top image

Letovanje Grčka Zakintos 2024


Leto Grčka Zakintos 2024 - Avionom


Letovanje Grčka Zakintos 2024 - Zakintos je prelepo Josnko ostrvo, treće po veličini u Jonskom arhipelagu svih ostrva. Ostrvo je prekriveno zelenilom i zbog podzemnih voda utiče na rast i razvoj flore. Pored bujne vegeatcije, razvijene flore i faune, maslina, citrusa, može da se phvali neizmernom prirodnom lepotom koja ima svoju autentičnost. Zakintos zaista ima puno toga da ponudi. Kada su u pitanju pojedine plaže na Zakintosu, posute najsitnijim belim peskom i najlepšom plavom bojom Jonskog mora , slobodno mogu da se porede sa pravim rajem na zemlji. Pored rasjkih plaža reporuka je da obavezno obiđete glavni grad Zante, plave pećine, čuvene vetrenjače, najlepšu plažu (po mnogima i na svetu) Navagio beach, vidikovac Navagio beach, ostravo kornjača „Careta Careta“ i još puno predivnih mesta ovog bajkovitog ostrva. Pored prirdnih lepota, Zakintos važi za jedno od najboljih ostrva Grčke kada je noćni provod u pitanju, pa je samim tim jako popularna destinacija kada su mladi u pitanju, kako iz Srbije, tako i iz čitavog sveta. Najpopularnije turističke destinacije ovog ostrva su: Laganas, Cilivi, Grad Zante, Kalamaki, Argasi.
Laganas je najpopularnije letovalište Zakintosa. Preporuka je mladima, jer se u ovom mestu u toku sezone okuplja omladina iz čitavog sveta, zbog nezapamćeno dobrog provoda. Mesto je veliko i prepuno svega, što zadovoljava osnovne ljudske potrebe: razne prodavnice, restorani, taverne, kisoci brze hrane, pekare, supermarketi... Laganas poseduje glavnu ulicu u kojoj se nalaze načičkane diskoteke u jako velikom broju. U večernjim satima čitava ulica sija od reklama i trešti od muzike, pa je mnogi nazivaju „Grčki Las Vegas“. Plaža u Laganasu je široka i posuta sitnim zlatnim peskom, a ulazak u vodu je postepen i morsko dno je takođe posuto zlatnim finim peskom, pa imate osećaj kao da koračate po tepihu. Voda je veoma topla jer je ovo ostrvo poznato po jako visokim temperaturama, pa sezona može da traje i do kraja oktobra. Laganas je takođe poznat i po kornjačama koje su autentične u ovom delu Grčke i ujedno su zaštićena vrsta. Ova divna stvorenja su jako miroljubiva i vrlo često doplivaju do obale.
Cilivi je turističko mesto na Zakintosu koje se nalazi na svega 4 km udaljenosti od glavnog grada ostrva Zantea. Mesto je malo i ušuškano u svoju uvalu, okruženo bujnom vegetacijom i maslinjacima. Plaža je prelepa i peščana, i ponosni je nosilac plave zastavice zbog svoje autentičnosti i lepote. Mesto je prepuno radnji, prodavnica, restorana, taverni i raznog sadržaja. Savršeno je za miran i porodičan odmor, a svakako je odlična polazna tačka i za obilazak ostalih mesta.
Grad Zente je ujedo i glavni grad ostrva.Spada u top pet najlepših gradova čitave Grčke. Autentičan je po istorjskim znamenitostima i uređenom erhitekturom. Zante poseduje puno lepih i popločanih trgova koji odišu pravim Grčkim šarmom. Zbog dugogodišnje okupacije pod Venecijom, i dan danas se osećaju i vide tragovi Venecijanske arhitekture. Zanimljivo za ovaj grad je to da je povodom jakog zemljotresa 1953. godine bio skoro urušen do temelja, ali su ga donatori podigli i renovirali u potpunosti. Grad je pored istorijskih znamenitosi i dosta urban i moderan. Poseduje i aerodrom koji se nalaza izvan centra, na oko 4 km udlajenosti.
Kalamaki je jedno od popularnih mesta kada su u pitanju turisti. Odlično je lociran i nalazi se izmedju glavnog grada Zante i popularne destinacije Laganas. Oko 5 km je udaljen od oba mesta. Ovo mestašce je simpatično i malo, ali prepuno svega: restorana, taverni ,radnjica, kafića, supermarketa i ostalo. Poseduje prelepu peščanu plažu i divno šetalište uz obalu, pa je preporuka svima koji žele odmor i pravo uživanje. Mesto je poznato i po čuvenim kornjačama „Careta Careta“.
Argasi je najstarije turističko letovalište ovog ostrva, i od Grada Zante je udaljen svega 3km. Plaža je uovom mestu peščano – šljunkovita i odlična je za bavljenje raznih sportova na vodi. Argasi posećuje veliki broj turista i veoma je popularan i zbog blizine skrivenog rta Vasilikos, koji još uvek nije toliko otkriven kada su u pitanju turisti. Vasilikos je prava egzotika sa skrivenim uvalama, rajskim malim plažama i velikim beach barovima na plaži. Najatraktivnija plaža ove oblasti je Porto Zoro.
Time Travel vas vodi u nezaboravnu avanturu jer vreme je za putovanja.

letovanje-grcka-zakintos-1


letovanje-grcka-zakintos-3


letovanje-grcka-zakintos-5

letovanje-grcka-zakintos-2


letovanje-grcka-zakintos-4


letovanje-grcka-zakintos


  


Alikanas - od 845 EUR
Argasi - od 745 EUR
Argasi - od 499 EUR
Alykes - od 625 EUR
Laganas - od 545 EUR
Cilivi - od 485 EUR
Laganas - od 445 EUR
Cilivi - od 445 EUR


Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2023