Najlepša mesta sa zalascima sunca u Grčkoj

Najlepša mesta sa zalascima sunca u GrčkojGrčka-mediteranska zemlja obasjana suncem, ukusom dobrog vina i mirisom maslinjaka. U daljem tekstu predstavićemo najlepša mesta u Grčkoj u kojima možete da doživite nezaboravne i magične zalaske sunca, a koja su poznate turističke destinacije do kojih vrlo lako možete doći.
Parga – Slikovit i šarmanatni gradić u jonskoj regiji. Mesto je specifično po tome što je brdovito i sa nekog blagog uzvišenja, zalazak sunca je zaista spektakularan. Predtsvaljamo vam jedan od najlepših zalazaka sunca, sa pogledom na prelepu Valtos plažu. Pogled na zalazak sunca koji možete da doživite je sa terase Vile Tri platana. Slika govori više od hiljadu reči.

Limenaria – Turističko mesto na Tasosu, drugo po veličini na čitavom ostrvu. Pored lepih peščanih plaža, divnog šetaišta uz obalu, bezbroj restorana i kafića, pružiće vam u večernjim satima spektakularan doživčjaj zalaska sunca. Dok ispijate čašu nekog dobrog grčkog vina, uživaćete u prizoru gde se sunce utapa u more.

Pefkohori – Poznato i omiljeno letovalište na prvom prstu Halkidikija, koje naši turisti obožavaju. Ovaj živahni gradić prepun sadržaja, može vam pružiti romantične trenutke. Dužinom celog mesta je šetalište gde se nalaze brojni restorani i barovi, gde možete da večerate i uživate u spektakularnom pogledu. Predstavljamo vam zalazak sunca iz mesta Pefkohori.

Neos Marmaras – Slikovit gradić na zapadnoj obali Sitonije. Sam grad je romantičan i odiše posebnom energijom. Uz bogat sadržaj samog mesta, nudi vam i dve prelepe plaže, Gradska i Paradiso plaža, sa kojih možete da doživite romantične trenutke uz fascinirajući zalazak sunca. Samo mesto je okrenuto na zapad, pa samim tim i dan traje duže, a u večernjim satima stvara prelepu sliku gde se sunce utapa u more.

Ovo je samo jedan deo Grčke gde je zalazak sunca zaista fascinantan, i gde smo uspeli da u pravom trenutku uslikamo zalaske sunca. U nastavku ćemo navesti još par destinacija u kojima takođe možete doživeti nezaboravne trenutke u momentima kada se sunce utapa u more i planine.
Santorini - Ovo ostrvo je poznato po najlepšim zalascima sunca i to u čitavom svetu. Samo mesto je romantično i idealno za parove, bračna putovanja i medeni mesec. Većina njih i odlazi na Santorini u paru. Samo mesto je brdovito i načičkano lepim plavim i belim kućicama sa čijih terasa možete da uživate u prelepom panoramskom pogledu na pučinu i zalazak sunca. Uz diskretne svećice i flašu fina, ovaj doživljaj će učiniti nezaborvnim.
Lefkada – Ovo prelepo jonsko ostrvo zbog svojih neverovatnih plaža, u toku sezone mami turiste u jako velikom broju. Izdvojili smo jedno mesto na Lefkadi sa kojeg se pruža izuzetno romantični panoramksi pogled. U pitanju je taverna Rachi, nedaleko od mesta Kalamitsi. Ovo mesto važi za jedno od najlepših vidkovca na ostrvu, i ima pristupačne cene. Na ovom mestu možete doživeti najromantičnije trenutke dok se gasi dan a sunce zalazi.
Sve ove turističke destinacije su poznate i vama dostupne. Ukoliko težite za romaničnim odmorom i uživanjem sa voljenom osobom, na ovim mestima ćete doživeti nezaboravne trenutke.

 

Teme

 

Srodne Objave

 • Jun 06 2024
  Pet jednostavnih recepta grčke salate Blog

  Pet jednostavnih recepta grčke salate

  Pet jednostavnih recepta grčke salate Grčka je jedna mediteranska zemlja. Njeno područje predstavlja čitavo bogatstvo...

 • Jan 16 2024
  Zejtinlik - njegova kratka priča Blog

  Zejtinlik - njegova kratka priča

  Zejtinlik - njegova kratka priča Veliki broj turista odlazi u Solun sa namerom da poseti Srpsko vojničko groblje...

 • Jan 16 2024
  Top 10 hotela u planinskom centru Bansko

  Top 10 hotela u planinskom centru Bansko

  Top 10 hotela u planinskom centru Bansko Bansko je poznati turistički centar u Bugarskoj. Veliki broj ljudi iz naše...

 • Sep 07 2023
  Rajska mesta na Lefkadi idelana za prosidbu lepše polovine

  Rajska mesta na Lefkadi idelana za prosidbu lepše polovine

  Rajska mesta na Lefkadi idelana za prosidbu lepše polovine   Ostrvo Lefkada je jedno od najlepših i...

 

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024