top image

Letovanje Grčka Siros 2024


Leto Grčka Siros 2024 - Avionom

Letovanje Grčka Siros 2024 Aranžmani - Siros je veliko ostrvo i predstavlja glavno ostrvo regije Kiklada. Od Atine je udaljeno oko 150km i na ovom ostrvu je polovina meštana katoličke veroispovesti, što ovo ostrvo čini i specifičnim mestom. Siros poseduje veliki broj brodogradilišta što podrazumeva ekonosmki razvoj i sam doprinos ekonomiji. Ovo ostrvo je jedno od retkih ostrva koja su naseljena još u kamenom dobu, što dokazuju razna istorisjka i arheološka nalazišta. Najpoznatija turistička mesta Sirosa su: Ermoupolis, Galisas, Azolimnos, Kini.
Ermoupolis je glavni grad ostrva sa prelepim nesvakidašnjim istorijskim građevinama, od kojih se izdvaja lepa statuta heroja slobode „Andrea Miaolui“ smeštena na gradskom trgu. Ovaj grad ima veliki broj crkava, narodnu biblioteku i muzej arheoloških nalazišta. U Ermoupolisu je smeštena katolička katedrala Svetog Đorđa, kao i manastiri iz 17.i 18. veka. Ovo je tipični istorijski grad koji je zadržao svoj istorijski duh do današnjih dana. U toku sezone, u ovom gradu se održavaju razne kulturne manifestacije.
Galisa je za razliku od Ermoupolisa pravi turistički centar. Smešten je u prelepoj uvali, o pored zastupljenog turizma, meštani ovog mesta se bave i poljoprivredom i trgovinom. Mesto je prepuno restorana, kafića, suvenirnica, raznih radnji i zlatara. Poseban ukras ovog mesta je dugačka plaža Galissas koja je zbog svoje lepote nagrađena plavom zastavicom. Voda je jako plitka i topla, a sama plaža je okružena drvećem i predstavlja pravu oazu uživanja. U neposrednoj blizni ove plaže nalazi se i plaža Armeos u takozvanoj uvali Agia Pakou. Ovo je popularna i posećena plaža kod nudista i predstvlja divlju oblast bez ikakvog sadržaja.
Azolimnos je divna plaža smeštena nedaleko od grada Ermoupolis. Savršena je za kupanje i sunčanje i pruža turistima miran i opuštajući odmor. Ova plaža je poznata po ronilačkim centrima koji posetiocima nude divne podvodne izlete.
Kini je nekadašnje malo šarenoliko selo, koje se danas razvilo u pravi turistilki centar ostrva Siros. Smešteo je na 9km udaljensoti od glavnog grada Ermoupolisa. U simpatičnoj luci Kini, ušuškana je mala peščana plaža, dok se u neposrednoj blizini nalaze dve prelepe plaže Dolphin i Lotos, na svega par kilometara udaljenosti.
Lepe plaže su na jugu ostrva a jedna od najpoznatijih je Galisas u istoimenom selu. Na severu ostrva su predeli za ljubitelje „divlje“ prirode. Ronjenje je u odredjenim oblastima na Sirosu zabranjeno, kao i gradjenje kuća u severnom delu ostrva zbog brojnih arheoloških pronalazaka. Brojne taverne u luci, ali i zavučenim uličicama ulepšaće vam letovanje, a da je atmosfera Sirosa magična i hipnotiše shvatićete tek kada se vratite kući sa dva kilograma viška. Topli savet je da se prepustite jer ustručavanje od originalnih grčkih specijaliteta na ovom ostrvu pravi je greh. Time Travel vas vodi u nezaboravnu avanturu jer vreme je za putovanja.

Letovanje Grčka Siros Plaža

Letovanje Grčka Siros Grad

 

 
Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024