top image

Letovanje Grčka Krf 2024


Leto Grčka Krf 2024 - Avionom / Autobusom


Letovanje Grčka Krf 2024 - Krf je jedno od najlepših i najpoznatijih grčkih ostrva koje pipada jonskom arhipelagu. Svojom sutentičnom lepotom i bogatim sadržajima ostavlja bez daha. Krf je istorijski simbol koji poseduje crkve, palate, spoemnike i razne znamenitosti koje su obeležje istorije. Najznačajniji i najpoznatiji simbol Krfa je čuvena Plava grobnica – obeležje stradanja srpskih ratnika tokom prvog svetskog rata. Pored bogate istorije obiluje neverovatnom prirodnom lepotom, prepun je zelenila, cveća, platana, palmi, četinara i krase ga autentične šljunkovite i peščane plaže. Pored glavnog istoimenog grada Krfa, ima puno atraktivnih turističkih mesta koja su omiljena kada su u pitanju srpski turisti. Najpoznatija mesta su: Dasia, Ipsos, Guvia, Barbati, Agios Ioanis Peristeron, Moratitika.
Dasia je jedno od najpopularnijih turističkih destinacija na Krfu. Od Grada Krfa je udaljeno 12km i nalazi se na severoistiku ostrva. Dasia u prevodu znači šuma, što i opisuje samo mesto jer je okruženo zelenilom ,četinarima, palmama i raznom bujnom vegetacijom. Dasia je preporuka porodicama sa decom zbog prirodnog hlada na plaži i postepenog ulaska u vodu, što je za decu savršeno. Odlično je povezano sa ostalim mestima, pa je samim tim savršena baza za obilazak čitavog ostrva i okolnih plaža. Plaža u Dasiji je peščano – šljunkovita i nalazi se uz sam put. Na plaži su načičkani restorani, kafići i barovi. Preporuka je svima, jer je savršeno mesto za odmor, a isto tako nudi i bogat sadržaj za one koji vole aktivnije letovanje.
Ipsos je destinacija za mlade. Veoma je popularna kod mladih zbog bogatog noćnog života. Poseduje puno diskoteka, barova, kafića i klubova. Od glavnog grada Krfa, Ipsos je udaljen svega 5km, i veoma često se obraća lokalni autobus koji vozi u oba smera. Pored bogatog sadržaja za mlade, mesto je idealno i za decu jer poseduje Aqualand sa raznim sadržajima. Mesto je konstatno puno i u sezoni ovde bude velika gužva sve do jeseni. Pored noćnog provoda, Ispos sadrži i brojne restorane, taverne, radnje sa suvenirima, butike i mnogo toga. Plaža se nalazi uz sam put kojim prolaze vozila i prostire se dužinom celog mesta. Uska je i većim delom je šljunkovita, ali veoma lepa jer je posuta malim šarenim kamenčićima. Voda je izrazito kristalna i čista. Ulazak u more je postepen sa dugačkim plićakom. Ima dosta sadržaja na plaži i vodenih sportova. Ukoliko želite da iznajmite suncobrane i ležaljke, možete na ovoj plaži uz doplatu. Posebnu lepotu plaže daje mala ribarska luka koja se nalazi na levoj obali.
Guvia je nekadašnje ribarsko mesto koje je danas preraslo u pravu turističku destinaciju. Od grada Krfa je udaljeno svega 8km i predstavlja jednu od glavnih marina na čitavom ostrvu. Plaža je mala i šljunkovita. Poseduje ležaljke i suncobrane, ali u okolini mesta postoje prave rajske plaže koje ne mogu da se uporede sa ovom u Guviji. Jedna od poznatijiih i najlepših plaža Krfa je Kontokali i nalazi se u neposrednoj blizini Guvije. Mesto je malo ali ima dosta sadržaja, poput restorana, klubova, taverni, kafića, supermarketa, raznih prodavnica. Iako je malo mesto, odlična je polazna tačka za obilazak ostrva.
Grad Krf je pravi spoj antičke lepote sa kombinacijom istorijskih znamenitosti i bogate prirode, zelenila, kaldrmisanih ulica okićenih šarenim cvećem. U ovom gradu se spajaju različite kulture, poput Vizantije, Engleske, Francuske, Italije. U ovom gradu vlada jedan poseban duh i posebna energija koju istisnki treba osetiti i doživeti. Prava impresija su plavo bele boje koje preovladavaju čitavim gradom. Krf je veliki grad i okružen prelepim trgovima, uskim popločanim uličicama. U čitavom gradu preovladava kaldrma i kamene građevine. Preporuka je posetiti ovaj nesvakidašnji grad koji će vas vratii u neka davna vremena. Pored istorijskih obeležja, Krf poseduje divne grčke restorane u morskom stilu, taverne, razne prodavnice, butike i puno različitih sadržaja.
Agios Georgios – se nalazi na jugozapadu ostrva i od glavnog grada Krfa je udaljen oko 35km. Mesto je ušuškano u zelenilo i bogato je maslinjacima. Plaža je peščana i smatra se za jednu od najlepših na čitavom ostrvu, što opravdava plava zastavica koju sa ponosom nosi. Mesto je malo i mirno pa je preporuka za porodičan i mirniji odmor. Uz samu obalu se nalazi divno šetalište koje poseduje grčke restorane, taverne, barove i razne radnjice. Prpeoruka svima onima koji nisu ljubitelji noćnog provoda i potreban im je pravi odmor.
Benices je mesto koje se nalazi na istočnoj obali Krfa. Od istoimenog glavnog grada je udaljeno svega 12km. Od malog ribarskog mesta, Benices je prerastao u pravu turističku destinaciju. Ovo mesto krasi prelepa marina koja mu daje autentičnost i lepotu. Ima puno restorana, taverni , suermarketa, suvernica, butika i raznih radnji. Plaža je kombinacija šljunka i peska, veoma je lepa i čista, i ponosni je nosilac plave zastavice. Ovde postoji mogućnost raznih vodenih sportova. Mesto je veoma mirno i pružiće vam pravi odmor za dušu i telo. Preporuka je porodicama sa decom i parovima.
Barbati je severno mesto koje je od glavnog grada Krfa udaljeno oko 20km. Mesto je malo ali veoma sipmatično i zadovoljava sve osnovne potrebe turista za ugodan boravak. Plaža u Barbatiju pretežno šljunkovita ali veoma čista i lepa, i poseduje plavu zastavicu. Iako je u pitanju malo mestašce, poseduje veliki broj taverni, kafića, restorana, supermarketa. Savršeno je za porodična letovanja i sve one koji žele pravi odmor u miru i tišini.
Agios Ioanis Peristeron je malo mestašce na istoku Krfa. Odlično je locirano, i za sve one koji žele gužvu i obilazak divnog istorjsikog velikog mesta, tu je glavni grad Krf na svega 16km od Agios Ioanisa. Pored glavnog grada Krfa, tu je i veće mesto Benices, na svega 3km udaljenosti. Po svemu sudeći ovo mesto je spoj mirnog i urbanog odmora pa je samim tim preporuka svima. Ono šte je autentično za ovo mesto je gusta borova šuma koja se spušta sve do same plaže i daje ovom mestu poseban šmek i prijatnu klimu za boravak. Plaža je posuta šljunkom, a more je veoma čisto i prozirno. Mesto će vam pružiti opuštajući odmor i pravo uživanje u mirisu borova i mora.
Moraitika je malo simpatično mesto ali prepuno svega. Ušukano je u svoj mir, izvan saobraćajnih puteva pa je samim tim pravi izolovani raj i stvoreno mesto za uživabje i odmor. Odlično je snabdeveno, i ovde možete ispuniti svoje najosnovnije poterebe. Ima puno restorana, kafića i barova ako želite dobru zabavu i ukusnu tradicionalnu grčku hranu. Plaže je veoma široka i peščana sa malo šljunka, dok je ulazak u vodu postepen sa dugim plićakom. Na plaži postoji slobodni deo za posetioce, a isto tako postoji u ogućnost iznajmljivanja suncobarana i ležaljki. Moraitika je savršena za porodična letovanja i za parove.

letovanje-grcka-ostrvo-krf-avionski-autobuski-sopstveni-prevoz-smestaj-hoteli-apartmani-povoljno

letovanje-grcka-ostrvo-krf-avionski-autobuski-sopstveni-prevoz-smestaj-hoteli-apartmani


Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2023