top image

Letovanje Grčka Asprovalta 2024


Leto Grčka Asprovalta 2024 - Apartmani


Letovanje Grčka Asprovalta 2024 - Asprovalta je jedno veoma poznato grčko letovalište koje je jako popularno kada su srpski turisti u pitanju. Nalazi se na oko 70km od Soluna i isto toliko od poznatog prelepog grčkog grada Kavale, koji odiše svojom posebnom lepotom u kojem posebno dominiraju lepe kućice sa belim krovovima. Asprovalta je pravi morski grad sa prelepim širokim i popločanim šetalištem uz samo more. Na samom šetalištu nalazi se veliki broj restorana, kafića i beach barova. U centru Asprovalte je prelepa fontana, a u okolini su razni sadržaji za decu, od dečijih igraonica do igrališta na otvorenom. Plaža u Asprovalti je pretežno peščana a manjim delom šljunkovita i postepeno se ulazi u vodu. Na plaži imate suncobrane i ležaljke koj su beslatni uz piće, a svakako postoji i deo plaže koji je raspoloživ turistima koji ne žele da koriste ležaljke. Asprovalta sadrži glavnu ulicu koja u toku letnje sezone vrvi od ljudi. Ovde možete naći veće super markete, razne radnje, butike, kafiće, restorane, taverne i ostale sadržaje. Asprovalta je odlična za porodice sa decom, ali isto tako ima dosta toga da ponudi i mladima koji vole dobar provod. Na samo 2km od Asprovalte nalazi se Nea Vrasna, simpatično turističko mesto koje je lepo uređeno i može da ponudi dosta sadržaja kako za decu tako i za odrasle. Ukoliko se uželite male promene, šetajući lepim popločanim šetalištem lako možete doći do Nea Vrasne.
Plaže koje preporučujemo u okolini Asprovalte:
Milies
Nalazi se na izlasku iz Stavrosa, u pravcu ka Olimpijadi i Uranopolisu, u naselju Milies, udaljena oko 1km od centra Stavrosa. Plaža je duga oko 2km i uglavnom široka, ali postoje i delovi na kojima je izuzetno uska. Peščana je, a u nekim, uglavnom rubnim i užim delovima, mogu se naći kamenje i stene koje joj daju divlju notu. Plitko more pogodno je za decu, a izuzetno čista i bistra voda nagrađena je Plavom zastavicom. Organizovana je, na pojedinim delovima nalaze se ležaljke i suncobrani, a ima i slobodnih delova, tu je i teren za odbojku na pesku i dečiji parkić. Oni koji vole da se osame na plaži, mogu da nađu ovde svoj kutak i uživaju u tišini u pogledu na more i bujno zelenilo i planinu u zaleđu. Plaža je lako dostupna.
Nea Vrasna
Plaža ovog mesta se nastavlja na plažu u Asprovalti. Sama mesta su udaljena svega nekoliko stotina metara i povezana plažom, šetalištem i ulicom. Plaža je duga i široka, uglavnom peščana, a negde i šljunkovita. More je besprekorno čisto, nosilac Plave zastavice za kvalitet i ne mnogo plitko. Ukoliko imate sreće, ovde možete da vidite i delfine koji se igraju u daljini. Na plaži se nalazi nekoliko barova, tuševi, u nekim delovima ima ležaljki i suncobrana koji se besplatno koriste uz naručeno piće u kafiću. Plaža je dovoljno velika i na njoj nema gužve, pa je idealna za porodice sa decom i one koji žele da pobegnu od galame, kao i za sportove na pesku. U blizini plaže nalaze se restorani, prodavnice, marketi, pekare, vile, a za najmlađe tu je i luna park. Lako je dostupna, sa mogućnosću parkiranja blizu plaže.
Platania
Ova plaža se nalazi u Stavrosu, nedaleko od centra, u pravcu ka Olimpijadi i Uranopolisu. Plaža je veoma popularna i specifična zbog parka i šume platana u kojoj se plaža i nalazi. Zbog bujnog zelenila i stogodišnjih stabala platana, ovo mesto predstavlja i svojevrsnu vazdušnu banju. Plaža nije mnogo velika, duga je oko 1km i široka nekoliko metara, mada je na pojedinim delovima uska. Peščana je, more je kristalno čisto i pliće, pa je zbog svih kvaliteta nosilac Plave zastavice. Na samoj plaži postoji prirodni hlad, kao i ležaljke i suncobrani koji mogu da se koriste besplatno uz konzumaciju pića. Tu su i barovi, mreža za odbojku na pesku, a u parku je i teren za košarku, za one koji vole aktivniji odmor. Za ljubitelje šetnje i odmaranja, duž plaže je i uređena staza za šetnju, a u parku klupice za odmor. U blizini su prodavnice, marketi, dečije igraonice, vile za smeštaj, restorani, taverne… Plaža se posebno preporučuje ljubiteljima prirode. Lako je dostupna, nalazi se na nekoliko desetina metara od puta, a ima i mogućnost parkiranja u hladu platana.
Rihios
Plaža Rihios je jedna od tri plaže u Stavrosu. Od centra Stavrosa se nalazi u pravcu ka Asprovalti i Vrasni. Od Asprovalte je udaljena oko 7 km. Poznata i kao gradska plaža mesta Stavros, a ime je dobila po rečici Rihios koja se nedaleko odavde uliva u zaliv Stimonikos. Ova plaža duga je oko 1 km, široka je i prostrana. Prekrivena je peskom, more je veoma plitko, pa je plaža idealna za malu decu i neplivače, kao i za sve one koji vole da se brčkaju u plićaku. Organizovana je, na plaži postoje ležaljke i suncobrani koji se iznajmljuju ili se koriste besplatno uz piće naručeno u obližnjem baru. Takođe, postoje i izdvojeni delovi na kojima je moguće doneti sopstveni suncobran. Voda je topla, bistra i čista, a kvalitet mora i plaže nagrađivan je Plavom zastavicom. Za ljubitelje sportova na pesku, ovde se nalazi i teren za odbojku. U blizini plaže nalaze se prodavnice, restorani, marketi, kafići i diskoteka, vile, hoteli… Tu je i veliki park, sadržaji za zabavu dece, kao i mala marina. Plaža je, kao i samo mesto, veoma lako dostupna.
Seraiki
Ova plaža pripada opštini Dimos Volvis. Udaljena je od Soluna oko 80 km, a od centra Asprovalte samo 2 km, u pravcu ka Kavali. Plaža je nosilac međunarodne nagrade Plava zastavica, zbog izuzetne čistoće. Nije organizovana, nema ležaljki i suncobrana, kao ni kafića, restorana, pa treba poneti sa sobom sve potrebno za boravak na ovoj plaži. Plaža je duga, široka, peščana, u nekim delovima i šljunkovita. Idealna je za sve one koji vole da se osame i uživaju u miru na plaži.
Vrasna Paralia
Plaža ovog malog mesta, smeštenog između Nea Vrasne i Stavrosa, je duga i široka, prekrivena peskom i kombinacijom peska i šljunka. More nije plitko, ali je veoma čisto, pa i ovaj deo obale godinama dobija Plavu zastavicu. Zbog vetrova i morfologije tla, česti su i veliki talasi, pa ljubitelji sporta ovde mogu da uživaju u sportovima na vodi, surfingu i skijanju na vodi, kao i u odbojci na pesku. Nedaleko od plaže se nalazi mali trg, park, nekoliko restorana, prodavnica, pekara. Plaža, koju lokalno stanovništvo zove i Paragakia, je organizovana, tu su tuševi, ležaljke i suncobrani i nekoliko barova. Na plaži nema gužve i buke i preporučuje se turistima koji žele miran odmor. Ovo, isključivo turističko mesto koje živi samo leti, lako je dostupno.
Time Travel vas vodi u nezaboravnu avanturu jer vreme je za putovanja.

letovanje-grcka-asprovalta1

letovanje-grcka-asprovalta3

40m od plaže
150m od plaže
20m od plaže
100m od plaže
20m od plaže
20m od plaže
30m od plaže
140m od plaže - Lux
80m od plaže
20m od plaže
50m od plaže
150m od plaže
230m od plaže
50m od plaže
50m od plaže
Na plaži
Na plaži
100m od plaže
150m od plaže
50m od plaže
U centru
150m od plaže
80m od plaže
40m od plaže
220m od plaže
40m od plaže
12 noći
Na plaži
60m od plaže
80m od plaže
20m od plaže

 

 
Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024