top image

Letovanje Tunis Hamamet 2024


Leto Tunis Hamamet 2024 - Hoteli

Letovanje Tunis Hamamet 2024 - Hamamet je nekada bilo malo ribarsko mesto koje je danas preraslo u pravu turističku destinaciju. Još u prošlom veku je predsatvljalo najzeleniju oblast Tunisa. 
Prvobitni naziv ovog mesta potiče iz rimskog perioda i glasi Putput. Nekadašnje ribarsko naselje, a današnji Hamamet predstavlja poznato letovalište i grad u Tunisu. Smatra se da je letovalište nastalo oko 1920. godine kada je rumunski bogataš George Sebastian sagradio kuću u tadašnjem ribarskom selu. Ekspanzija razvoja turizma i građenja turističkih sadržaja započeti su 1970-ih godina. Uživa status Sen Tropea zbog velikog broja restorana, kafića, luksuznih vila i dr. U svakom slučaju fantastično mesto za letovanje, pa pogledajte sve korisne informacije savete i iskustva za letovanje u Tunisu. Reč hamamet znači kupatilo, a ovaj naziv potiče i od činjenice da se u gradu nalazi veliki broj antičkih kupatila iz II veka p.n.e. Vrlo je popularan među turistima zbog lepih plaža, atrakcija, živopisnih predela, pijaca kao i velikog broja luksuznih hotela. Vrlo često su ga posećivale i poznate ličnosti poput Gustava Flobera i Oskara Vajlda.
Hamamet se nalazi u jugoistočnom delu poluostrva Kap Bon u regionu Nabel na 64 km udaljenosti od Tunisa. Zahvata površinu od oko 36 km². Zvanični jezik je arapski. Hamamet broji oko 70.000 stanovnika. Zvanična valuta je tuniski dinar, a vremenska zona GMT + 1. Klima je mediteranska i odlikuje se dugim i toplim letima i blagim zimama. Centar ovog mesta predstavlja medina, dok se južnim i severnim delom prostiru hoteli niže kategorije. U okviru novog dela, koji je izgrađen po uzoru na Azurnu obalu, Jasmin Hamameta nalaze se novoizgrađeni i luksuzni hoteli. Prepoznatljivi simbol Hamameta je tvrđava, koja je izgrađena u IX veku po kojoj je grad i dobio ime. Hamamet predstavlja prvu i samim tim najstariju turističku destinaciju u Tunisu i sama turistička zona je podeljena na dve celine: Severni Hamamet, koji predstavlja najstariji deo grada, i Jamin Hamamet kao noviji deo grada udaljen nekoliko kilometara od severnog Hamameta. Naziv je dobio po cvetu jasmina, koji je u ovim krajevima vrlo rasprostranjen.
Kako doputovati do Hamameta?
Do Hamameta je najjednostavnije doputovati avionom. Glavni prevoznik je nacionalna avio kompanija Air Tunisia, koja održava redovne linije prema ovoj destinaciji iz gotovo svih krajeva Evrope. Iz Beograda se obavljaju letovi od strane JAT-a dva puta tokom nedelje i to ponedeljkom i četvrtkom. Za avionsku kartu je potrebno izdvojiti od nekih 170 do 400 evra.
Plaže u Hamametu
Plaže Hamameta karakterišu širina, fini pesak, čistoća i uređenost zbog čega ih turisti i najčešće posećuju. Voda je čista i plitka. Plaže Hamameta omogućavaju bavljenje sportovima na vodi kao što je npr. ronjenje. Plaže su uglavnom javna dobra i turisti ih mogu posećivati potpuno besplatno. Danas je Hamamet okružen egzotičnim biljkama, cvećem i visokim palmama. U Hamametu su veoma očuvane ulice i građevine. I dan danas možete da uživate u šetnji kroz lavirint popločanih ulica, a da imate osećaj da se nalazote u prošlom veku. Plaže su veoma lepe i peščane, a obalu zapljuskuje čisto kristalno more. Time Travel je spremio veliki broj hotela za vas. Pozovite nas i rezervišite svoj aranžman jer vreme je za putovanja.


letovanje-tunis-hamamet 

 
Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024