Sozopol – prelepi biser Bugarske

Sozopol – prelepi biser Bugarske


Sozopol je jedan posebno lep i šarmantan grad Bugarske. Nalazi se na jugoistoku zemlje i od poznatog većeg grada Burgasa je udaljen svega 25 km. Grad Sozopol je prelepo uređen i pravi je spoj urbanizma i istorije. Sam izgled ovog grada podseća na najlepša mediteranska mesta. Ima dosta lepih plaža i uvala u samoj okolini, a centralna i najveća plaža je u samom gradu, između Starog i Novog dela ovog mesta. Plažu mogu da koriste svi posetioci. Ležaljke i suncobrani na ovoj plaži idu uz osebnu doplatu. Na kraju ove plaže mogu da se izuluju oni koji žele privatnost i mir, gde iznajmljivanje ležaljki i suncobrana ne postoji. Novi deo Sozopola je moderniji i savremeniji. Tu se nalazi plaža koja nosi nazi Hermani. Ovde imate veliki broj kafića i restorana u kojima možete probati jako ukusnu hranu po kojoj su Bugari poznati. Takođe, u Sozopolu ima i puno bugarskih kafanica, koje imaju muzički program i veselu atmosferu. Za ljubitelje ovakve vrste provoda ova mesta će vam ponuditi najuskusniji roštilj i odlično domaće pivo. U ovom mestu ima puno restorana sa morskim specijalitetima. Boravak na plaži je besplatan, i postoji mogućnost iznajmljivanja suncobrana i ležaljki uz doplatu. Po mišljenju mnogih, najlepša plaža u okolini ovog prelepog grada je plaža Zlatna ribica. Ona je udaljena nekih 3 km od samog mesta. Ova plaža je široka i peskovita, i ima talasa, pa je samim tim i pogodna za surfere. U ovom gradu postoji i nudistička plaža koja je jako ppznata i zove se Kavaci. Od zabavnih aktivnosti u Sozopolu se izdvajaju razni sportovi na vodi, odbojka na pesku, vožnja čamcima, pecanje i šetnja prelepim parkom Ropotano. Stari deo Sozopola obluije prelepim drvenim kućicama od kojih su neke prerasle u istorijske znamenitosti. Šetnjom po kaldrmisanim ulicama starog grada osetićete duh renesanse koja će vas vratiti u istoriju. Simbol Sozopola je sidro, koje se nalazi na svim kovanicama. Arheološki muzej je takođe znamenitost ovog grada kojeg obavezno treba obići. U njemu možete videti razne eksponate poput sidra od kamena i olova iz 2.og veka pre nove ere.
Od hotelskog smeštaja u Sozopolu, preporučujemo sledeće: Santa Marina Holiday Village, Hotel Miramar, Hotel Mare, Polini Beach, South Pearl Resort & Spa, Villi Sozopol, Hotel Kandrovi i mnogi drugi.
U Sozopolu je odličan balans cena i usluga. Do ove turističke destinacije možete doći organizovanim autobuksim prevozom ili sopstvenim kolima. Ovaj prelepi biser Crnog mora će vam dugo ostati u sećanju.

 

Teme

 

Srodne Objave

 • Jun 06 2024
  Pet jednostavnih recepta grčke salate Blog

  Pet jednostavnih recepta grčke salate

  Pet jednostavnih recepta grčke salate Grčka je jedna mediteranska zemlja. Njeno područje predstavlja čitavo bogatstvo...

 • Jan 16 2024
  Zejtinlik - njegova kratka priča Blog

  Zejtinlik - njegova kratka priča

  Zejtinlik - njegova kratka priča Veliki broj turista odlazi u Solun sa namerom da poseti Srpsko vojničko groblje...

 • Jan 16 2024
  Top 10 hotela u planinskom centru Bansko

  Top 10 hotela u planinskom centru Bansko

  Top 10 hotela u planinskom centru Bansko Bansko je poznati turistički centar u Bugarskoj. Veliki broj ljudi iz naše...

 • Sep 07 2023
  Rajska mesta na Lefkadi idelana za prosidbu lepše polovine

  Rajska mesta na Lefkadi idelana za prosidbu lepše polovine

  Rajska mesta na Lefkadi idelana za prosidbu lepše polovine   Ostrvo Lefkada je jedno od najlepših i...

 

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024