top image

Letovanje Kuba 2024


Egzotična Destinacija Kuba 2024

Letovanje Kuba 2024 - Kada čujemo reč Kuba odmah pomislimo na kubansku muziku, topmpuse i oldtajmere. Ovo je zemlja smeštena u Atlantskom okeanu u kojoj ćete doživeti neku posebnu energiju dobrih starih vremena, a u isto vreme uživati u nekom lukuznom resortu na rasjkim plažama Varadera. U ovoj zemlji je vreme stalo u 60-im godinama i sve se pokreće u ritmu salse uz muziku gitare. Glavni grad Kube, a ujedno i ponosna lepotica ove zemlje je Havana. U njoj su obojene kolonijalne zgrade koje opisuju davna vremena, a raskošnim uličicama se peva i pleše u lokalnim barovima. Nekim oldtajemrom možete doći do mesta Vinjales u kojem se pravi najkvalitetniji tompus na svetu. Preporuka je da obiđete ostrvo Iguane, čuvene vodopopade i gradove Santa Klara i Sienfuegos. Za ljubitelje rajskih plaža i luksuznih hotelskih resorta, tu je čuveni Varadero u kojem je plaža posuta najsitinijim peskom i tirkiznom bojom okeana. Na Kubi imate dve valute: kubanski pezos-nacionalna valuta i konvertabilni pezos-turistička valuta. Plaćanje je u eurima i 1 eura iznosi 1,17 konvertablinog pezosa. Hrana je ovde neka mešavina afričke i španske kuhinje. Najzastupljeniji su riblji specijaliteti i morski plodovi, jela od pirinča, pasulj i raznovrsno povrće. Najpoznatije piće na Kubi je njihov kalitetni rum i posebno prirpemljen mohito koktel kojeg imate bukvalno u svakom baru ili kafiću. Voda nije za piće, i koristi se samo flaširana. Zvanični jezik na Kubi je španski ali je isto tako zastupljen i engleski jezik. Ova zemlja obiluje tropskom klimom i najbolje je posetiti u periodu od oktobra do maja. Od avgusta do oktobra nije za preporuku, jer su u tom periodu kišni periodi i mogući uragani. Jun i jul su veoma topli meseci sa prosečnom temperaturom preko 35 c i sa veoma visokom vlažnošću vazduha. Iz Beograda do Kube se leti u proseku oko 14h i to sa presedenjem najčešće u Istanbulu, Parizu, Amsterdamu ili Moskvi. Za boravak do 90 dana, viza nije potrebna državljanima Srbije. Za Kubu je dovoljan samo pasoš koji je validan najmanje 6 meseci pre isteka, i putno zdravstveno osiguranje. Ukoliko ikada nogom kročite u ovu veličanstvenu zemlju, obavezno posetite Havanu i stari grad, obilazak plantaže duvana i indijske pećine, Trinidad-čuveni grad španske arhitekture, i nikako nemojte da propustite vožnju u nekom odltajemru.

letovanje-egzoticne-destinacije-kuba  letovanje-egzoticne-destinacije-kuba

Kuba - Autentica
Kuba - Havana i Varadero (Hotelski Smeštaj)
Kuba - Nova Godina
Kuba - Promo Putovanje
Kuba - 17 dana

 

 
Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024