sa gradom, ono razdvaja novu i staru luku Skiatosa. Ovde se nalazi letnja pozornica u obliku teatra, ultra kulturni kafe kao i muzejski topovi na bedemima male lokalne tvrđave. Tokom dana se moze uživati u najboljim grckim specijalitetima u tavernama na plaži Megali Amos, dok se u večernjim satima preporučuje da iste potražite u starom gradu. Večernji provod se nastavlja u kafićima iznad stare luke. Prelep ambijent uz muziku i koktele, pravo mesto za druženje na jastucima i lejzibegovima, a nedaleko od grada nalazi se poznati bar street, za mladju populaciju i nastavak noćnog provoda.
Time Travel vas vodi u nezaboravnu avanturu jer vreme je za putovanja.

grcka-skijatos-grad

grcka-skijatos-plaza2

grcka-skijatos-plaza

grcka-skijatos-grad2


280m od plaže Marata
600m od plaže Kukunaries
550m od Trulos plaže
300m od plaže Ahladija
Širi cenrar grada
600m od plaže Megali Amos
U centru grada
Grad Skiatos
Grad Skiatos
Grad Skiatos
Grad Skiatos
Grad Skiatos
Grad Skiatos
Grad Skiatos
300m od plaže Megali Amos
Grad Skiatos
Agia Paraskevi
Na plaži Ahladija

 

 
Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024