top image

Letovanje Grčka Ios 2024


Leto Grčka Ios 2024 - Avionom


Letovanje Grčka Ios 2024 - Ostrvo Ios je jedno od najlepših u oblasti Kiklada. Poseduje prelepe plaže, slikovito Grčko selo Hora koje obavezno treba posetiti, a posebno je poznato po bogatom noćnom životu. Ios uglavnom posećuju mladi i svi oni koji uživaju u noćnom provodu. Posebno su poznate žurke, koje startuju kao dnevna varijanta u Milopotasu i završavaju se duboko u noć. Osim noćnog života, Ios turistima nudi i mirna opuštajuća mesta sa izolovanim uvalama i plažama gde je more tirkizno plavo , a plaža posuta mekanim sitnim peskom.
Hora - ili grad Ios je popularno mesto koje je od gradske luke udaljeno svega 20-ak minuta lagane šetnje. Ovom slikovitom selu posebnu lepotu daju male kockaste kućice sa ravnim krovovima i popločane uličice, gde je svaka ploča oivčana belom bojom. Ovako uređeno mesto je predivno za šetnju i sigurno će vas očarati. Poseban prizor ovog mesta je Panagia Gremoitissa, najviše mesto u selu, sa kojeg se pruža fascinatan pogled, pogotovo u ranim večernjim satima kada sunce zalazi. Hora je okićena svojim bojama i zadržala je istorijski tradicionalni grčki igled. Posebno je lep venecijanski dvorac koji je polusrušen i ponosno se uzdiže na brdu iznad sela. U Hori su poseban simbol prelepe bele vetrenjače iza kojih se nalazi spektakularni anfiteatar na otvorenom, gde se u toku letnjih meseci održavaju razne manifestacije i koncerti.
Ormos je drugo mesto po veličini na ostrvu Ios. Nalazi se u istoimenoj uvali i predstvalja prirodnu luku ostrva. Ovo mesto je kaskadno raspoređeno i nalazi se na izvišenju sa kojeg se pruža divan pogled na more. Poseduje glavni trg na kojem se nalaze radnje, taverne, kafići, restorani, supermarketi, prodavnice.
Ostrvo Ios je deo ostrva Kiklada koji se nalazi na koordinatama 36°43′ N 25°20′ E. Poznat je po intenzivnom noćnom životu u kojem možete uživati u turističkom centru Mylopotas kao i u luci Ormos.
Prevoz na Iosu:
Autobusi voze svakih 15 minuta između Ormosa, Hore i Mylopotasa. Svakih sat vremena saobrać i autobus između Ormosa i Koumbare.
Lokalni autobusi se zaustavljaju ispred hotela na putu do svojih destinacija.
Privatni izleti autobusom dostupni su svaki dan od Ormosa, Hore i Mylopotasa do plaža Manganari i Agia Theodoti.
Informacije o redu vožnje i cenama putnih karata možete pronaći u bilo kojoj turističkoj agenciji na Iosu.
Broj taksi vozila je ograničen ali voze do Ormosa, Hore, Mylopotasa, plaža Agia Theodoti i Manganari.
U Ormosu i Hori možete iznajmiti motocikle i automobile.
Taksi brodovi voze redovno od Ormosa do plaže Manganari i ostalih plaža na Iosu.
Time Travel vas vodi u nezaboravnu avanturu jer vreme je za putovanja.

letovanje-grcka-ostrvo-ios-avio-prevoz-hoteli-smestaj-povoljno-apartmani-first-minute

letovanje-grcka-ostrvo-ios-avio-prevoz-hoteli-smestaj-povoljno


Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2023