top image

Letovanje Turska Alanja 2024


Leto Turska Alanja 2024 - Hoteli

Letovanje Turska Alanja 2024 -  je po mnogima najlepše letovalište u Antalijskoj regiji. Smeštena je u jugoistočnom delu Turske, na obali Sredozemnog mora. Alanja je veliko turističko letovalište, i vrlo popularno kada su u pitanju naši turisti. Do ove destinacije se stiže avionom, i to direktnim letom iz Beograda do Antalije, glavnog grada ove regije. Transfer od aerodroma u Alanji pa sve do Alanje traje oko 2 sata vožnje. Alanja je preporuka svima, jer je prilagođena destinacija svima. Veoma je popularna za mlade tursite jer može da se pohvali veoma dobrim noćnim životom. Alanja je preporuke i parovima koji žele kombinaciju mirnog, romantičnog i aktivnog odmora. A destinacija je preporuka i porodicama sa decom zbog bogatog sadržaja koji nudi ovaj grad i lepih peskovitih plaža sa postepenim ulaskom u more. Alanja je prepuna restorana, prodavnica, poslastičarnica, velikih supermarketa, butika i raznog drugog sadržaja. Poseduje široko popločano šetalište okruženo palmama i zelenilom, tik uz samu obalu mora. A sam grad je ispresecan mnogim ulicama koje su urbane i nude bogat sadržaj turistima. Alanja turistima nudi bogat izbor hotelskog smeštaja, od niske kategorizacije do vrhunske eksluzive. Ovaj grad poseduje Kleopatrinu plažu i plažu Alanja. Kleopatrina plaža je prtežno pekovita i poseduje lepi beli pesak. Dugačka je oko 3km. Alanja plaža je peščano-šljunkovita i veoma je dugačka. Neki delovi plaže su organizovani i poseduju suncobrane i ležaljke, dok su neki delovi plaže slobodni za turiste. Pored turističkog urbanog sadržaja, Alanja je bogata i istorijskim znamenitostima. Najatraktivniji istorijski simboli Alanje su: Zidine od 140 kula koje su prostiru na oko 6m dužine, otvoreni muzej, čuvena Crvena kula koja predstavlja glavni grada, Ic Kale-u prevodu „Unutrašnja tvrđava“. U neposrednj blizni Alanje se nalazi selo Mahmut Seydi, na oko 25 km od grada. Selo poseduje javno kupatilo i džamiju još iz 13. veka. Takođe je preporuka vožnja žičarom, koja se penje i spušta iz samog centra grada do tvrđave. Obavezno posetiti Damlataš pećinu, smeštenu u starom gradu Alanje, i par divnih restorana u okolini tvrđave sa kojih se pruža spektakularan pogled na grad koji u večernjim satima sija u milion boja. U ovoj regiji, Letovanje Alanja ima defintivno najveći izbor diskoteka u kojima je nezaboravan provod. Najbolje diksoteke se nalaze uz samu obalu mora i veoma su posećene u letnjim mesecima. Alanja je destinacija za sve, i sigurno ćete poželeti da se vratite u ovaj grad koji nikoga ne sostavlja ravnodušnim.

alanja pogled

alanja priroda

alanja brod

alanja more


od 604€
od 505€
od 749€
od 473€
od 486 EUR
od 540 EUR
od 494 EUR
od 471 EUR
od 473 EUR
od 809 EUR
od 829 EUR

 

 
Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024