top image

Letovanje Turska Antalija 2024


Leto Turska Antalija 2024 - Avionom

Letovanje Turska Antalija 2024 - Antalija kao glavni grad istoimene regije predstavlja „Sjajnu zvezdu Mediteranskog mora“. Ova destinacija je spoj ogromnog i urbanog grada sa najkluksuzinijim hotelima i dvnim plažama. Najlepši ukras Antalije je divna luka u podnožju grada, oko koje su ukrcavaju divni brodići, jahte i jedrilice. Iznad luke se prostire najlepši deo grada-stari Grad (oblast Kaleiči), u čijem delu se nalazi i Kaleiči tvrđava. Sa ovog mesta se pruža divan panoramski pogled na more i luku. Iz same luke ide gradski veliki lift koji je ceo u staklu, pa sa njim možete do centra grada direktno iz podnožja luke. Vožnja liftom sa podnožja pa do grada, na oko 1000m nadmorske visine predstavlja zaista spektakularan dozivljaj sa pogledom na divne predele tvrđave i luke. Stari grad je ispresecan uskim kaldrmisanim ulicama koje su prepune restorana, taverni i raznih radnji koje nude veoma bogat izbor robe. Ovaj deo grada je zadržao pravi turski tradicionalni duh. Novi deo grada je sušta suprotnost starom gradu, i on poseduje kafiće, elitne restorane, najbolje diskoteke i veliki broj tržnih centara sa najpoznatijim svetskim brendovima. U ovom mestu se nalaze dve plaže: Lara i Konjalti. Lara plaža je posuta sitnim belim peskom i veoma je popularna kod porodica malom decom. Ulaz u more je postepen, a voda je kristalno čista. Najpoznatiji i najluksuzniji hoteli su smešteni baš na ovoj plaži i zauzimaju svoj hoteslki deo koji je dostupan gostima. Konjalti plaža je smeštena zapadno od čuvene luke u Antalij. Neki deo plaže poseduje i mogućnost iznajmljivanja suncobrana i ležaljka, a veći deo plaže je slobodan za posetice. Ova plaža je nagrađena plavom zastavicom, i to zbog svoje lepote i čistoće. Voda je bistra i kristalna, ali je dosta hladnija u odnosu na druge plaže u Alanju. Na njoj se nalazi veliki broj kafića i beach barova u kojima možete da uživate u piću i hrani. Konjalti plaža je dosta popularna i kod turista koji uživaju u raznim sportovima na vodi, jer se na ovoj plaži nalazi jedan od najvećih vodenih parkova. Pored sadržaja za odrasle, ovaj vodeni park poseduje i bogat dečiji sadržaj. Pored tržnih centara, u Antaliji se nalaze i razni bazari u kojima možete da pazarite kvalitetan tekstil, svilu, lepe tepihe. Pored navedenih stvari koje su specifične u ovom delu Turske, tu je i čuveni turski čaj, alva i ratluk sa raznim uksusima. Pored romantičnih restorana, i lagane muzikice u barovima, Antalija može da se pohvali i odličnim diskotekama i klubovima u kojima trešti muzika do ranih jutarnjih sati. Najatraktivnija ulica za provod i zabavu je Kaleiči. Letovanje Antalija je odlična destinacija za sve tipove turista, jer će sigirno zadovoljiti svačije želje i prohteve.

letovanje-antalija-turska1letovanje-antalija-turska5

letovanje-antalija-turska2letovanje-antalija-turska6  


 

 
Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024