top image

Letovanje Grčka Pilion 2024


Leto Grčka Pilion 2024 - Apartmani

Letovanje Grčka Pilion 2024 - Pilion je prelepi zeleni biser kombinacije Jonskog mora i bujne vegetacije. Ovo poluostrvo je smešteno izmedju dve metropole Soluna i Atine. Obiluje neverovatnom prirodnom lepotom, bujnom vegetacijom, prelepim peščanim plažama. Zelenilo i morska voda, ovom mestu daje poseban šmek i ugođaj. More je u ovom delu Grčke izrazito čisto i poseduje najlpešu smaragdno zelenu boju koja se preliva u plave nijanse po kojima je Jonsko more i prepoznatljivo. Legenda kaže da je planina Pilion bila letnjikovac bogova sa Olimpa. Odmor proveden na Pilionu biće sigurno nezaboravan, bilo da je u pitanju leto ili zima. U vreme letnjih meseci, rajska lepota plaža, nesagledive zelene površine i očuvana priroda, predivno more, ostavljaju bez daha i učiniće vaš odmor nezaboravnim. Ali, i za vreme zime, ova prelepa planina i njene snežne padine, pružaju velike mogućnosti za skijanje na savršeno organizovanim ski-stazama. Pilion je gusto pošumljena planina, koju karakterišu uglavnom šume hrasta, bukve, javora, ali i kestena i platana. Na Pilionu se nalaze i brojni izvori, klisure, potoci, a na njegovoj teritoriji smeštena su i 24 sela, koje karakteriše tradicionalna pilionska arhitektura, kamene zgrade napravljene od sivog, plavog ili zelenog argilošista i crvene gline. Zgrade se, uglavnom, grade na padinama, i sve imaju terase što im omogućava fantastičan pogled na okolinu. Pilion ima izuzetno zdravu i umerenu klimu, a karakterišu je topla leta i hladne zime. Pod uticajem je šumovite planine i Egejskog mora, pa dolazi do velikih varijacija između sezona. Prijatnije je posetiti Pilion tokom letnjih meseci, jer temperatura tada ne prelazi 26 C, što je vrlo prijatno ukoliko želite pobeći od vrelog asfalta i uživati u svežini šuma. Temperatura preko 30 C može se javiti u julu i avgustu. Što se tiče zimskog perioda, najniža temperatura je oko 7 C i dosta je blaga, posebno na zapadnoj strani Piliona koji je zaštićen od hladnih vetrova koji dolaze s mora. Najatraktivna mesta Piliona koja su u ponudi turistima su: Kala Nera, Afitos i Milina. 
Kala Nera se nalazi od poznatog i većeg mesta Volos svega 20km udaljenosti. Pravi je izbor svima koji žele miran i opušten odmor. Plaža u Kala Neri je dugačka i peščana, a u samom mestu su načičkane taverne u grčkom stilu, pa samim tim odiše pravom morskom atmosferom.
Afitos je od Kala Nere udaljen svega 7km i pravi je beg od gužve i vreve. U ovom mestu turisti mogu da uživaju u lepoj pečanoj plaži i da se kupaju u kristalnom čistom moru.
Milina je malo mestašce smešteno na jugu Piliona. Ovo mesto se izdvaja od drugih i prepoznatljivo je po tome što ovde dominira pravi grčki duh.
Za sve one koje inspiriše agzotična priroda, čisto more i peščane plaže, miris mora u kombinaciji sa mirisom borove šume, Pilion je prava destinacija.
Time Travel vas vodi u nezaboravnu avanturu jer vreme je za putovanja.

letovanje-grcka-pilion

letovanje-grcka-pilion-naslovna1


Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2023