Deset savršenih razloga da letujete u Egiptu

Deset savršenih razloga da letujete u EgiptuZašto je Egipat jedna od najpopularnijih turističkih destinacija? Navešćemo 10 razloga, zbog kojih ova destinacija prima veliki broj tirista u toku cele godine.

1. Sezona traje duže. Ono što je specifično za Egipat je da sezona traje od polovine marta, pa sve do kraja novembra. Imate širu mogućnost izbora termina vašeg letovanja kada je ova destinacija u pitanju. Tamo je uvek toplo, a pogotovo u julu i avgustu. U ostalim mesecima je savršena temperatura, topla i prijatna za sunčanje i kupanje.

2. All inclusive koncept. Gotovo svi hoteli u poznatim letovalištima u Egiptu su na bazi all incluisve usluge. Ovo je velika prednost jer nema kuvanja, pripreme hrane i razmišljanja gde ići i šta jesti. U okviru svog izabranog hotela imate sve. Od samog doručka, ručka, večere, užina i pića, nećete razmišljati o ovoj vrsti obaveze.

3. Avio prevoz. Do ove destinacije dolazite relativno brzo, avio prevozom. Nema dugih putovanja, prelaska granica i pauza. Sednete u avion i za samo par sati ste u svom letovalištu.

4. Sadržaj u hotelima. Hoteli u Egiptu imaju bogate sadržaje. To su uglavnom veliki hotelski kompleksi i resorti sa mnogobrjnim sadržajima. U okviru hotela možete imati: bazene, restorane, snack barove, terene za sport, tematske večeri, fitnes centre, teretane, diskoteke. Ovi hoteli vam omogućavaju jedan zabavan vid boravka.

5. Izleti. Hurgada je jedna od najpoznatijih letovališta. Sa ove dobro poznate destinacije možete uplatiti par neverovatnih izleta koji će vam ceo život ostati u sećanju. Najtraženiji i najpopularniji izleti iz Hurgade, koje toplo preporučujemo su: poseta Kairu i čuvenim piramidama, Rajsko ostrvo, Orange Bay, Luksur, Mega Safari-nezabaravna vožnja kroz pustinju - Saharu.

6. Toplo more. More je neverovatno toplo za kupanje u svim periodima u toku godine. Ovo je pravi raj za one koji uživaju u kupanju i sunčanju.

7. Bogat sadržaj za decu. Mališani će se u Egiptu zabaviti na pravi način. Veliki broj hotela u svom sastavu ima aqua parkove i bazene za decu. U sklopu pojedinih hotela imate i razne sadržaje, poput: dečjih igraonica, animacija za decu, mini bioskopa i ostalih sadržaja gde mlađoj populaciji nikako neće biti dosadno.

8. Povoljno letovanje. U Egiptu, posebno Hurgada ima odličan balans cene i usluge. Po povoljnim cenama možete da rezervišete neki hotel kategorizacije 4*/5* i to na bazi all incluisve usluge sa uključenim avio prevozom. Ovo je idealan odmor sa kompletnom uslugom po super ceni.

9. Bogat sadržaj za mlade. Kako za decu, tako je Egipat popularan i kod mladih. U Hurgadi, gde je i najveći broj hotelskih kapaciteta, ima puno sadržaja za mlade. Ima par dobrih noćnih barova i diskoteka gde će se mlađa populacija super zabaviti. Pojedini hoteli u Hurgadi imaju diksoteke i u okviru hotelskog kompleksa.

10. Lepe plaže. Ono što je takođe primamljivo turistima, su lepe plaže Crvenog mora. Uglavnom, svaki od hotela ima svoju privatnu plažu sa ležaljkama i suncobranima. Plaže su uređene i peskovite. Egipat je poznat i po koralnim i morskim grebenima pa je samim tim i pogodan za ronjenje.
Ovo su neke relane prednosti Egipta, zbog kojih bi ste trebali da svoje letovanje provedete baš ovde.

 

Teme

 

Srodne Objave

 • Jun 06 2024
  Pet jednostavnih recepta grčke salate Blog

  Pet jednostavnih recepta grčke salate

  Pet jednostavnih recepta grčke salate Grčka je jedna mediteranska zemlja. Njeno područje predstavlja čitavo bogatstvo...

 • Jan 16 2024
  Zejtinlik - njegova kratka priča Blog

  Zejtinlik - njegova kratka priča

  Zejtinlik - njegova kratka priča Veliki broj turista odlazi u Solun sa namerom da poseti Srpsko vojničko groblje...

 • Jan 16 2024
  Top 10 hotela u planinskom centru Bansko

  Top 10 hotela u planinskom centru Bansko

  Top 10 hotela u planinskom centru Bansko Bansko je poznati turistički centar u Bugarskoj. Veliki broj ljudi iz naše...

 • Sep 07 2023
  Rajska mesta na Lefkadi idelana za prosidbu lepše polovine

  Rajska mesta na Lefkadi idelana za prosidbu lepše polovine

  Rajska mesta na Lefkadi idelana za prosidbu lepše polovine   Ostrvo Lefkada je jedno od najlepših i...

 

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024