top image

Letovanje Turska Sarimsakli 2024


Leto Turska Sarimsakli 2024 - Autobusom

Letovanje Turska Sarimsakli 2024 -  Predstavlja jedno od najlepših mesta Egejske regije, smešteno u poznatoj regiji Ajvalik. Autentičnost i lepotu ovog mesta krase široke plaže posute zlatno-svetlucavim peskom. Mesto je od izmira udaljeno oko 150 km, od Beograda oko 1100km, pa je do Sarimsaklija izvodljivo doći kako avionom, tako i autobusom ili kolima. Od samog centra poznatog grada ove regije Ajvalika je udaljen oko 5km, pa je lako posetiti ovaj divan gradić. Iz Sarimsaklija se redovno obraćaju dolmuši i voze sve do Ajvalike. Preko puta ovog tursitičkg letovališta prostire dobro poznato Grčko ostrvo Lezbos, a okružuju ga i oko 30-ak manjh ostrva. Zbog ovakvog položaja, Sarimsakli je idelan za izlete i obilaske susednih mesta. Plaža je veoma lepa i peščana, i prostore se na 15km dužine. Klima u ovom mestu jako prija osobama sa disajnim problemima i plućnim bolestima, pa zbog samog položaja i klime kojom obiluje, nosi naziv „Vazdužna Turska banja“. U Sarimsakliju možete naći raznolik hotelski smeštaj koji zadovoljava sve ljudske potrebe. Nudi hotele od 2* do 5* i preporuka je porodicama sa malom decom ili parovima koji su željni mirnog i romantičnog odmora. Sarimsakli je poznat i po ukusnoj hrani, pa razne specijalitete možete isprobati u okolnim restoranima i tavernama koje nude veliki izbor turskih tradicionalnih jela i raznih drugh specjaliteta. Ova oblast je poznata i po uzgaju maslina. Poseban simbol ovog grada se nalazi visoko iznad mesta. U pitanju je takozvana „Đavolja Trpeza“ ili po mnogima „Šejtanova sofra“. Ovo je fascinantan vidikovac sa kojeg se pruža nezapamćeni pogled na zalazak sunca u večernjim satima, i na celu regiju i okolinu. Po jednom mitu, đavo je tražio put do raja i uz pomoć jedne devojke dospeo na ovo mesto. Za đavola je ovo postao njegov raj i od same priče ostao je otisak njegovog velikog stopala urezan u kamenu, koji ćete imati prilike da vidite ukoliko posetite ovaj fantastičan vidikovac. Imaćete priliku da ubacite papirić sa svojom željom koja se sigurno ostvaruje, i to po poznatoj legendi. Sarimsakli će pored rajskih zlatnih plaža da vam pruži i bogat izbor zabave. Iz Sarimsaklija možete da se uputite na nezaborvna krstarenja oko Ajvalika. Tu su i prelepe ali skrivene uvale Egejske obale koje su spremne za vas i vaše istraživanje. Za najmlađu populaciju preporuka je čuvena žurka na brodu koja garantuje odličan provod i zabavu. Ukoliko volite šoping, prpeoruka je centar Ajvalika, a jednom nedeljno se održava i čuveni turski buvljak na kojem možete da pazarite raznolike stvari. Ovaj čarobni gradić vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim, i posle letovanja u Sarimsakliju ponećete samo divne uspomene.

letovanje grčka sarimsakli

leto grčka sarimsakli  


 

 
Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Time Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024