top image

Letovanje Tunis Monastir 2024


Leto Tunis Monastir 2024 - Hoteli

Letovanje Tunis Monastir 2024 - Nekada je Monastir bio mala luka lokalnog mesta, a danas je pravi turistički centar koji prima veliki broj turista iz godine u godinu. Smešten je na obali Sredozemnog mora u istočnom delu Tunisa. Tačnije je ušuškan između dva zaliva Hammamet i Al Munastir. Poseduje veliki broj hotela koji se protežu 10 kilometara dugačkom obalom uz more. Plaže su posute belim sitnim peskom a more se prelama u najlepše tirkizne nijanse. Zanimljivost ovog grada je simbol bivšeg predsednika Republike Tunis, koji je ovde rođen, pa je samim tim ceo grad u njegovim simbolima. Skanes Monastir je mirna turistička zona smeštena nadomak dva grada. Monastira na jugu i Susa na severu. Ima niz odličnih hotela bogatog sadržaja. Skanes je pravo mesto za porodični odmor, i za sve one koji žele odmor u tihoj i prijatnoj atmosferi pored grandioznih maslinjaka koji ovom regijom dominiraju još od perioda Rimljana. U turističkoj zoni nalaze se brojne prodavnice suvenira i kafići, a obilazak je moguć i kočijama koje čekaju ispred hotela. Taksijem ili lokalnim prevozom lako i brzo se stiže do Monastira i Susa. Monastir je stari grad koji su osnovali Feničani, ali je najpoznatiji kao rodno mesto prvog predsednika Tunisa Habiba Bourgibe. U gradu se nalaze rodna kuća, džamija, pozlaćena statua i čuveni mauzolej Habiba Bourgibe, a mnoge ulice nose ime po članovima njegove porodice. Monastir ima lepu, delimično očuvanu medinu, u kojoj se nalaze brojne tkačke radnje i lokalne poslastičarnice. Najvažniji deo medine je ribat, najstariji u Africi, građen krajem VIII veka kao odbrambena tvrđava na obali. Korišćen je za snimanje brojnih filmova. U blizini ribata je Velika džamija iz IX veka. Šetalište kraj mora – korniš – pruža se između živopisne stare ribarske luke i moderne marine, a na obližnjem poluostrvu su ostaci rimskog grada.  Skanes Monastir je mesto koje preporučujemo za porodični odmor, kao i za one koji žele odmor u mirnoj i prijatnoj atmosferi. U turističkoj zoni možete pronaći veliki broj prodavnica suvenira i kafića, a obilazak možete obaviti i kočijama koje čekaju ispred hotela. Do Monastira i Souss-ea možete veoma lako i brzo stići taksijem ili lokalnim prevozom. Ostala popularna mesta u Tunisu su: Hamamet, Jasmin Hamamet, Port el Kantaoui, Sus i Mahdia... Monastir je stari grad koji su osnovali Feničani, ali je pre svega poznat kao rodno mesto Habiba Bourgibe, prvog predsednika Tunisa. U gradu čak i mnoge ulice nose ime po članovima njegove porodice. Nekada malo ribarsko mesto danas je jedno od najznačajnijih turističkih destinacija na mediteranu. Sam grad ima oko 70 000 stanovnika. U Monastiru ćete pronaći brojne tkačke radnje i lokalne poslastičarnice. Šetalište pored mora - korniš, prostire se između stare ribarske luke i moderne marine, a na obližnjem poluostrvu nalaze se ostaci rimskog grada. U našoj ponudi je veliki broj hotela u Tunisu sa all inclusive ili ultra all inclusive ponudom, noćenjem sa doručkom ili polupansionom.
Izaberite svoj hotel i pozovite Time Travel jer vreme je za putovanja.


letovanje-tunis-monastir 

 
Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024