top image

Letovanje Grčka Skopelos 2024


Leto Grčka Skopelos 2024 - Avionom

Letovanje Grčka Skopelos 2024 - Skopelos je predvno Grčko ostrvo koje poseduje ubedljivo najveću šumu u odnosu na ostala ostrva. Skopelos poseduje dve simboličke luke: Glossa i Skopelos grad. Na ostrvu su raspoređene prelepe i uglavnom šljunkovote plaže, a čitavo ostrvo je bukvalno pokriveno zelenilom kojim uglavnom prevladavaju četinari i borova šuma. Zbog ogromne površine šumskih predela, ovo ostrvo može da se pohvali jako prijatnom klimom, koja u kombinaciji sa morem i šumom stvara jako ugodan boravak na čitavom ostrvu. U samom gradu nema toliko lepih plaža kao što su one izvan njega. Najlepše i najpoznatije plaže Skopelosa koje obavezno trebate posetiti ukoliko boravite ovde su: Agios Konstantinos, Panormos, Kastani, Stafilos, Limnonari, Milia, Glisteri....Najbliža plaža Skopelos gradu je Stafilos u čijoj se neposrednoj blizini nalazi i nudistička plaža Velanio, ušuškana i skrivena u morkse stene.
Grad Skopelos krasi jedinstvena grčka arhitektura iz kojeg se prepliću uske uličice prepune svega, od taverni , prodavnica, restorana, barova...Tipičan morski gradić koji je brdovit i koji se uzdiže visoko u brdo sa kojeg se pruža divan panoramski pogled na zaliv i susedno ostrvo Alonisos. U ovom gradu živi oko 3500 stanovnika, i to u tipičnim grčkim kućicama prepunih cveća idrvenih prozora i balkona. Iznad Skopelosa se ponosno uzdiže planina Paluki na kojoj je smešten manastir Evagelismom ušuškan u šumu. Ovaj veličanstveni manastir je posvećen Devici Mariji i sa njega se pruža jedan od najlepših pogleda ka gradu.
Treba pomenuti dobro poznati film „Mama Mia“ koji je snimljen upravo na ovom ostrvu, koje je veoma brzo steklo popularnost i na neki način se promovisalo uz pomoć ovog popularnog filma i steklo titulu rasjkog ostrva. Time Travel vas vodi u nezaboravnu avanturu, jer vreme je za putovanja.

letovanje-grcka-ostrvo-skopelos-1

letovanje-grcka-ostrvo-skopelos


Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2023