Porodično letovanje na poluostrvu Halkidiki

Porodično letovanje na poluostrvu Halkidiki


Halkidiki je jedno od najposećenih mesta u Grčkoj, bar kada su u pitanju turisti iz Srbije. Zbog same blizine naše zemlje, kao i Soluna, stvara posebnu pogodnost za letovanje baš u ovoj regiji. Poluostrvo Halkidiki čine tri prsta: Kasandra, Sitonija i Atos. Halkidiki je jedna urbana regija, koja turistima nudi veliki broj hotelskog smeštaja kao i apartmana.
Najbolje destinacije na Halkidikiju, namenjene porodicama.
Halkidiki nudi veliki broj destinacija koje preporučujemo za odmor i uživanje. Iz široke ponude, fokus ćemo staviti na nekoliko mesta sa ovog poluostrva, koja su po našem mišljenju najbolja i najlepša opcija za porodični odmor.
Mesta na Kasandri.
Kasandra je mesto na Halkidikiju, koje je dosta urbanije u odnosu na Sitoniju. Kasandra ima veliki broj hotela, kao i apartmanskog smeštaja. Na Kasandri možete da vidite veliki broj restorana, kafića, prodavnica, pekara i ostalih sadržaja. Akcenat je bačen na urbanizam i na dobru uslugu, pa je samim tim preporuka za one koji vole da im je sve na „dohvat ruke“. Turistička mesta koja su idealna za porodična letovanja na Kasandri su: Kalitea, Polihrono, Hanioti i Pefkohori.
Mesta na Sitoniji.
Sitonija je totalno drugačija regija u odnosu na Kasandru. Izdvaja se po tome što je mirnije mesto sa bačenim akcentom na borovu šumu, bujnu vegetaciju i manji broj smeštajnih kapaciteta u odnosu na Kasandru. Sitonija u svom sastavu ima čak preko 70 neverovatno lepih plaža, koje su uglavnom divlje i manje urbane. Za avanturiste i ljubitelje prirode, Sitonija je pravi izbor. Najpogodnija mesta za porodična letovanja na Sitoniji su: Sarti, Neos Marmaras, Nikiti i Akti Elia.
Pored velikog broja apartmanskog smeštaja, na Halkidikiju imate i veliki izbor hotela koji su idealni za porodice sa decom. Od poznatijih hotela na Halkidikiju, izdvojićemo par dobrih, koji su po našem mišljenju pravi izbor za vaš porodični odmor.
Miraggio Thermal Spa Resort 5*. Nalazi se u mestu Kanistro, blizu poznatog letovališta Nea Potidea. Ovaj hotel je izuzetan i pruža mnogo sadržaja za vaše uživanje.
Anastasia Resort and Spa 5*. Nalazi se u malom mestu Nea Skioni. Ovaj hotel je namenjen onima koji žele isključivo miran odmor. Pogodan je za porodice sa malom decom, zato što ima veliko dvorište koje izlazi direktno na plažu, i tu deca mogu bezbedno da se igraju. Ako se odlučite za ovaj hotel, naša preporuka je da koristite sopstveni prevoz, kako bi ste mogli za 10ak minuta da stignete u najpoznatija turistička mesta, poput Haniotija, Kalitee i Polihrona.
Kada je u pitanju apartmanski smeštaj, naša preporuka bi bila sledeća: Vila Fanis na samoj plaži u Polihronu, Vila Iorana na 40 metara od plaže u novom delu Sartija gde je plaža savršena za boravak dece, Vila Sunset u Neos Marmarasu na Paradiso plaži, Vila Petrana na samom pesku u mestu Nea Vrasna, i još mnogo drugih vila.
Kada je u pitanju porodični odmor na Halkidikiju, veliku predsnost ima blizina Soluna, pored kojeg se nalazi jedan od najvećih aqua parkova u Evropi Waterland. Ovde će se najmlađi deo populacije sigirno dobro zabaviti.

 

Teme

 

Srodne Objave

 • Jul 02 2024
  Nije uvek pouzdano rezervisati smeštaj preko raznih facebook / instagram grupa blog

  Nije uvek pouzdano rezervisati smeštaj preko raznih facebook / instagram grupa

  Nije uvek pouzdano rezervisati smeštaj preko raznih facebook / instagram grupa Svakome od nas je u interesu da uplati...

 • Jun 06 2024
  Pet jednostavnih recepta grčke salate Blog

  Pet jednostavnih recepta grčke salate

  Pet jednostavnih recepta grčke salate Grčka je jedna mediteranska zemlja. Njeno područje predstavlja čitavo bogatstvo...

 • Jan 16 2024
  Zejtinlik - njegova kratka priča Blog

  Zejtinlik - njegova kratka priča

  Zejtinlik - njegova kratka priča Veliki broj turista odlazi u Solun sa namerom da poseti Srpsko vojničko groblje...

 • Jan 16 2024
  Top 10 hotela u planinskom centru Bansko

  Top 10 hotela u planinskom centru Bansko

  Top 10 hotela u planinskom centru Bansko Bansko je poznati turistički centar u Bugarskoj. Veliki broj ljudi iz naše...

 

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024