top image

Prag - Nova Godina 2024


Doček nove godine u Pragu 2024 - Prag je najveći i glavni grad Češke Republike, sa oko 1,2 miliona stanovnika. Nalazi se na reci Vltavi ,najvećoj reci u Češkoj, koja razdvaja Prag na 4 dela ( Stari Grad, Novi grad, Hradčani, Mala Strana). Osnovan je u 9.veku dolaskom Slovena u Češku. Prag predstavlja jedinstven kompleks kulturnih spomenika ,s jedne strane Karlovog mosta na reci Vltavi, a sa druge strane Stari Grad, galerija svih umetničkih stilova. Od 1992 godine centar Praga je proglašen svetskom kulturnom baštinom i pod zaštitom je UNESCO-a! Zbog svoje lepote i kulturnog blaga, 1992.godine UNESCO je stavio na listu kulturnog i prirodnog nasleđa čitav stari deo grada, sa preko 2000 istorijskih znamenitosti i retkih kulturnih vrednosti. Prag ima oko 30 muzeja i 160 umetničkih galerija. .
Za milione posetilaca nezaobilazna je šetnja Hradčanima, jednoj od najvećih tvrdjava na svetu, prelazak preko čuvenog Karlovog mosta, slikanje sata Orloj na Gradskoj kući, istraživanje uskih, kratkih i romantičnih uličica u Jevrejskom kvartu, i u starom delu grada, sa brojnim nacionalnim restoranima i pivnicama. Poseban doživljaj je sesti u najstariju pivnicu u gradu, „U Fleku“, naručiti specijalno crno pivo, a tu su i specijaliteti po brojnim restoranima: Vaclavske kobasice (na istoimenom trgu), gulaš sa kneglama, kolenice, čorba u posudi od hleba... a u svakom baru ćete naći „Becherovku“- alkoholno piće od biljaka.
Šoping zone su najzanimljivije oko Trga Vaclavske namesti i na trgu Republike. Ostalo je zapisano da su Pragom šetali i divili se Betoven, Dostojevski, Rodin, Čajkovski, Oskar Kokoška....pa dodjite, prošetajte i Vi! Kako god i kad god da ga obidjete, poželećete opet da mu se vratite.… jer proročanstvo je reklo da će slava ovog grada nadmašiti sjaj nebeskih zvezda…
POPUSTI I DOPLATE:
• deca do 10 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 15 €,
• putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust 20 € (sobe na upit)
• doplata za 1/1 sobu 80 €.

ARANŽMAN OBUHVATA:
• prevoz turističkim autobusom na datoj relaciji (AC, TV, dvd),
• smeštaj u Pragu u hotelu sa 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto),
• gradsku turističku taksu
• smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
• razgledanja i obilaske prema programu,
• usluge lokalnog vodiča,
• usluge pratioca grupe tokom putovanja,
• agencijske usluge.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
• individualne troškove,
• međunarodno zdravstveno osiguranje: Za osobe do 19 godina 955,00 dinar, od 19 do 70 godina 1.432,00 dinara i od 71 do 86 godina 2.865,00 dinara. Doplata 30% od cene osiguranja za osiguranje od COVID -19.
• fakultativne izlete.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA (deca 2-12 godina ostvaruju popust):
• Karlove Vari - 25 € odrasli/ 15 € deca,
• Pivnica (večera i jedno pivo) - 20 € odrasli/ 15 € deca,
• Poseta Drezdenu – 30 € odrasli/ 20 € deca,
• Vožnja brodom po Vltavi - 10 € odrasli/ 8 € deca
Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 25 putnika.

Smeštaj u nekom od navedenih hotela ili sličnom:
Hotel Abito 3* se nalazi na 10ak km od centra. Sa autobuske stanice, koja se nalazi ispred hotela, do centra se stiže za 20-ak minuta vožnje. Svaka soba poseduje TWC, LCDTV, mini frižider. Više o hotelu na http://www.hotelabito.cz
Hotel City Central 3*nalazi se u samom centru Praga. Sve sobe sadrze TWC, TV, WiFi. Više o hotelu na https://www.city-central.cz/cs/
Hotel Globus 3* - nalazi se u mirnom delu Praga, na 8km od centra. Do centra grada stize se za 15-ak minuta vožnje.
Svaka soba poseduje TWC, SATTV, telefon. Više o hotelu na: http://www.hotel-globus.cz/en/
Hotel Amedia Express 3* - nalazi se na 500m od Tržnog centra-Chodov i od stanice metroa Chodov (na liniji C). Do centra
Praga stiže se za 20-tak minuta vožnje metroom. Sobe su klimatizovane, svaka sadrži TV, sopstveno kupatilo sa tuš kabinom.
Više o hotelu na: https://amediahotels.com/de/tschechien/prag
Hotel Olympik Congress 4* -se nalazi u blizini metro stanice Invalidovna. Do centra grada se stiže za 10-ak minuta vožnje metroom.
Svaka soba poseduje TWC, LCD TV, sef, mini frižider. Više o hotelu na https://www.olympik.cz/en/congress/
Minimum za realizaciju putovanja je 50 putnika.
Više informacija za ulazak u Češku: mfa.gov.rs/lat/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama/ceska-republika


MOGUĆI NAČINI PLAĆANJA:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja,
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana.
3) putem profakture direktno na račun agencije Time Travel.


AUTOBUSKI PREVOZ

SIGURNI POLASCI IZ NIŠA, ALEKSINCA, POJATA, PARAĆINA, ĆUPRIJE, JAGODINE I ČAČKA – DOPLATA 25€; BATOČINE I KRAGUJEVCA - DOPLATA 20€; MARKOVCA, VELIKE PLANE, POŽAREVCA I SMEDEREVA- DOPLATA 15€;
U slučaju manjeg broja putnika iz navedenih gradova isti se transferišu do Beograda i nazad
*Napomena za prevoz iz Novog Sada: Polazak je ispred bivše AS ATP Vojvodina (podložno promeni)


NAPOMENA: U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Agencija zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours Plus, licenca OTP 222/21. Ovlašćeni subagent Time Travel.


1. Dan: BEOGRAD
Polazak iz Beograda u 19:00 h (podložno promeni) sa parkinga muzeja 25 maj-Kuća cveća. Noćna vožnja kroz Mađarsku, Slovačku i Češku uz kraće pauze radi odmora.

2. Dan: PRAG
Dolazak u Prag u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada sa lokalnim vodičem: Obilazak Hradčanskog trga na kome se nalaze prelepe palate Swarcenberg, Toskanska, Martinicki, nadbiskupska, stub kuge. Poseta praškom dvorcu (rezidencija češkog predsednika), zatim katedrali Svetog Vida. Šetnja pored zlatnog portala, kraljevske palate, bazilike Svetog Đorđa, Lobkovič palate, crne kule. Panorama na Prag iz bašte na valeh. Prelepa valdštajnska palata sa ogromnim parkom iz 17.veka, Hergertova ciglana, najtesnija ulica u Pragu, mala venecija, certovka, kampa, Karlov most, Karlova ulica, Klementinum (Narodna biblioteka), Starogradski trg sa čuvenim astronomskim i astrološkim satom Orloj. Zatim Karlov univerzitet, staleško pozorište i vaclavski trg sa narodnim muzejom. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. Dan: PRAG – DREZDEN - PRAG
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak u Drezden. Drezden je četvrta po veličini urbana regija u Nemačkoj, posle Berlina, Hamburga i Kelna. Zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazivan je i Firencom na Elbi. Grad ima mnogo baroknih zdanja: Opera Zemper, Palata Cvinger (u kojoj je 5 muzeja), Bogorodičina crkva, Dvorska crkva, Rezidencijalna palata (danas državni muzej u okviru koga je i Zeleni trezor), palata Tasenberg (danas hotel Kempinski), deo nekadašnjih gradskih zidina, Agustov most). Slobodno vreme. Povratak u Prag u večernjim časovima. DOČEK NOVE 2023. GODINE. Noćenje Fakultativno: Odlazak u pivnicu. Noćenje.

4. Dan: PRAG - KARLOVE VARI - PRAG
Doručak. Fakultativno: Odlazak na izlet u Karlove Vari – jednu od najlepših banja Evrope. Povratak u Prag. Fakultativno: Odlazak u pivnicu.

5.Dan: PRAG
Doručak. Fakultativno: Vožnja brodom po Vltavi. Slobodno vreme. Polazak za Beograd u kasnim popodnevnim časovima. Noćna vožnja uz kraće pauze radi odmora.

6. Dan: BEOGRAD
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

....

 

 


Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2023