top image

Letovanje Italija Sicilija 2024


Leto Italija Sicilija 2024 - Hoteli

Letovanje Italija Sicilija 2024 -  "ostrvo sa 3 ćoška", nekadašnja TRINAKRIA. Proverite da li su Italijani u pravu kada kažu “kada vidite Siciliju, otkrili ste ceo svet”. Burna istorija i veličanstveni predeli čine savršenu kombinaciju. Kada tome dodate jedinstveni ukus vina i slasna tradicionalna jela, poželećete da se Vaš boravak ovde, na „ostrvu sunčevog sjaja“, nikada ne završi.
Johan Gete je pisao o njoj, i rekao: Italija bez Sicilije je kao čovek bez duše.
Ali Italija nije Sicilije, i Sicilija nije Italija.
SICILIJA je najveće, najživopisnije i najintrigantnije ostrvo Mediterana zbog svoje istorije duge 3 milenijuma, očaravajuće prirode, živopisnih, starih ribarskih sela i bogate kulturne baštine. Kosmopolitski region koji spaja kulture Evrope, Azije i Afrike. Građevine podignute za vreme arapske vladavine kasnije su Normani prepravljali, pa je na taj način stvoren jedinstven arapsko-vizantijsko-normanski stil karakterističan za sve gradove na ovom ostrvu.
Najveći i glavni grad je PALERMO, pa Katanija, Mesina, a od turističkih naselja Đardini se najviše ističe sa obližnjom Taorminom. U selima Sicilije vlada atmosfera kao pre 100 godina. Ako ste ljubitelj filma „Kum“ obavezan je odlazak u tipična sicilijanska sela, u kojima su snimane scene iz ovog kultnog filma, i danas sa autentičnom scenografijom: Savoca i Forca d’ Agro.
Ostrvom dominira najveći i jedini živi vulkan u Evropi - Etna (3.340 m), sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. Naš predlog je da osvojite Etnu, doživećete nezaboravno iskustvo!
Uglavnom peščane, duge po nekoliko kilometara, plaže na Siciliji poznate su kao najbolje u Italiji. Plavo-zelena prijatna i čista voda, sitan pesak pod nogama, prelepi pejzaži, jesu upravo ono što karakteriše Siciliju i njenu obalu, dugu oko 1000 km. Neke od najlepših plaža su Mazzaro, pored grada Taormina, često meta bogatih i slavnih Giardini-Naxos, tipično turističko mesto, na istočnoj obali ostrva, koja važi za najpogodniju tokom letnjeg perioda.
ĐARDINI NAKSOS - centar Riviere dei Ciclopi
Jedno od najatraktivnijih letovališta na Siciliji i Jonskom moru, u podnožju Taormine, a na oko 40 km severno od Katanije. Smatra se za prvu grčku koloniju na Siciliji, a ime potiče od kikladskog ostrva Naxos, gde je prema legendi Dionis sreo i oženio Aridne, nakon što ju je Persej napustio.
Udaljeno je od Taormine oko 7 km. Plaže su uglavnom peščane. Podeljene su na javni i privatni deo na kom se naknadno plaća zakup ležaljki i suncobrana. Ima Arheološki park.
TAORMINA - najatraktivnije mesto na ostrvu, smešteno na 250 m nv
Jedno je od najpoznatijih letovališta na Siciliji, mondensko odmaralište svetskog džet-seta podno Etne. Nalazi se na brdu Tauro, iznad poznatih letovališta Đardini Naksos, Letojani i Mazaro. Ima fenomenalan pogled na Jonsko more i vulkan Etnu, kao i mnoštvo restorana.
U 18.v. kao mesto odmora Taorminu je otkrio Gete, kasnije dolaze Tomas Man i Rihard Štraus.
Kroz vekove, ovo mesto je fasciniralo poete i pisce, koji su ovde nalazili svoj mir i odmor, čemu je svakako doprinosila klima, tzv. večito proleće. Ovde je grčko-rimski teatar (3.vpne), drugi po veličini na Siciliji, neverovatno delo koje stoji na planini, u kom se leti održavaju koncerti i razne manifestacije. I Gete je govorio da je ovo "najlepši otvoreni teatar na svetu". U čuveni "Wunderbar" na glavnom trgu dolazila je često Elizabeta Tejlor, Ričard Barton, Greta Garbo i Keri Grant. Zašto ne bi i Vi ovde uživali?
Priuštite sebi novo iskustvo, novo putovanje, nov doživljaj Mediterana, uz brojne mitove i legende koji i dan danas „žive“ i čekaju nove turiste da budu ispričane…
MASCALI - Turističko mesto sa šljunkovitom plažom na oko 30 km severno od Katanije, podno Etne. Skoro je bilo potpuno uništeno u erupciji Etne 1928.godine. Grad je doživeo ekonomski procvat u 18-19.veku zahvaljujući vinogradima i proizvodnji vina. Danas je turizam primarna grana, a mesto sve više razvija turistički sadržaj. Ne zaboravite da probate njihovo čuveno vino 'Nerello di Mascali'. Osetite čari Italije sa nama. Time Travel Vas vodi u šarmantne italijanske predele.

letovanje-italija-sicilija 

 
Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024