top image

Letovanje Grčka Sivota 2024


Leto Grčka Sivota 2024 - Avionom / Autobusom

Letovanje Grčka Sivota 2024 - Sivota je malo mesto koje ima neverovatnu prirodnu lepotu kakvu je sve teže naći u današnje vreme. Ovo mesto slobodno može da se phvali svojom netaknutom prirodom i predstavlja jednu pravu egzotičnu destinaciju. Smeštena je na obali prelepog Jonskog mora i nalazi se na putu za Pargu, kada se ide iz smera glavnog grada ove oblasti-Igumenice. Ovaj prelepi jonski biser ima neverovatan položaj, te se iz samog mesta pruža divan pogled na dva poznata ostrva Krf i Paksos. Ovo mesto je samo po sebi idealna baza za izlete i obilazak kako ostrva tako i neverovatnih plaža i uvala kojima je Sivota jako bogata. Pored Krfa i Paksosa, postoje i mnogobrojna mala ostrvca koje je zanimljivo posetiti ako letujete upravo ovde. Do svih prelepih plaža je veoma lako doći, ili pešaka ili iznajmljenim čamcem. Najpopularnije plaže su Bela Vraka, do koje je potrebno oko 15-ak minuta lagane šetenje i Mega Amos koja je nešto udaljenija ali posećena i poznata po taverni sa grčkim tradicionalnim jelima koja vredi probati. Sve plaže u Sivoti i u njenoj okolini su divne i svaka će vam ostaviti poseban utisak zbog lepog plitkog mora i posutog belo-žutog peska. Sivota je malo ali živo mesto, pa svi oni koji vole da se provedu, zabavu mogu da pronađu u lokalnim barovima, restoranima i kafićima. Mesto je savršeno za sve tipove turista.
Sivota plaže:
Neke od glavnih plaža ovog područja su Mikri i Mega Ammos, Bella Vraka, Zavia, Gallikos, Zeri, Dei, Pisina i Agia Paraskevi.
Mega Ammos i Mikri Ammos plaža - 
Mega Ammos plaža je najveća plaža u regionu - nalazi se izvan Sivote prema mestu Perdika i nagrađena je Plavom zastavom Evropske unije za čistoću vode.
Organizovana je, ima suncobrane i ležaljke, i voda na njoj ponekad može biti hladna. Plaža je šljunkovita i okružena prodavnicama, tavernama i kafićima, tako da gosti na njoj mogu da uživaju u jelu i piću. Plaži se može prići kolima.
Pored Mega Ammos se nalazi Mikri Ammos plaža sa istim karakteristikama.
Bella Vraka plaža - 
Mnogi turisti su opisali ovu peščanu plažu kao veoma lepu i neobičnu, i jednu od onih koje definitivno treba posetiti. Nalazi se na ostrvu Mourtemeno, ali to ne predstavlja problem, jer se more može preći peške preko peščanog mosta. More je najčešće toplo.
Treba napomenuti da na ovoj plaži nećete naći taverne i kafiće, tako da preporučujemo da hranu ponesete sa sobom ukoliko planirate ceo dan da provedete na njoj. Voda je topla i smaragdno-zelene boje.
Zavia plaža - 
Zavia se nalazi van Sivote prema mestu Perdika. To je organizovana plaža sa barom, ležaljkama i suncobranima, i voda na njoj može nekad biti prilično hladna. Postoji deo plaže koji je u hladovini, a plaži se može prići kolima.
Galikos plaža - 
Plaža se nalazi u blizini Sivote, blizu puta za Igumenicu. Voda na njoj je veoma topla, pesak se proteže duž cele plaže, a kamenčići se naziru u kristalno čistoj vodi. More je toplo i ova plaža je uglavnom veoma pogodna za porodice sa decom. U blizini plaže postoji snek - bar, tako da kupači mogu da popiju kafu i nešto prezalogaje.
Zeri plaža - 
Ima iste karakteristike kao Galikos plaža, jer se nalazi odmah pored nje. Peščana je, sa toplom vodom. Razlika je u tome što na plaži Zeri postoje tobogani za decu.
Dei plaža - 
Nakon što izađemo iz Sivote nailazimo na Dei plažu. Voda na ovoj plaži je topla, plaža je šljunkovita sa sitnim kamenčićima, a sa nje možete uživati u divnom pogledu na ostrvce Agios Nikolaos. Plaža je veoma mirna i na njoj postoji hladovina.
Pisina plaža - 
Pisina plaža se nalazi na ostrvcetu Agios Nikolaos i njoj se može prići samo čamcem. More je fascinantno, ponekad prilično hladno, ali je plaža egzotična sa kristalno čistom vodom.
Mega Drafi plaža - 
Napuštajući plažu Mikri Ammos na putu za Perdiku naići ćete na Mega Drafi plažu. Automobili se parkiraju sa obe strane magistralnog puta uzbrdo. Plaža je peščana i šljunkovita i na njoj postoji kantina sa osnovnim pićem i grickalicama. Plaži se može prići kolima.
Agia Paraskevi plaža - 
Nalazi se na oko 5 km od Sivote, prilično je velika, organizovana je sa ležaljkama i suncobranima, restoranom i kafićima. More je prilično toplo.
Plaža Karavostasi - 
Plaža Karavostasi je široka i dugačka 2 km peščana plaža sa kristalno čistim morem, mirnim ambijentom i divljim pejzažom, tavernom na jednom kraju, nalazi se u zalivu, nedaleko od luke. Karavostasi plaža, treća plaža u oblasti Perdike, udaljena je oko 16 km od Parge i 25 km od Sivote.
Plaža je uređena sa ležaljkama i suncobranima i preporučujemo je porodicama sa decom.
Time Travel vas vodi u nezaboravnu avanturu jer vreme je za putovanja.

letovanje-grcka-sivota-4


letovanje-grcka-jonska-regija

letovanje-grcka-sivota-3


letovanje-grcka-sivota-1


     


400m od plaže
450m od plaže
U centru grada
Vila sa bazenom - lux
200m od plaže
Vila sa bazenom - 400m od plaže
Vila sa bazenom - 150m od plaže
300m od plaže
250m od centra
250m od plaže
500m od gradske plaže
300m od plaže


Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2023